atai Life Sciences Melantik Anne Johnson sebagai Ketua Pegawai Kewangan

(SeaPRwire) –   NEW YORK dan BERLIN, 06 Februari 2024 — Sciences (NASDAQ: ATAI) (“atai” atau “Syarikat”) hari ini mengumumkan bahawa Anne Johnson, Ketua Pegawai Kewangan Sementara Syarikat sejak Oktober 2023 dan Ketua Pegawai Perakaunan sejak Ogos 2022, telah dilantik sebagai Ketua Pegawai Kewangan (CFO).

Anne menggantikan Stephen Bardin sebagai CFO Syarikat manakala Stephen akan terus berperanan sebagai penasihat sehingga 31 Mac 2024 untuk menyokong peralihan.

“Anne telah menjadi ahli pasukan kami yang penting selama lebih tiga tahun dan telah menunjukkan kepimpinan eksekutif, kecekapan kewangan dan rekod prestasi untuk memimpin organisasi kewangan kami dengan cemerlang,” kata Co-pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif atai, Florian Brand. “Dengan kepakaran teknikalnya yang mendalam dan pengetahuan terperinci mengenai industri biofarmaseutikal dan model operasi atai, saya berharap untuk bekerjasama dengan beliau dalam jawatan barunya sebagai CFO ketika kami terus melaksanakan strategi kami. Saya juga ingin menyatakan penghargaan terdalam saya kepada Stephen atas sumbangan besarnya kepada misi atai.”

Anne membawa hampir 20 tahun pengalaman dalam bidang bioteknologi dan farmaseutikal. Beliau pernah memegang jawatan kepimpinan kanan di Aruvant Sciences, Inc., syarikat Roivant; Chimerix, Inc.; PPD; dan Xanodyne Pharmaceuticals. Anne menerima Ijazah Sarjana Muda dalam Perakaunan dari Universiti North Carolina Wilmington dan merupakan Akauntan Awam Bertauliah dan Ahli Pengurusan Global Bertauliah.

“Saya terhormat untuk mengambil alih kepimpinan pasukan kewangan atai yang berkelas dunia dan saya berharap untuk terus membina asas kewangan yang kukuh untuk maju program P&P kami,” kata Anne Johnson. “Saya sangat berdedikasi terhadap visi atai untuk menyembuhkan gangguan kesihatan mental dan saya terinspirasi untuk bekerja dengan pasukan berbakat kami ketika melaksanakan misi bersama untuk membangunkan rawatan baru dan berkesan untuk pesakit.”

Mengenai atai Life Sciences
atai adalah syarikat biofarmaselan klinikal yang bertujuan untuk mengubah rawatan gangguan kesihatan mental dan diasaskan sebagai tindak balas kepada keperluan yang ketara dan kekurangan inovasi dalam landskap rawatan kesihatan mental. atai komited untuk membangunkan rawatan inovatif secara cekap untuk merawat depresi, kebimbangan, ketagihan dan gangguan kesihatan mental lain. Dengan menggabungkan sumber dan amalan terbaik, atai bertujuan untuk mempercepatkan pembangunan ubat baru secara bertanggungjawab untuk mencapai perubahan tingkah laku yang bermakna secara klinikal dan berterusan dalam pesakit kesihatan mental. Visi atai adalah untuk menyembuhkan gangguan kesihatan mental supaya semua orang, di mana-mana boleh hidup dengan lebih memuaskan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Prospektif
Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif dalam maksud Private Securities Litigation Reform Act 1995, sebagaimana yang diperbaharui. Kami berniat agar kenyataan prospektif ini dilindungi oleh perlindungan bagi kenyataan prospektif yang terkandung dalam Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang diperbaharui (“Akta Sekuriti”), dan Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934, sebagaimana yang diperbaharui (“Akta Pertukaran”). Perkataan “percaya”, “mungkin”, “akan”, “anggaran”, “terus”, “menjangka”, “berniat”, “boleh”, “akan”, “rancangan”, “berpotensi”, “awal” dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif, walaupun bukan semua kenyataan prospektif mengandungi perkataan ini. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan tatatertulis atau tersirat yang berkaitan, antara lain: kenyataan mengenai jangkaan kami berkaitan pengurusan dan pasukan kepimpinan kami; strategi perniagaan dan rancangan kami; potensi, kejayaan, kos dan jadual pembangunan calon produk kami, termasuk kemajuan praklinikal dan ujian klinikal serta tanda-tanda penting yang berkaitan; pengambilalihan berpotensi; dan rancangan dan objektif pengurusan untuk operasi masa depan dan belanjawan modal.

Kenyataan prospektif tidak semestinya janji atau jaminan, tetapi melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dirancang, termasuk, tanpa had, faktor penting yang diterangkan dalam bahagian bertajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Terkini kami di Formulir 10-K yang diajukan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (“SEC”), sebagaimana dikemaskini oleh penyediaan kami kepada SEC, seperti faktor-faktor risiko yang dikemaskini dari masa ke semasa dalam penyediaan atai kepada SEC. atai menafikan sebarang obligasi atau komitmen untuk mengemas kini atau menyemak semula kenyataan prospektif dalam kenyataan media ini, kecuali sejauh diperlukan oleh undang-undang yang berkuat kuasa.

Maklumat Hubungan
Hubungan Pelabur:

Hubungan Media:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.