SYLA Technologies Mengumumkan Perjanjian Definitif untuk Pemindahan Perniagaan daripada ietty Inc.

TOKIO, 6 Nov. 2023 — SYLA Technologies Co., Ltd. (NASDAQ: SYT) (“SYLA” atau “Syarikat”), pengendali platform pembangunan hartanah kerjasama terbesar di Jepun, Rimawari-kun, mengumumkan ia telah memasuki perjanjian definity untuk pemindahan perniagaan tunai daripada ietty Inc. (“ietty”), perniagaan pengurusan laman web hartanah dan perantaraan sewa Jepun, berkuat kuasa 1 November 2023.

ietty adalah pembekal perkhidmatan hartanah dinamik dan inovatif yang ditenagai oleh teknologi kecerdasan buatan dan chatbotnya untuk merevolusikan sektor perantaraan hartanah. Selain perkhidmatan hartanah tradisionalnya, syarikat itu menawarkan penyelesaian faedah korporat melalui perkhidmatan perantaraan hartanah AI yang dikenali sebagai ietty BIZ. Selain itu, ietty menyediakan perkhidmatan konsultasi pakar melalui penyelesaian chat inovatifnya untuk memastikan pelanggan menerima panduan hartanah yang berkesan dan bernilai.

Melalui pemindahan perniagaan strategik dan pengintegrasian teknologi terkini ietty, SYLA bertujuan untuk memasuki bidang perantaraan sewa untuk terus meningkatkan pelbagai perkhidmatan hartanah satu penghujung yang komprehensif. Bersama perkhidmatan pembangunan, reka bentuk, pembinaan, jualan dan pengurusan hartanah dan bangunan dalaman sedia ada, penambahan fungsi perantaraan atas talian akan memberikan nilai tambahan kepada penyewa dan pemilik hartanah SYLA. Selain itu, penjelajahan dalaman ini dijangka akan meningkatkan kadar penghunian siri SYFORME, jenama kondominium asal SYLA, dan meningkatkan jenama SYLA, dengan mencipta peluang pendapatan baru dalam perniagaan sewa.

Dengan menggunakan kepakaran perkhidmatan pelanggan berasaskan AI ietty, SYLA menjangkakan sinergi lancar dengan platform pembangunan hartanah kerjasama “Rimawari-kun”, sambil juga menyimpan aspirasi jangka panjang untuk mengalihkan perniagaan ke model SaaS dan francais perkhidmatan. Pemindahan perniagaan strategik ini menekankan komitmen SYLA yang tidak berbelah bagi menyediakan penyelesaian hartanah inovatif dan komprehensif, meletakkan syarikat di garis hadapan landskap hartanah yang sentiasa berubah.

“Saya gembira mengumumkan pemindahan perniagaan strategik kami daripada ietty, satu langkah yang menekankan komitmen kami yang tidak berbelah bagi menyediakan penyelesaian hartanah paling inovatif dan menyeluruh kepada pelanggan berharga kami,” kata Pengerusi, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Hiroyuki Sugimoto. “Selain perkhidmatan pembangunan hartanah, reka bentuk, pembinaan, jualan dan pengurusan hartanah/bangunan dalaman jangka panjang kami, pemindahan perniagaan ini membawa fungsi perantaraan hartanah atas talian baru yang akan menyediakan kemudahan dan kecekapan tambahan bagi penyewa dan pemilik hartanah. Dengan mengintegrasikan teknologi terkini AI dan chatbot ietty ke dalam penawaran kami dan menjana sinergi dengan platform pembangunan hartanah kerjasama kami “Rimawari-kun”, kami berada dalam kedudukan yang baik untuk terus meningkatkan penawaran perkhidmatan hartanah satu penghujung kami yang komprehensif. Kami juga bertujuan untuk terus membangunkan dan mengukuhkan jenama SYLA sebagai penyelesaian inovatif dalam industri hartanah yang sentiasa berubah dengan mencari peluang baru dalam perniagaan hartanah kami, seperti meningkatkan kadar sewa dan penghunian siri kondominium asal kami, SYFORME, dan mempromosikan jualan hartanah secara aktif.

Mengenai SYLA Technologies Co., Ltd.
Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, syarikat kami terdiri daripada SYLA Technologies Co., Ltd. dan anak syarikatnya yang disatukan (SYLA Co., Ltd., SYLA Solar Co., Ltd., SYLA Brain Co., Ltd., dan SYLA Biotech Co., Ltd.). Syarikat itu memiliki dan mengendalikan platform pembangunan hartanah kerjasama terbesar di Jepun, Rimawari-kun, yang menyasarkan individu, pelabur korporat dan institusi, serta individu bernilai tinggi. Misi mereka adalah untuk mendemokrasikan pelaburan hartanah di seluruh dunia melalui teknologi dan pengurusan aset melalui platform Rimawari-kun. Mereka terlibat dalam perniagaan kondominium pelaburan keseluruhan, termasuk perancangan, pembangunan, pembinaan, jualan, pengurusan sewa, pengurusan bangunan, kerja-kerja pembaikan, dan jualan harta.

Nota Berhati-hati Mengenai Pernyataan Prospektif
Kenyataan media ini mengandungi “penyataan prospektif” dalam maksud Private Securities Litigation Reform Act dan undang-undang sekuriti lain. Perkataan seperti “menjangkakan”, “menganggarkan”, “berhasrat”, “merancang”, “mempercayai”, “mencari”, “menganggar” dan variasi ekspresi atau variasi sedemikian bertujuan mengenal pasti penyataan prospektif. Sebagai contoh, Syarikat menggunakan penyataan prospektif apabila membincangkan jumlah kas kasar dijangka dan penutupan penawaran. Penyataan prospektif bukan fakta sejarah, dan berasaskan jangkaan, kepercayaan dan projeksi pengurusan, kebanyakannya, oleh sifatnya, tidak pasti. Jangkaan, kepercayaan dan projeksi sedemikian diekspresikan dengan ikhlas. Walau bagaimanapun, tiada jaminan bahawa jangkaan, kepercayaan dan projeksi pengurusan akan dicapai, dan keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada apa yang dinyatakan atau ditunjukkan dalam penyataan prospektif. Penyataan prospektif tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan prestasi sebenar atau keputusan berbeza secara material daripada yang dinyatakan dalam penyataan prospektif. Untuk penerangan risiko dan ketidakpastian yang mempengaruhi Syarikat, rujukan dibuat kepada laporan Syarikat yang difailkan dari semasa ke semasa dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (“SEC”), termasuk tetapi tidak terhad kepada risiko terperinci dalam laporan tahunan Syarikat pada Form 20-F, difailkan dengan SEC pada 18 April 2023. Penyataan prospektif hanya membincangkan tarikh penyataan dibuat. Syarikat tidak menganggap diri terikat untuk mengemaskini penyataan prospektif untuk mencerminkan keputusan sebenar, peristiwa seterusnya atau perubahan dalam anggapan atau perubahan faktor lain yang memberi kesan kepada maklumat prospektif kecuali sejauh diperlukan oleh undang-undang sekuriti berkenaan. Jika Syarikat memutakhirkan satu atau lebih penyataan prospektif, tiada inferens boleh dibuat bahawa Syarikat akan membuat pemutakhiran tambahan berhubung dengannya atau berhubung penyataan prospektif lain.

Maklumat Hubungan

Hubungan Pelabur SYLA Technologies:
Gateway Group, Inc.
John Yi dan Steven Shinmachi
SYLA@gateway-grp.com
(949) 574-3860

Hubungan Syarikat SYLA Technologies:
Hajime Sugino
Ketua SYLA USA
h_sugino@syla.jp