XPENG Umumkan Keputusan Penghantaran Kenderaan Bagi Bulan Oktober 2023

  • 20,002 kenderaan telah dihantar pada bulan Oktober 2023, rekod baru penghantaran bulanan
  • 8,741 XPENG G6s telah dihantar pada bulan Oktober 2023, SUV bateri elektrik terlaris dalam segmen harganya

GUANGZHOU, China, 1 Nov. 2023 — XPeng Inc. (“XPENG” atau “Syarikat” NYSE: XPEV dan HKEX: 9868), syarikat pemacu pintar elektrik (“Smart EV”) terkemuka di China, hari ini mengumumkan keputusan penghantaran kenderaan untuk bulan Oktober 2023.

Pada bulan Oktober 2023, penghantaran bulanan Smart EV Syarikat mencapai rekod tertinggi sebanyak 20,002 unit, menunjukkan peningkatan sebanyak 31% berbanding bulan sebelumnya dan peningkatan sebanyak 292% berbanding tahun lepas. Keputusan kuat bulan ini menunjukkan momentum pertumbuhan yang kukuh XPENG selama sembilan bulan berturut-turut. Pada masa yang sama, output pengeluaran XPENG G6 meningkat mendadak, mendorong jumlah penghantaran bulanan G6 mencapai 8,741 unit, menjadikannya SUV bateri elektrik terlaris dalam segmen harga RMB200,000-250,000.

Pada 24 Oktober 2023, XPENG menganjurkan Acara Hari Teknologi 2023 di mana pengurusan memperkenalkan pelan pasaran terkini untuk XNGP terkemuka sepenuhnya, sistem bantuan pemanduan maju. XPENG merancang untuk meluaskan pelaksanaan fungsi XNGP yang tidak bergantung pada peta definisi tinggi ke 50 bandar menjelang akhir tahun. Pada masa yang sama, ciri bantuan pemanduan baru – Pemandu Valet AI – akan tersedia untuk pelanggan terpilih menjelang akhir 2023, dengan matlamat mencapai liputan seluruh negara pada tahun 2024.

Acara Tahunan Hari Teknologi juga memperkenalkan XPENG X9, MPV tujuh tempat duduk berinspirasi kapal angkasa yang menampilkan reka bentuk luaran futuristik, inovatif dan canggih secara teknologi. Sebagai model bendera dibina di atas arsitektur SEPA2.0, XPENG X9 akan dipamerkan di Auto Guangzhou 2023 yang akan diadakan pada bulan November.

Tentang XPENG

XPENG adalah syarikat pemacu pintar elektrik terkemuka di China yang mereka bentuk, membangun, mengeluarkan dan memasarkan pemacu pintar elektrik yang menarik minat kepada golongan kelas pertengahan yang cergas dari segi teknologi. Misi syarikat adalah untuk memacu transformasi pemacu pintar elektrik dengan teknologi, membentuk pengalaman pergerakan masa depan. Untuk mengoptimumkan pengalaman pergerakan pelanggan, XPENG membangunkan sepenuhnya sistem bantuan pemanduan maju dan sistem pengendalian dalaman pintar kenderaan, serta sistem utama kenderaan termasuk sistem kuasa dan seni bina elektrik/elektronik. XPENG beribu pejabat di Guangzhou, China, dengan pejabat utama di Beijing, Shanghai, Silicon Valley, San Diego dan Amsterdam. Kenderaan pintar syarikat kebanyakannya dihasilkan di loji Zhaoqing dan Guangzhou, wilayah Guangdong. Untuk maklumat lanjut, sila lawati https://heyXPENG.com.

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan United States Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan kenyataan serupa. Kenyataan-kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan XPENG, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Pelbagai faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi XPENG; pelan pengembangan XPENG; pembangunan perniagaan masa depan XPENG, keadaan kewangan dan keputusan operasi; trend dan saiz pasaran EV China; jangkaan XPENG mengenai permintaan dan penerimaan pasaran bagi produk dan perkhidmatannya; jangkaan XPENG mengenai hubungannya dengan pelanggan, pembuat kontrak, pembekal, pemberi perkhidmatan pihak ketiga, rakan strategik dan pemangku kepentingan lain; keadaan ekonomi dan perniagaan am; dan anggapan yang menyokong mana-mana perkara di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan XPENG kepada SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam pengumuman ini adalah pada tarikh pengumuman ini, dan XPENG tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungan:

Untuk Pertanyaan Pelabur:

Jabatan Hubungan Pelabur
XPeng Inc.
E-mel: ir@xiaopeng.com

Jenny Cai
Piacente Financial Communications
Tel: +1 212 481 2050 / +86 10 6508 0677
E-mel: xpeng@tpg-ir.com

Untuk Pertanyaan Media:

Jabatan Hubungan Awam
XPeng Inc.
E-mel: pr@xiaopeng.com

Sumber: XPeng Inc.