Aurora Mobile’s GPTBots bekerjasama dengan PERAC Eduverse untuk membantu membangunkan siri kursus ChatGPT AI

(SeaPRwire) –   SHENZHEN, China, 14 Mac 2024 – Aurora Mobile Limited (NASDAQ: JG) (“Aurora Mobile” atau “Syarikat”), pembekal utama teknologi perkhidmatan penglibatan pelanggan dan pemasaran di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menandatangani perkongsian strategik dengan PERAC Eduverse, anak syarikat platform Avantis Education, syarikat pengajaran dan pembelajaran imersif terkemuka di UK. Aurora Mobile akan menggunakan platform penciptaan bot AI-nya, GPTBots, untuk membantu PERAC Eduverse membangunkan siri kursus AI ChatGPT untuk pelajar sekolah rendah dan menengah di Hong Kong, yang lebih mempromosikan pembangunan STEAM AI dengan memelihara minat pelajar dalam AI.

Dengan kedatangan Industri 4.0 dan peralihan ke era yang lebih bijak, ia menjadi penting untuk meningkatkan kesedaran dan minat dalam AI di kalangan pelajar sekolah rendah dan menengah. Untuk mencapai matlamat ini, PERAC Eduverse telah membangunkan siri senario pengajaran dan pembelajaran interaktif menggunakan GPTBots, termasuk “Perancang Bandar Budaya Kawasan Teluk Guangdong-Hong Kong-Macao”, “Pemikiran Kreatif Usahawan”, “Saya Ingin Menjadi Pengarah” dan “Perancangan Penjelajahan Kerjaya Kawasan Teluk Raya”. Dalam senario-senario ini, pelajar boleh menggunakan bot AI untuk menjana kandungan, bunyi dan imej untuk menyatakan idea kreatif mereka.

Sebagai contoh, dalam senario “Perancang Bandar Budaya Kawasan Teluk Guangdong-Hong Kong-Macao”, pelajar boleh menggunakan teknik Prompt untuk menghasilkan garis panduan kandungan untuk perancangan pembangunan budaya Kawasan Teluk Raya (“GBA”), menggunakan bot AI yang mereka cipta pada platform GPTBots, GPTBot, untuk merancang ciri-ciri pembangunan budaya khas bandar-bandar di GBA. Melalui pengalaman imersif ini, pelajar dapat membawa ciri-ciri individu mereka ke dalam perjalanan pembelajaran mereka dan menggunakan platform GPTBots untuk meningkatkan kemahiran perancangan dan pemikiran inovatif mereka yang digabungkan dengan pengetahuan seni dan budaya mereka.

Pelajar boleh mencipta bot GPTBots sendiri pada platform GPTBots dalam tempoh kira-kira satu jam tanpa pengalaman pengaturcaraan. Sementara itu, platform itu juga menyediakan pelbagai plug-in fungsi untuk memberi bot GPTBots pelajar ciri-ciri khas yang berbeza. Apabila pelajar selesai mencipta GPTBot mereka, mereka boleh menerbitkannya pada platform dan berkongsi dengan rakan sekelas mereka.

Dengan menggunakan pelbagai unsur pengajaran dan pembelajaran, GPTBots membantu PERAC Eduverse membangunkan siri kursus untuk memelihara literasi budaya pelajar, menggalakkan mereka untuk mempamerkan keperibadian mereka, dan bertukar-tukar idea kreatif dengan rakan sekelas dengan memaparkan karya mereka pada platform, membantu pelajar menjadi pencipta berwawasan untuk masa depan.

Kerjasama berjaya antara Aurora Mobile dan PERAC Eduverse juga akan melengkapi pelajar dengan alat dan pengetahuan yang diperlukan untuk memahami dunia berasaskan AI dengan mendalam, membantu mereka berjaya menghadapi cabaran dan peluang masa depan. Kerjasama ini mewakili usaha signifikan untuk memanfaatkan teknologi AI untuk inovasi pendidikan, dan kedua-dua pihak akan terus mengkaji peluang tambahan di masa hadapan.

Mengenai GPTBots

GPTBots ialah bot AI umum berkemampuan tinggi yang menampilkan input data peribadi dan penyesuaian terus, yang boleh menggantikan ‘bot berasaskan peraturan’, meningkatkan pengalaman pengguna, dan mengurangkan kos. GPTBots bertujuan untuk menyediakan platform perniagaan bersepadu kepada pengguna yang boleh menyepadukan robot secara licin ke dalam aplikasi dan aliran kerja sedia ada melalui plug-in. GPTBots juga membolehkan pengguna mengakses dan menggunakan AIGC dengan lebih cekap dan berkesan untuk meningkatkan keseluruhan produktiviti korporat dan kualiti output.

Sejak pelancarannya pada September 2023, pengguna berdaftar GPTBots (korporat dan pembangun) melebihi 10,000 sehingga 31 Disember 2023 dengan lebih 60% berasal dari luar negara. Pengguna berdaftar ini berasal dari lebih 30 negara di seluruh dunia termasuk China, Amerika Syarikat, India, Jepun, Australia, Jerman, Switzerland dan beberapa negara lain. Pengguna berdaftar ini berasal dari pelbagai sektor industri meliputi spektrum pasaran yang berbeza. Walau bagaimanapun, kerana perniagaan ini masih dalam peringkat awal, sumbangan pendapatan kepada Syarikat untuk suku tahun berakhir 31 Disember 2023 adalah sangat tidak ketara.

Mengenai Aurora Mobile Limited

Aurora Mobile (NASDAQ: JG) ditubuhkan pada 2011 merupakan pembekal utama teknologi perkhidmatan penglibatan pelanggan dan pemasaran di China. Sejak penubuhannya, Aurora Mobile memberi tumpuan untuk menyediakan perkhidmatan mesej yang stabil dan cekap kepada syarikat-syarikat dan berkembang menjadi pembekal utama perkhidmatan mesej mudah alih dengan kelebihan pertama. Dengan permintaan pelanggan yang semakin meningkat dan pertumbuhan pemasaran, Aurora Mobile telah membangunkan penyelesaian masa depan seperti Cloud Messaging dan Cloud Marketing untuk membantu syarikat-syarikat mencapai penglibatan pelanggan lintas saluran dan interaksi, serta penyelesaian teknologi pemasaran berasaskan kecerdasan buatan dan data besar untuk membantu transformasi digital syarikat-syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi penyataan terhadap masa depan. Penyataan-penyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” daripada Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Amerika Syarikat tahun 1995. Penyataan terhadap masa depan ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya” dan penyataan serupa. Di samping itu, Pandangan Perniagaan dan petikan pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan strategik dan operasi Aurora Mobile mengandungi penyataan terhadap masa depan. Aurora Mobile juga mungkin membuat penyataan terhadap masa depan secara bertulis atau lisan dalam laporan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan tertulis lain dan secara lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Penyataan-penyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk tetapi tidak terhad kepada penyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Aurora Mobile, adalah penyataan terhadap masa depan. Penyataan terhadap masa depan melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa penyataan terhadap masa depan, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi Aurora Mobile; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan kewangan masa depan Aurora Mobile; keupayaan untuk menarik dan mengekalkan pelanggan; keupayaannya untuk membangunkan dan memasarkan penyelesaian data secara berkesan, dan menembusi pasaran sedia ada untuk perkhidmatan pembangun; keupayaannya untuk beralih ke model perniagaan baharu berasaskan pengiklanan; keupayaannya untuk mengekalkan atau memperkukuhkan brandnya; persaingan dengan pesaing kini atau masa depan; keupayaannya untuk terus mendapat akses data mudah alih pada masa hadapan; undang-undang dan peraturan berkaitan privasi data dan perlindungan; dan kondisi ekonomi dan perniagaan secara umum di seluruh dunia dan di China serta anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini dan dalam lampiran adalah pada tarikh kenyataan akhbar, dan Aurora Mobile tidak berkewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Aurora Mobile Limited
E-mel: ir@jiguang.cn

Christensen

Di China
Puan Xiaoyan Su
Telefon: +86-10-5900-1548
E-mel: Xiaoyan.Su@christensencomms.com

Di AS
Puan Linda Bergkamp
Telefon: +1-480-614-3004
E-mel: linda.bergkamp@christensencomms.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.