AGBA/TRILLER PENGGABUNGAN $4 bilion: MENINGKATKAN NILAI PEMEGANG SAHAM HINGGA KE PUNCAK BAHARU – DENGAN SEGERA DAN JANGKA PANJANG

(SeaPRwire) –   LOS ANGELES, April 19, 2024 — NASDAQ-listed, AGBA Group Holding Limited (“AGBA”), telah mengumumkan sebelumnya bahawa pada 16 April 2024, ia telah memasuki perjanjian penggabungan sah ( “Perjanjian Penggabungan”) untuk menggabungkan AGBA dengan Triller Corp. (“Triller”), platform video sosial terkemuka yang didorong oleh Kecerdasan Buatan (bersama-sama, “Penggabungan” atau “Transaksi”). Setelah penyelesaian Transaksi, AGBA akan menjadi perbadanan Delaware yang sepenuhnya memiliki Triller, dan AGBA itu sendiri akan dimiliki majoriti (80%) oleh pemegang saham dan pemegang unit saham terbatas (“RSU”) Triller sekarang.

Lembaga Pengarah Triller dan AGBA telah bersetuju untuk menilai Kumpulan Gabungan (iaitu AGBA + Triller) pada AS$4.0 bilion. Pemegang saham Triller (termasuk pemegang RSU Triller) akan memiliki 80% Kumpulan Gabungan pro forma yang mewakili penilaian AS$3,200 juta (80% daripada AS$4,000 juta). AGBA mempunyai 74.4 juta saham yang dikeluarkan hari ini, dan pemegang saham AGBA semasa akan memiliki 20% Kumpulan Gabungan pro forma; nilai implisit saham AGBA semasa yang dikeluarkan pada AS$800 juta (20% daripada AS$4,000 juta) ialah AS$10.75 setiap saham.

Perjanjian Penggabungan menyediakan bahawa, sebelum tarikh kesan Penggabungan, AGBA akan memperbadankan di Amerika Syarikat sebagai perbadanan Delaware (“Domestication”) dan akan, untuk semua tujuan undang-undang Negeri Delaware, dianggap sebagai entiti yang sama seperti AGBA (AGBA, apabila diperbadankan semula sebagai perbadanan Delaware, “Delaware Parent”). Berikutan Domestication, antara lain, semua saham biasa AGBA, nilai nominal $0.001 setiap saham akan secara automatik menukar kepada jumlah yang sama saham biasa Delaware Parent.

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk Laporan Borang 8-K Syarikat yang diedarkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat pada 18 April 2024. Risalah media terkini boleh didapati di laman web syarikat, sila lawati

# # #

Tentang Kumpulan AGBA:
Ditubuhkan pada 1993, AGBA Group Holding Limited (NASDAQ: “AGBA”) ialah supermarket kewangan pelbagai fungsi terkemuka berpangkalan di Hong Kong menawarkan set perkhidmatan kewangan dan produk kesihatan yang paling meluas di Kawasan Teluk Guangdong-Hong Kong-Macao (GBA) melalui ekosistem terkemuka oleh teknologi, membolehkan pelanggan untuk melepaskan pilihan yang terbaik menepati keperluan mereka. Dipercayai oleh lebih daripada 400,000 pelanggan peribadi dan korporat, Kumpulan ini dibahagikan kepada empat perniagaan pemimpin pasaran: Perniagaan Platform, Perniagaan Pengedaran, Perniagaan Kesihatan, dan Perniagaan Fintech.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Tentang Triller Corp:
Triller ialah platform teknologi terbuka taman yang didorong oleh KI untuk pencipta. Mempadukan budaya muzik dengan sukan, fesyen, hiburan, dan pengaruh, Triller menggunakan teknologi KI eksklusifnya untuk mendorong dan menjejak kandungan secara viral ke tapak berkaitan dan tidak berkaitan dan rangkaian, membolehkannya mencapai jutaan pengguna tambahan. Triller juga memiliki Triller Sports, Bare-Knuckle Fighting Championship; Amplify.ai, platform KI generatif terkemuka; FITE, perkhidmatan streaming PPV, AVOD dan SVOD terkemuka di seluruh dunia; dan Thuzio, pemimpin acara dan pengalaman pengaruh premium B2B.

Untuk maklumat lanjut, lawati

Hubungan Pelabur dan Hubungan Media:

Ms. Bethany Lai

+852 5529 4500

Saluran Media Sosial:
agbagroup
| | | |

Maklumat Penting Mengenai Penggabungan yang Dicadangkan dan Di Mana Untuk Mencari

Berhubung dengan Perjanjian Penggabungan dan Penggabungan yang dicadangkan, AGBA bercadang untuk memfailkan bahan-bahan berkaitan dengan SEC, termasuk penyata proksi pada Jadual 14A, yang akan dihantar atau diedarkan dengan cara lain kepada pemegang saham AGBA pada tarikh rekod untuk mengundi mengenai transaksi yang dicadangkan dalam Perjanjian Penggabungan. Syarikat juga mungkin memfailkan dokumen berkaitan lain dengan SEC mengenai Penggabungan yang dicadangkan. RISALAH MEDIA INI TIDAK MENGANDUNGI SEMUA MAKLUMAT YANG PERLU DIPERTIMBANGKAN MENGENAI PENGGABUNGAN YANG DICADANGKAN DAN BUKAN BERTUJUAN UNTUK MEMBENTUK ASAS MANA-MANA KEPUTUSAN PELABURAN ATAU MANA-MANA KEPUTUSAN LAIN BERKAITAN PENGGABUNGAN. SEBELUM MEMBUAT MANA-MANA KEPUTUSAN MENGUNDI ATAU PELABURAN, PELABUR DAN PEMEGANG SAHAM DINASIHATKAN MEMBACA PENYATA PROKSI DEFINITIF DAN SEMUA DOKUMEN BERKAITAN LAIN YANG DIFAILKAN ATAU AKAN DIFAILKAN DENGAN SEC BERKAITAN PENGGABUNGAN YANG DICADANGKAN KETIKA IA MENJADI TERSEDIA, TERMASUK APABILA ADA PENAMANAN ATAU TAMBAHAN KEPADA DOKUMEN-DOKUMEN INI, DENGAN HATI-HATI DAN SECARA KESELURUHANNYA, KERANA IA AKAN MENGANDUNGI MAKLUMAT PENTING MENGENAI PENGGABUNGAN YANG DICADANGKAN.

Pelabur dan pemegang saham boleh mendapatkan salinan percuma penyata proksi definitif (jika dan apabila tersedia) dan dokumen lain yang difailkan atau akan difailkan dengan SEC oleh AGBA melalui laman web yang dikendalikan oleh SEC di . Salinan dokumen yang difailkan dengan SEC oleh AGBA akan tersedia percuma daripada: AGBA Group Holding Limited, AGBA Tower, 68 Johnston Road, Wan Chai, Hong Kong SAR, perhatian: Encik Ng Wing Fai, Ketua Pegawai Eksekutif.

Peserta dalam Sokongan

AGBA dan Triller, dan pengarah dan pegawai eksekutif masing-masing, mungkin dianggap sebagai peserta dalam sokongan proksi daripada pemegang saham AGBA berhubung Penggabungan yang dicadangkan. Pemegang saham AGBA dan orang lain yang berminat boleh mendapatkan maklumat terperinci mengenai nama dan kepentingan pengarah dan pegawai ini dalam penyata proksi AGBA pada Jadual 14A, apabila ia difailkan dengan SEC. Maklumat mengenai pengarah dan pegawai eksekutif AGBA dan pemilikan saham biasa AGBA mereka dinyatakan dalam laporan tahunan AGBA pada Borang 10-K, difailkan dengan SEC pada 28 Mac 2024. Dokumen-dokumen ini boleh didapati percuma daripada sumber-sumber yang dinyatakan di atas dan di laman web SEC di .

Risalah media ini tidak mengandungi semua maklumat yang perlu dipertimbangkan berhubung Penggabungan dan tidak bertujuan untuk membentuk asas mana-mana keputusan pelaburan atau mana-mana keputusan lain berhubung Penggabungan. Sebelum membuat mana-mana keputusan mengundi atau pelaburan, pelabur disarankan membaca penyata proksi AGBA pada Jadual 14A dan semua dokumen berkaitan lain yang difailkan atau akan difailkan dengan SEC berhubung Penggabungan yang dicadangkan kerana ia akan mengandungi maklumat penting mengenai Penggabungan yang dicadangkan.

Tiada Tawaran atau Sokongan

Risalah media ini tidak akan membentuk sokongan proksi, kebenaran atau kuasa berhubung mana-mana sekuriti atau berhubung Penggabungan. Risalah media ini juga tidak akan membentuk tawaran untuk menjual atau sokongan tawaran untuk membeli mana-mana sekuriti, dan tidak akan ada jualan sekuriti dalam mana-mana negeri atau bidang kuasa di mana tawaran, sokongan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana bidang kuasa sedemikian. Tiada tawaran sekuriti akan dibuat kecuali melalui prospektus yang memenuhi Keperluan Seksyen 10 Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang dipinda, atau pengecualian daripadanya.

Pandangan Ke Depan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.