Aesthetic Medical International Holdings Group Ltd. Mengesahkan Penerimaan Keputusan daripada Panel Pendengaran Nasdaq untuk Kelangsungan Senarai Berterusan Bersyarat

(SeaPRwire) –   Shenzhen, China, 25 April 2024 – Aesthetic Medical International Holdings Group Limited (Nasdaq: AIH) (“Syarikat” atau “AIH”), pembekal utama perkhidmatan perubatan estetik di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima keputusan Panel Pendengaran (“Panel”) Pasaran Saham Nasdaq (“Nasdaq”) yang memberitahu Syarikat bahawa Panel telah memutuskan untuk membenarkan pengekalan senarai saham Syarikat di Nasdaq, tertakluk kepada syarat-syarat tertentu, yang termasuk (i) pada atau sebelum 15 Mei 2024, Syarikat akan mendapatkan kelulusan lembaga untuk melaksanakan pecahan saham pada nisbah 10-ke-1; dan (ii) pada atau sebelum 3 September 2024, Syarikat akan menunjukkan pematuhan dengan Peraturan Senarai 5550(a)(2) ( “Peraturan Harga Bid Minimum”) dan semua keperluan yang berkaitan untuk pengekalan senarai di Nasdaq.

Seperti yang didedahkan sebelum ini, Syarikat telah dimaklumkan oleh Nasdaq pada 6 Mac 2024 bahawa ia tidak telah memulihkan pematuhan dengan Peraturan Harga Bid Minimum dalam tempoh rahmat 180 hari kalendar dan tidak layak untuk tempoh rahmat 180 hari kalendar kedua untuk pengekalan senarai di Nasdaq. Syarikat telah mengemukakan permintaan untuk mendengar rayuan kepada Panel untuk merayu keputusan penyingkiran untuk perpanjangan bagi memenuhi Peraturan Harga Bid Minimum untuk pengekalan senarai di Nasdaq. Mesyuarat Panel telah diadakan pada 11 April 2024. Pada 22 April 2024, Syarikat menerima keputusan daripada Panel untuk memberi permohonan Syarikat untuk pengekalan senarai di Nasdaq, tertakluk kepada syarat-syarat tertentu yang dinyatakan di atas.

Mengenai Aesthetic Medical International Holdings Group Limited

AIH, dikenali sebagai “Peng’ai” di China, ialah pembekal utama perkhidmatan perubatan estetik di China. AIH beroperasi melalui pusat-pusat rawatan yang tersebar di bandar-bandar utama di daratan China, dengan fokus utama di kawasan Teluk Guangdong-Hong Kong-Macau dan kawasan Delta Sungai Yangtze. Dengan menggunakan pengalaman klinikal selama lebih 20 tahun, AIH menyediakan penawaran perkhidmatan estetik menyeluruh, termasuk rawatan estetik pembedahan, rawatan estetik bukan pembedahan, perkhidmatan perubatan am dan perkhidmatan estetik lain. Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, sila lawati .

Kenyataan Berjaga-jaga

Kenyataan media ini mengandungi “kenyataan prospektif”. Kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” daripada peruntukan Akta Pembaikan Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini mengandungi risiko dan ketidakpastian dan boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dinyatakan. Faktor-faktor risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor yang diterangkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam laporan tahunan Syarikat di SEC dan laporan-laporan lain yang difailkan ke SEC.

Hubungan Pelabur

Untuk pertanyaan media dan pelabur, sila hubungi:

Aesthetic Medical International Holdings Group Limited

E-mel:
Laman web:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.