Affimed Umumkan Jual Subsidiari Milik Penuh AbCheck

(SeaPRwire) –   MANNHEIM, Germany, Jan. 03, 2024 — Affimed N.V. (Nasdaq: AFMD) (“Affimed” atau “Syarikat”, sebuah syarikat imunoterapi kanser klinikal stadium yang komited untuk memberikan kembali keupayaan semula jadi pesakit untuk melawan kanser, hari ini mengumumkan bahawa ia telah mencapai perjanjian muktamad untuk menjual anak syarikat milik penuhnya, AbCheck s.r.o., kepada Ampersand Biomedicines.

Di bawah terma-terma perjanjian itu, Ampersand Biomedicines akan membeli AbCheck dengan harga pembelian sebanyak $6 juta, terdiri daripada $5 juta tunai yang akan dibayar dalam dua kumpulan, dan $1 juta saham biasa Ampersand, tertakluk kepada penyesuaian tertentu dan pengekalan.

Tentang Affimed N.V.
Affimed (Nasdaq: AFMD) adalah sebuah syarikat imunoterapi kanser klinikal stadium yang komited untuk memberikan kembali keupayaan semula jadi pesakit untuk melawan kanser dengan merealisasikan potensi tidak terpakai sistem imun semula jadi. Syarikat ini mempunyai platform ROCK® yang membolehkan pendekatan sasaran tumor untuk mengenal pasti dan membunuh pelbagai tumor hematologi dan pepejal, membolehkan pelbagai program terapi tunggal dan gabungan yang dimiliki sepenuhnya dan bersama rakan. Platform ROCK® secara meramalkan menjana molekul pembunuh sel imun semula jadi (ICE®) yang disesuaikan, yang menggunakan sel imun pesakit untuk memusnahkan sel tumor. Pendekatan inovatif ini membolehkan Affimed menjadi syarikat pertama dengan ICE® dalam peringkat klinikal. Beribu pejabat di Mannheim, Jerman, dengan pejabat di Bandar Raya New York, NY, Affimed dipimpin oleh pasukan pengalaman dalam bioteknologi dan pemimpin perubatan bersatu oleh visi berani untuk menghentikan kanser daripada menghalang kehidupan pesakit selamanya. Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, rakan kongsi dan pasukannya, sila lawati: .

Tentang Abcheck
AbCheck mencari dan mengoptimumkan antibodi terapeutik manusia dengan salah satu platform teknologi paling berpelbagai industri. Disesuaikan kepada keperluan dan Profil Produk Sasaran yang dikehendaki, AbCheck memanfaatkan teknologi terkini (contohnya, mikroaliran, manusiaan massa arnab) dan klasik (contohnya, pamag/ramaian ragi) untuk menyediakan input berkualiti tinggi. Syarikat ini telah membuktikan keupayaannya dalam beberapa perkongsian di seluruh Amerika Syarikat dan Eropah. Berikutan penyelesaian transaksi, AbCheck akan menjadi anak syarikat milik penuh Ampersand Biomedicines, sebuah syarikat Flagship Pioneering. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Pandangan Ke Depan
Laporan ini mengandungi pandangan ke depan. Semua kenyataan selain pernyataan fakta sejarah adalah pandangan ke depan, yang sering ditunjukkan oleh istilah seperti “menjangkakan”, “percaya”, “boleh”, “menganggarkan”, “matlamat”, “berhasrat”, “mungkin”, “merancang”, “berpotensi”, “meramalkan”, “projek”, “seharusnya” dan ungkapan serupa. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada keputusan yang diramalkan oleh pandangan ke depan Syarikat disebabkan oleh risiko, ketidakpastian dan faktor lain yang diterangkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam penyataan Syarikat dengan SEC. Memandangkan risiko, ketidakpastian dan faktor lain ini, anda tidak harus menaruh kepercayaan berlebihan terhadap pandangan ke depan ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemas kini pandangan ke depan ini, walaupun maklumat baru menjadi tersedia pada masa akan datang.

Hubungan Pelabur
Alexander Fudukidis
Pengarah, Hubungan Pelabur
E-mel:
Tel: +1 (917) 436-8102

Hubungan Media
Mary Beth Sandin
Naib Presiden, Pemasaran dan Komunikasi
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.