Bitdeer Umum Kemas kini Operasi Februari 2024

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 7 Mac 2024 — Bitdeer Technologies Group (NASDAQ: BTDR) (“Bitdeer” atau “Syarikat”), sebuah syarikat teknologi terkemuka dunia untuk rantaian blok dan pengkomputeran prestasi tinggi, hari ini mengumumkan kemas kini perlombongan dan operasinya yang tidak diaudit bagi Februari 2024.

Linghui Kong, Ketua Pegawai Perniagaan Bitdeer, mengulas, “Bulan ini, kami secara agresif meningkatkan strategi integrasi menegak teknologi kami dengan ujian berjaya cip perlombongan Bitcoin pertama kami, SEAL01 4nm. Dengan kecekapan kuasa yang luar biasa sebanyak 18.1 J/TH, SEAL01 direka bentuk untuk disepadukan dengan lancar ke dalam mesin perlombongan SEALMINER A1 baharu kami. SEAL01 yang canggih menawarkan kecekapan dan kestabilan yang unggul, sambil mematuhi prinsip perlombongan mampan. Kemasukan kami ke dalam ruang pengeluaran ASIC menandakan satu babak baharu yang menarik dalam kisah pertumbuhan kami dan menjamin kos dan kelebihan bekalan rantaian yang signifikan.”

“Pada bulan Februari, kami sekali lagi membuat langkah kukuh pada bidang operasi dan infrastruktur. Semasa bulan tersebut, kami melombong sebanyak 287 Bitcoin, peningkatan sebanyak 64.0% berbanding tempoh yang sama tahun lepas. Kami juga menyaksikan peningkatan dalam kadar hash dan mesin perlombongan jumlah kami di bawah pengurusan apabila kami berjaya menambah pelanggan pengehos baharu. Secara berurutan, pengeluaran kami menurun disebabkan oleh tempoh bulan Februari yang lebih pendek, peningkatan dalam jumlah kadar hash rangkaian, dan yuran transaksi yang lebih rendah.”

“Sementara itu, kami terus membuat kemajuan positif terhadap usaha kepelbagaian dan pengembangan infrastruktur kami. Penyediaan tanah bagi pembinaan pusat data 221MW kami di Ohio, Amerika Syarikat telah bermula, dengan penebangan pokok sedang berjalan dan perataan tanah dijangka bermula pada bulan April. Tapak tersebut dijangka beroperasi pada tahun 2025. Pada masa yang sama, pembinaan pusat data penyejukan rendaman 175MW di kemudahan perlombongan Tydal kami di Norway kekal di landasan yang betul untuk disiapkan menjelang pertengahan 2025.”

Syarikat itu terutamanya mengendalikan tiga barisan perniagaan yang berbeza:

  • Perlombongan sendiri merujuk kepada perlombongan mata wang kripto untuk akaun Syarikat itu sendiri, yang membolehkannya untuk secara langsung menangkap potensi apresiasi yang tinggi bagi mata wang kripto.
  • Perkongsian Kadar Hash semasa terutamanya termasuk Kadar Hash Awan, di mana Syarikat menawarkan rancangan langganan kadar hash dan berkongsi pendapatan perlombongan dengan pelanggan di bawah pengaturan tertentu.
  • Pengehosan meliputi penyelesaian pengehosan mesin perlombongan sehenti termasuk perkhidmatan pengendalian, penyelenggaraan, dan pengurusan untuk perlombongan mata wang kripto yang cekap.

Kemas Kini Operasi

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Metrik Februari 2024 Januari 2024 Februari 2023
Jumlah kadar hash di bawah pengurusan1 (EH/s) 22.0 21.0 17.6
– Kadar hash milik2 8.4 8.4 4.8
• Perlombongan sendiri 6.7 6.7 3.3