Innohas Air-Transports Kimbap Beku ke AS, Menyampaikan ‘Rasa Makanan K-Food’ kepada Pengguna Tempatan

(SeaPRwire) –   SEOUL, KOREA, 17 November 2023 – Innohas, sebuah pemain inovatif dalam industri makanan, akan menghantar pengiriman kimbap beku yang luar biasa sebanyak 44,000 ke Amerika Syarikat. Keputusan ini mewakili perubahan yang ketara daripada kaedah penghantaran laut konvensional yang biasa digunakan untuk eksport makanan, terutamanya barangan beku. Piawaian industri menganggap pengangkutan udara untuk produk sebegini sangat luar biasa, memandangkan kosnya kira-kira 34,000 KRW setiap kilogram, hampir 23 kali lebih tinggi daripada pengangkutan laut.

Tiga jenis kimbap yang dihantar udara oleh Innohas termasuk Kimbap Sayuran, Kimbap Bulgogi Berdasarkan Tumbuhan, dan Kimbap Kimchi Bulgogi Pedas Berdasarkan Tumbuhan. Produk-produk ini, semuanya di bawah jenama ‘Sunlit Foods’ yang direka untuk pasaran luar negara, menekankan fokus Innohas terhadap alternatif daging berdasarkan tumbuhan yang inovatif. Syarikat itu telah menerima pesanan untuk 400,000 unit untuk pasaran AS, dengan sebahagian daripadanya dihantar awal dengan udara dan baki akan menyusul dengan laut menjelang akhir November. Innohas sudah mengesahkan pesanan sehingga Ogos tahun depan.

Memandangkan sekatan import di AS dan negara-negara lain terhadap produk yang mengandungi daging disebabkan kebimbangan seperti Wabak Penyakit Babi Afrika (ASF) dan Wabak Penyakit Avian (AI), kimbap beku yang dieksport menggantikan daging dengan bahan seperti tauhu goreng dan burdock. Innohas, yang khusus dalam daging berdasarkan tumbuhan, memanfaatkan kepakaran ini untuk membezakan produknya daripada kimbap beku lain yang tersedia di pasaran AS, dengan menyerapkan perasa Korea yang asli.

Kekurangan kimbap beku di AS telah mendorong pelbagai pengeluar mempercepatkan penghantaran. Walau bagaimanapun, pengangkutan laut boleh mengambil masa satu hingga dua bulan. Bersempena dengan ini, Innohas telah menyatakan, “Kami bersyukur kerana kimbap beku telah meningkatkan kesedaran tentang masakan Korea di AS. Walau bagaimanapun, banyak pengguna belum pernah merasai kimbap disebabkan kekurangan stok. Kami percaya ia adalah tanggungjawab kami untuk menangani permintaan dengan segera dan memastikan pengguna tempatan dapat mengalami kimbap secepat mungkin, memelihara gejolak makanan K. Ia merupakan pelaburan yang sangat berharga.”

Sementara itu, berikutan pengenalannya di Amerika Syarikat, kimbap beku Sunlit Foods dijangka akan dieksport ke Jerman dan United Kingdom pada bulan Disember.

Mengenai INNOHAS

INNOHAS adalah syarikat pelopor yang komited untuk mencipta makanan berdasarkan tumbuhan yang luar biasa ala Korea, didorong oleh semangat inovasi dan keunggulan kulinari. Misi kami adalah untuk terus melangkaui sempadan masakan berdasarkan tumbuhan, menawarkan pengguna pilihan berkualiti tinggi, berperisa dan seimbang secara pemakanan dengan perasa Korea yang asli di seluruh dunia.

Pautan Media Sosial

Instagram:

Hubungan Media

Syarikat: Innohas Co., Ltd.

Jenama AS: Sunlit foods

Hubungi: Pasukan Jualan

E-mel: sales@innohas.com

Laman web: ,

SUMBER: Innohas Co., Ltd.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )