Alexander Masharov dicadang untuk perlantikan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Cakba

(SeaPRwire) –   Amsterdam 2 Mei 2024, 8 PG CET. Cabka N.V. (bersama-sama dengan anak syarikatnya “Cabka”, atau “Syarikat”), sebuah syarikat khusus dalam mengubah sisa plastik sukar dikitar semula kepada Inovatif Pelantar Pengangkutan Boleh Guna (RTP), disenaraikan di Euronext Amsterdam, mengumumkan bahawa Lembaga Penyeliaannya akan mencadangkan Alexander Masharov (1980) untuk dilantik oleh pemegang saham Cabka sebagai ahli Lembaga Pengurusan dan Ketua Pegawai Eksekutif. Sekiranya dilantik, Alexander akan menggantikan Tim Litjens, yang mengumumkan pada Mac 2024 niatnya untuk meletak jawatan dan meninggalkan Cabka menjelang akhir suku ketiga 2024. Satu Mesyuarat Agung Luar Biasa Pemegang Saham akan diadakan pada masa yang sesuai untuk membuat keputusan tentang perlantikan.

Sekiranya dilantik, Alexander Masharov akan menyertai Cabka NV bermula 1 Ogos 2024 untuk membolehkan peralihan Ketua Pegawai Eksekutif yang lancar. Matlamat strategik Cabka kekal tidak berubah, dan ia masih dalam landasan untuk memenuhi komitmennya.

Alexander Masharov berkata: “Saya benar-benar gembira untuk menyertai pasukan Cabka, di mana semangat inovasi menjadi pemangkin dedikasi kepada kelestarian. Bersama kita akan maju matlamat ESG kita dan terus komitmen kepada kitar semula, mencipta nilai bermakna untuk pekerja, pelanggan dan pemegang saham kita, serta planet yang lebih sihat untuk generasi akan datang.”

Niek Hoek, pengerusi Lembaga Penyeliaan memberi komen: “Kami gembira menyambut Alexander Masharov sebagai Ketua Pegawai Eksekutif baharu kami. Alexander adalah pemimpin perniagaan dinamik yang dipandu nilai, mempunyai latar belakang pelbagai pengalaman dan kepakaran dalam jualan global dan pembuatan plastik. Lembaga berharap Alexander akan merealisasikan potensi penuh Cabka sebagai pemimpin pasaran inovatif dan profesional dalam RTP lestari yang memberikan pertumbuhan jangka panjang dan nilai kepada semua pemangku kepentingan.”

Riwayat ringkas Alexander Masharov
Alexander Masharov berkewarganegaraan Israel dan menyertai Cabka dari B&C International, anak syarikat milik penuh Spring Windows Fashion, disokong oleh Clearlake Private Equity, di mana beliau berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Dari 2013 hingga 2023 beliau memegang jawatan Pengarah Urusan dalam Kumpulan KETER, syarikat pembuatan plastik FMCG global. Sebelum menyertai Keter, Alexander berkhidmat sebagai Ketua Operasi BytPlast, di mana beliau menyelia Pengeluaran, Gudang & Operasi.

Alexander memegang Ijazah Sarjana Muda dalam Kejuruteraan Perindustrian & Sistem Maklumat dari Institut Teknologi Technion di Israel. Beliau menamatkan Ijazah Pengurusan Perniagaan di Universiti Haifa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Nadia Lubbe, Hubungan Pelabur & Media
, atau n.lubbe@cabka.com;
+49 152 243 254 79
www.investors.cabka.com

Mengenai Cabka

Cabka berada dalam perniagaan mengkitar semula plastik dari sisa pengguna dan sisa industri kepada inovatif pelantar pengangkutan boleh guna (RTP), seperti palet dan penyelesaian kontena besar yang meningkatkan kelestarian rantaian logistik. Produk ECO terutamanya merupakan produk pembinaan dan keselamatan jalan raya yang dihasilkan secara eksklusif dari sisa pengguna.

Cabka memimpin industri dengan pendekatan bersepadu menutup lingkaran dari sisa, kepada kitar semula, kepada pembuatan. Disokong oleh pusat inovasi sendiri, ia mempunyai pengetahuan, keupayaan dan kapasiti industri jarang untuk memanfaatkan sepenuhnya mengembalikan plastik kitar semula ke dalam lingkaran pengeluaran dengan pulangan menarik.

Cabka dilengkapkan sepenuhnya untuk mengeksploitasi seluruh rantaian nilai dari sisa kepada produk akhir.

Cabka disenaraikan di Euronext Amsterdam bermula 1 Mac 2022 di bawah tiket CABKA dengan nombor pengenalan sekuriti antarabangsa NL00150000S7.

Penafian

Kandungan kenyataan akhbar ini mungkin termasuk kenyataan yang boleh dianggap atau dianggap sebagai ‘kenyataan prospektif’. Kenyataan prospektif ini mungkin dikenal pasti melalui penggunaan terminologi prospektif seperti ‘percaya’, ‘anggaran’, ‘rancangan’, ‘menjangka’, ‘mengharapkan’, ‘bertujuan’, ‘mungkin’, ‘akan’ atau ‘sepatutnya’ atau, dalam setiap kes, variasi negatif atau lain mereka atau terminologi yang boleh dibandingkan, atau perbincangan strategi, rancangan, objektif, peristiwa masa depan atau niat.

Kenyataan prospektif mungkin dan sering berbeza secara material dari keputusan sebenar. Sebarang kenyataan prospektif mencerminkan pandangan Syarikat terhadap peristiwa masa depan dan tertakluk kepada risiko berkaitan peristiwa masa depan dan risiko lain, ketidakpastian dan anggapan berkaitan perniagaan, keputusan operasi, kedudukan kecairan, prospek, pertumbuhan, atau strategi Syarikat.

Pembaca digalakkan untuk tidak menumpukan sebarang keyakinan yang berlebihan terhadap kenyataan prospektif tersebut. Kenyataan prospektif ini hanya berkaitan pada tarikh penerbitan kenyataan akhbar ini. Syarikat tidak berkewajiban untuk mengemaskini maklumat awam atau mengubahsuai kenyataan prospektif ini kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Dokumen ini mengandungi maklumat yang layak sebagai maklumat dalaman mengikut Maklumat 7(1) Peraturan (EU) No 596/2014 tentang penyalahgunaan pasaran.

Lampiran

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.