ASLAN Pharmaceuticals Umumkan Abstrak Terakhir Diterima untuk Pembentangan di Persidangan Antarabangsa American Thoracic Society tentang Eblasakimab dalam COPD

(SeaPRwire) –   SAN MATEO, California dan SINGAPURA, 24 April 2024 — ASLAN Pharmaceuticals (Nasdaq: ASLN), syarikat biofarma sedia yang memberi tumpuan kepada imunologi untuk membangunkan rawatan inovatif bagi mengubah kehidupan pesakit, hari ini mengumumkan bahawa satu abstrak mengenai eblasakimab dalam Penyakit Paru-paru Obstruktif Kronik telah diterima untuk satu poster pendedahan terakhir yang akan dibentangkan di Persidangan Antarabangsa Persatuan Paru-paru Amerika 2024. Persidangan ini akan berlangsung di San Diego, California, dari 17 hingga 22 Mei 2024.

Butiran poster Persidangan Antarabangsa Persatuan Paru-paru Amerika

Tajuk poster: Eblasakimab Mengurangkan Secara Ketara IL-4 dan IL-13 Yang Mendorong Penyempitan Saluran Udara Bronkus Dalam Sajian Paru-paru Diperoleh Dari Pesakit COPD (ID Poster 13753)

Tarikh dan masa penyampaian: Isnin, 20 Mei 2024, 9:15 pagi PDT

Penyampai: Dr Ferda Cevikbas, Ketua Sains Penterjemahan, ASLAN Pharmaceuticals

Poster ini akan dapat dilihat secara atas talian di bahagian Penerbitan laman web ASLAN berikut penyampaian.

Mengenai eblasakimab

Eblasakimab adalah antibodi monoklonal potensi pertama dalam kelasnya yang menyasarkan subunit reseptor IL-13 dari Reseptor Jenis 2, satu laluan penting yang memacu beberapa penyakit radang alergi. Mekanisme tindakan unik eblasakimab membolehkan penghalang spesifik terhadap Reseptor Jenis 2 dan berpotensi untuk meningkatkan biologik yang sedia digunakan untuk merawat penyakit alergi. Dengan menghalang Reseptor Jenis 2, eblasakimab mencegah isyarat melalui interleukin 4 (IL-4) dan interleukin 13 (IL-13) — pemacu utama radang dalam AD dan COPD yang dipacu Jenis 2. ASLAN mengumumkan keputusan positif dari kajian Fasa 2b TREK-AD mengenai eblasakimab dalam pesakit AD sederhana hingga sederhana yang tidak pernah menerima rawatan biologik pada Julai 2023, dan kini sedang menyiasat eblasakimab dalam pesakit AD sederhana hingga sederhana yang telah menerima rawatan dupilumab dalam ujian Fasa 2, TREK-DX.

Mengenai ASLAN Pharmaceuticals

ASLAN Pharmaceuticals (Nasdaq: ASLN) ialah syarikat biofarma klinikal yang memberi tumpuan kepada imunologi yang sedang membangunkan rawatan inovatif untuk mengubah kehidupan pesakit. ASLAN sedang membangunkan eblasakimab, antibodi potensi pertama dalam kelasnya yang menyasarkan reseptor IL-13 dalam dermatitis atopik sederhana hingga sederhana (AD) dengan potensi untuk meningkatkan biologik yang digunakan sekarang untuk merawat penyakit alergi, dan telah melaporkan data utama positif dari kajian Fasa 2b berjulat dos dalam pesakit AD sederhana hingga sederhana. ASLAN kini sedang menyiasat eblasakimab dalam pesakit AD sederhana hingga sederhana yang telah menerima rawatan dupilumab dalam ujian Fasa 2 TREK-DX, dengan data utama dijangka pada akhir 2024. ASLAN juga sedang membangunkan farudodstat, penghalang oral berkuasa terhadap enzim dihidroorotat dehidrogenase (DHODH) sebagai rawatan potensi pertama dalam kelasnya untuk kebotakan areata (AA) dalam ujian Fasa 2a, konsep bukti dengan tinjauan sementara dijangka pada suku ketiga 2024. ASLAN mempunyai pasukan di San Mateo, California, dan di Singapura. Untuk maklumat tambahan sila lawati laman web rasmi atau ikuti ASLAN di .

Hubungan Media dan IR

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Emma Thompson
Spurwing Communications
Tel: +65 6206 7350
Email:
Ashley R. Robinson
LifeSci Advisors, LLC
Tel: +1 (617) 430-7577
Email: