Affimed Mengumumkan Pecahan Saham Terbalik 1-untuk-10

(SeaPRwire) –   MANNHEIM, Germany, 6 Mac 2024 — Affimed N.V. (Nasdaq: AFMD) (“Affimed” atau “Syarikat”), sebuah syarikat klinikal-tahap immuno-oncology yang komited untuk memberikan kembali keupayaan semula jadi pesakit untuk melawan kanser, mengumumkan bahawa Syarikat, dengan kelulusan terdahulu lembaga penyelia dan lembaga pengurusan Syarikat, bercadang untuk melaksanakan pemecahan saham 1-ke-10 bagi saham biasa terbitan Syarikat, nilai €0.01 (“Saham Biasa”) setiap saham.

Pemecahan saham ini dijangka akan dilaksanakan selepas penutupan pasaran pada 8 Mac 2024, dengan Saham Biasa dijangka akan mula diperdagangkan di Pasaran Modal Nasdaq (“NASDAQ”) pada asas pasca-pecah pada pembukaan pasaran pada 11 Mac 2024 di bawah simbol perdagangan Syarikat “AFMD.”

Tiada saham pecahan akan dikeluarkan berkaitan dengan pemecahan saham. Pemegang saham yang akan memegang saham pecahan hasil pemecahan saham akan menerima bayaran tunai sebagai ganti saham pecahan tersebut.

Pemecahan saham ini telah diluluskan oleh pemegang saham Syarikat dalam Mesyuarat Agung Tahunan Pemegang Saham Syarikat yang diadakan pada 21 Jun 2023 dan bertujuan untuk memastikan Syarikat mematuhi keperluan minimum $1.00 setiap saham untuk terus disenaraikan di NASDAQ.

Maklumat tambahan mengenai pemecahan saham boleh didapati dalam bahan-bahan proxy Syarikat yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (the “SEC”) pada 22 Mei 2023 dan 22 Jun 2023, serta di laman Web Hubungan Pelabur Syarikat, .

Mengenai Affimed N.V.

Affimed (Nasdaq: AFMD) adalah sebuah syarikat immuno-oncology klinikal-tahap yang komited untuk memberikan kembali keupayaan semula jadi pesakit untuk melawan kanser dengan merealisasikan potensi tidak terpergunakan sistem imun semula jadi. Produk ICE® (innate cell engagers) Syarikat membolehkan pendekatan sasaran tumor untuk mengenal pasti dan membunuh pelbagai jenis tumor hematologi dan tumor pepejal. Produk ICE® dihasilkan pada platform ROCK® Syarikat yang secara berterusan menjana molekul yang telah diselaraskan untuk memanfaatkan kuasa sel-sel imun semula jadi untuk memusnahkan sel-sel tumor. Beberapa molekul ICE® sedang dalam pembangunan klinikal, dan dikaji sebagai rawatan tunggal atau gabungan. Beribu pejabat di Mannheim, Jerman, Affimed diketuai oleh pasukan pakar bioteknologi dan farmakologi yang bersatu di bawah visi berani untuk menghentikan kanser daripada mengganggu kehidupan pesakit. Untuk maklumat lanjut mengenai pasukan, portfolio dan rakan kongsi Syarikat, sila lawati: .

Penafian Pernyataan Prospektif

Pernyataan prospektif dalam siaran akhbar ini mengandungi pernyataan prospektif. Semua pernyataan selain pernyataan sejarah faktual adalah pernyataan prospektif, yang kerap ditandai dengan istilah seperti “menjangka”, “percaya”, “boleh”, “anggar”, “matlamat”, “berhasrat”, “menjangkakan”, “merancang”, “berpotensi”, “ramal”, “seharusnya”, “akan” dan ungkapan serupa. Pernyataan prospektif muncul di pelbagai tempat dalam siaran ini dan termasuk pernyataan mengenai niat, kepercayaan, prospek, analisis dan jangkaan semasa Syarikat berkenaan, antara lain, potensi acimtamig (AFM13), AFM24, AFM28 dan produk calon Syarikat yang lain, nilai platform ROCK®nya, ujian klinikal sedang berjalan dan dirancang, kolaborasinya dan pembangunan produk-produknya bersama rawatan lain, masa dan keupayaannya untuk membuat permohonan peraturan dan memperoleh dan mengekalkan kelulusan peraturan untuk calon produknya, kedudukan harta inteleknya, aktiviti kolaborasinya, keupayaannya untuk membangunkan fungsi komersial, data ujian klinikal, keputusan operasinya, keperluan tunai, kewangan, likuiditi, masa depan, pertumbuhan dan strateginya, industri yang dioperasikannya, trend makroekonomi yang mungkin mempengaruhi industri atau Syarikat, seperti ketidakstabilan sektor perbankan yang dialami pada suku pertama 2023, impak wabak COVID-19, manfaat Affimed daripada penetapan ubat yatim, impak terhadap perniagaannya oleh peristiwa politik, peperangan, keganasan, gangguan perniagaan dan ketidakpastian geopolitik lain, seperti konflik Rusia-Ukraine, fakta bahawa data klinikal semasa acimtamig dalam gabungan dengan rawatan sel NK adalah berdasarkan acimtamig yang dihadapkan terlebih dahulu dengan sel NK segar beralkaloi daripada sumber kord darah manusia Institut Kanser MD Anderson, University of Texas, berbanding dengan AB-101 Artiva dan ketidakpastian dan faktor-faktor lain yang diterangkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam penyataan Syarikat kepada SEC. Memandangkan risiko, ketidakpastian dan faktor-faktor lain ini, anda tidak harus bergantung berlebihan ke atas pernyataan prospektif ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini pernyataan prospektif ini, walaupun maklumat baru menjadi tersedia pada masa hadapan.

Hubungan Pelabur
Alexander Fudukidis
Pengarah, Hubungan Pelabur
E-mel:
Tel: +1 (917) 436-8102

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.