Missfresh Terima Notis Pengendaftaran dari Nasdaq

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 17, 2023 — Missfresh Limited (“Missfresh” atau “Syarikat”) hari ini mengumumkan bahawa pembiayaan ekuiti dan pengambilalihan perniagaan di bawah perjanjian pembelian saham, seperti yang diumumkan sebelum ini pada 3 Ogos 2023, dan urus niaga di bawah perjanjian pemindahan saham, seperti yang diumumkan sebelum ini pada 7 Ogos 2023, telah dibatalkan. Pada 15 November 2023, Panel Pendengaran Nasdaq ( “Panel”) memaklumkan kepada Syarikat bahawa Panel telah memutuskan untuk mengeluarkan sekuriti Syarikat daripada The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) dan menggantung perdagangan dalam sekuriti tersebut berkuat kuasa pada pembukaan perdagangan Jumaat, 17 November 2023 (“Keputusan”). Nasdaq akan menyelesaikan pengeluaran dengan mengemukakan Borang 25 Notifikasi Pengeluaran kepada SEC, selepas tempoh rayuan yang berkenaan telah berlalu.

Syarikat menjangkakan Saham Depositari Amerika Syarikat akan layak untuk diperdagangkan di Pasaran OTC berkuat kuasa dengan pembukaan perdagangan Jumaat, 17 November 2023. Pengeluaran dan peralihan ke Pasaran OTC ini tidak akan mengubah kewajipan Syarikat untuk mengemukakan laporan tahunan dan laporan tertentu yang lain kepada SEC di bawah undang-undang sekuriti persekutuan yang terpakai. Syarikat memberi amaran pembaca untuk membaca rilis akhbar ini secara keseluruhan dan merujuk kepada rilis akhbar dan laporan Syarikat yang difailkan dengan SEC, termasuk risiko dan ketidakpastian yang dibincangkan di dalamnya, sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan.

Kenyataan Berjaga-jaga

Pengumuman ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” yang dibuat menurut “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Litigasi Sekuriti Swasta AS tahun 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “cenderung” dan kenyataan serupa. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan Syarikat, merupakan kenyataan prospektif. Syarikat telah berasaskan kenyataan prospektif ini secara besar kepada jangkaan dan ramalan semasa Syarikat terhadap peristiwa dan trend kewangan masa depan, yang melibatkan risiko yang diketahui atau tidak diketahui dan faktor ketidakpastian yang lain, semuanya sukar diramal dan kebanyakannya di luar kawalan Syarikat. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor berikut: perubahan buruk dalam keadaan ekonomi atau pasaran am; perubahan yang mungkin dalam undang-undang, peraturan dan dasar kerajaan atau perubahan dalam tafsiran dan pelaksanaan undang-undang, peraturan dan dasar kerajaan yang boleh memberi kesan buruk kepada industri di mana Missfresh atau rakan kongsi perniagaannya beroperasi, termasuk di antaranya inisiatif untuk meningkatkan penyeliaan syarikat-syarikat yang disenaraikan di bursa luar negara dan mengukuhkan pengawasan terhadap privasi data dan keselamatan data; bencana alam dan peristiwa geopolitik; dan ketegangan persaingan.

Maklumat yang diberikan dalam rilis akhbar ini adalah pada tarikh rilis akhbar ini. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Di China:
Missfresh Limited
Hubungan Pelabur
Tel: +86 (10) 5954-4422
E-mel: ir@missfresh.cn

The Piacente Group, Inc.
Jenny Cai
Tel: +86 (10) 6508-0677
E-mel: missfresh@tpg-ir.com

Di Amerika Syarikat:
The Piacente Group, Inc.
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
E-mel: missfresh@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )