Affimed Umumkan Penerimaan Abstrak Data Pra-klinik AFM28 pada Kongres Persatuan Hematologi Eropah 2024

  • Rawatan dengan AFM28 innate cell engager (ICE®), direka untuk menyasarkan sel-sel kanser yang mengekspres CD123 pada pesakit dengan leukemia mieloid akut (AML), membawa kepada kawalan pertumbuhan tumor bergantung dos dalam model haiwan tikus yang disahkan
  • AFM28 membawa kepada pengurangan berkesan blast leukemia dan sel-sel punca pesakit AML yang berasal daripada pesakit yang mengekspres CD123 dalam model HOME tulang belakang buatan baru ex vivo

(SeaPRwire) –   MANNHEIM, Jerman, Mei 14, 2024 — Affimed N.V. (Nasdaq: AFMD), syarikat imuno-onkologi klinikal stadium lanjut yang komited untuk memberikan kembali keupayaan semula jadi pesakit untuk melawan kanser, hari ini mengumumkan penerbitan satu abstrak untuk kongres tahunan Persatuan Hematologi Eropah (EHA), yang akan berlangsung di Madrid, Sepanyol, 13 hingga 16 Jun 2024. Abstrak ini membentangkan data praklinikal CD16A/CD123-menyasarkan ICE®, AFM28, dalam model xenograft tikus AML dan menunjukkan bahawa dos AFM28 yang meningkat membawa kepada kawalan pertumbuhan tumor bergantung dos, membawa kepada peningkatan purata jangka hayat tikus yang dirawat berbanding kawalan.

Selain itu, abstrak ini menunjukkan satu set data daripada kerjasama dengan kumpulan Dr. Hind Medyouf di Institut Biologi Tumor dan Terapi Percubaan Eksperimen, Georg-Speyer-Haus, Frankfurt am Main, Jerman. Dalam model HOME tulang belakang manusia buatan baru, gabungan AFM28 dan sel-sel NK alogeik boleh membawa kepada pengurangan berkesan blast leukemia dan sel-sel punca AML pesakit yang berasal daripada darah yang mengekspres CD123. Pentingnya, model HOME menunjukkan komponen penindas imun selular utama, iaitu sel-sel nic kemesraan, meningkatkan kepentingan translational aktiviti praklinikal AFM28.

“Aktiviti anti-leukemia yang signifikan AFM28 yang diperhatikan dalam persekitaran in vivo mahupun in vitro adalah memberangsangkan,” kata Dr. Wolfgang Fischer, COO Affimed. “Gabungan dengan profil keselamatan yang sebelum ini dipaparkan dalam monyet cynomolgus, data ini menunjukkan potensi AFM28 untuk memusnahkan sisa-sisa penyakit pada pesakit AML secara berkesan dan selamat.”

Butir-butir paparan poster adalah seperti berikut:

Tajuk: The Bispecific Innate Cell Engager AFM28 Induces Potent Anti-tumor Activity against AML in a Xenograft Mouse Model and in a Bone Marrow Niche In Vitro Model

Penulis Utama: Ioanna Tsoukala

Tarikh dan Masa: Jumaat, 14 Jun, 18:00 – 19:00 CET / 12:00 – 1:00 p.m. EDT

Kod Abstrak Akhir: P478

Untuk maklumat lanjut mengenai konferens EHA, sila lawati:

Mengenai AFM28

AFM28, tetravalent, bispesifik CD123- dan CD16A-mengikat ICE®, direka untuk membawa pendekatan imunoterapi kami kepada pesakit dengan leukemia mieloid akut (AML). Ia menggerakkan sel-sel NK untuk memulakan pembunuhan sel tumor melalui sitotoksik selular bergantung antibodi, walaupun pada tahap ekspresi CD123 yang rendah. AFM28 kini dalam pembangunan klinikal sebagai monoterapi pada pesakit dengan AML (NCT05817058) dan gabungan dengan produk sel NK alogeik siap pakai sedang dikaji.

Mengenai Affimed N.V.

Affimed (Nasdaq: AFMD) adalah syarikat imuno-onkologi klinikal stadium lanjut yang komited untuk memberikan kembali keupayaan semula jadi pesakit untuk melawan kanser dengan merealisasikan potensi yang tidak terpergunakan sistem imun semula jadi. ICE® sel-sel imun semula jadi Syarikat membolehkan pendekatan sasaran tumor untuk mengenal pasti dan membunuh pelbagai tumor hematologi dan pepejal. ICE® dijana pada platform ROCK® eksklusif Syarikat yang boleh meramal generasi molekul yang disesuaikan yang menggunakan kuasa sel-sel imun semula jadi untuk memusnahkan sel-sel tumor. Beberapa molekul ICE® sedang dalam pembangunan klinikal, dikaji sebagai monoterapi atau gabungan. Beribu pejabat di Mannheim, Jerman, Affimed diketuai oleh pasukan pakar bioteknologi dan farmasi yang bersatu oleh visi berani untuk menghentikan kanser daripada mengganggu hayat pesakit selamanya. Untuk maklumat lanjut mengenai orang, pipelin dan rakan kongsi Syarikat, sila lawati: www.affimed.com.

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Kenyataan media ini mengandungi pandangan ke depan. Semua kenyataan selain pernyataan sejarah adalah pandangan ke depan, yang sering ditunjukkan oleh istilah seperti “menjangkakan”, “percaya”, “boleh”, “menganggarkan”, “matlamat”, “berhasrat”, “lihat ke depan”, “mungkin”, “merancang”, “berpotensi”, “meramal”, “projek”, “seharusnya”, “akan” dan ungkapan serupa. Kenyataan pandangan ke depan muncul di pelbagai tempat di sepanjang pengeluaran ini dan termasuk kenyataan mengenai niat, kepercayaan, proyeksi, analisis dan jangkaan semasa Syarikat mengenai, antara lain, potensi acimtamig (AFM13), AFM24, AFM28 dan produk calon Syarikat yang lain, nilai platform ROCK®nya, pembangunan praklinikal dan ujian klinikal semasa dan dirancang, penyusunan semula korporatnya, pengurangan tenaga kerja berkaitan dan impak ini mungkin mempunyai terhadap simpanan dan jumlah kos dan perbelanjaan yang dijangkakan Syarikat, kolaborasinya dan pembangunan produknya dalam gabungan dengan rawatan lain, masa untuk membuat permohonan peraturan dan memperoleh dan mengekalkan kelulusan peraturan untuk calon produknya, kedudukan harta inteleknya, aktiviti kolaborasinya, keupayaannya untuk membangunkan fungsi komersial, data ujian klinikal, keputusan operasinya, keperluan tunai, keadaan kewangan, likuiditi, prospek, transaksi masa depan, pertumbuhan dan strateginya, industri yang dioperasikannya, trend makroekonomi yang mungkin mempengaruhi industri atau Syarikat, seperti ketidakstabilan dalam sektor perbankan yang dialami pada suku pertama 2023, impak wabak COVID-19, manfaat Syarikat daripada desingan ubat yatim, impak terhadap perniagaannya oleh peristiwa politik, peperangan, keganasan, gangguan perniagaan dan ketidakpastian geopolitik lain, seperti konflik Rusia-Ukraine, fakta bahawa data klinikal semasa acimtamig dalam gabungan dengan rawatan sel NK berasaskan acimtamig yang dimpleks sebelumnya dengan sel NK allogenik segar yang berasal daripada sumber darah tali pusat manusia dari Pusat Kanser MD Anderson Universiti Texas, berbanding sel NK AlloNK® Artiva, dan ketidakpastian dan faktor-faktor lain yang diterangkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam penyataan Syarikat kepada SEC. Mengingat risiko, ketidakpastian dan faktor-faktor lain ini, anda tidak harus bergantung berlebihan pada pandangan ke depan ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini pandangan ke depan ini, walaupun maklumat baru menjadi tersedia pada masa hadapan.

Hubungan Pelabur

Alexander Fudukidis
Pengarah, Hubungan Pelabur
E-Mel:
Tel.: +1 (917) 436-8102

Hubungan Media

Mary Beth Sandin
Naib Presiden, Pemasaran dan Komunikasi
E-Mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.