Li Auto Inc. Menyampaikan Li MEGA di Auto Guangzhou 2023

(SeaPRwire) –   BEIJING, China, Nov. 17, 2023 — Li Auto Inc. (“Li Auto” atau “Syarikat”) (Nasdaq: LI; HKEX: 2015), pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah mendedahkan Li MEGA, keluarga MPV bendera teknologi tinggi, di Pameran Kereta Antarabangsa Guangzhou ke-21 (“Auto Guangzhou 2023”).

Tayangan perdana Li MEGA di Auto Guangzhou 2023 menyentuh prestasi cemerlangnya dari segi keselamatan, teknologi kenderaan bateri, ruang dalaman, kebolehkendaraan dan kenyamanan, serta reka bentuk kontur. Untuk maklumat lanjut mengenai Li MEGA, sila lawati laman web rasmi Syarikat di .

Li MEGA kini dibuka untuk tempahan bermula 17 November 2023. Harga runcit dijangka di bawah RMB600,000. Syarikat akan melancarkan Li MEGA secara rasmi pada Disember 2023, dengan model tunjuk di kedai runcit Li Auto bermula Januari 2024 dan penghantaran Li MEGA bermula pada akhir Februari 2024.

Pesanan untuk Li MEGA melebihi 10,000 dalam masa 2 jam sejak kenderaan ini dibuka untuk tempahan, menunjukkan daya tarikan yang luar biasa kepada pengguna keluarga. Setiap pesanan Li MEGA memerlukan deposit RMB5,000, yang boleh diminta balik dalam tempoh terhad.

Tentang Li Auto Inc.

Li Auto Inc. ialah pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China. Syarikat mereka reka bentuk, kembangkan, kilang dan jual kenderaan pintar bertenaga bateri premium. Misi mereka ialah: Mencipta Rumah Mudah Alih, Mencipta Kebahagiaan (创造移动的家, 创造幸福的家). Melalui inovasi dalam produk, teknologi dan model perniagaan, Syarikat memberikan keluarga dengan produk dan perkhidmatan yang selamat, mudah dan selesa. Li Auto merupakan perintis untuk mengkomersialkan berjaya kenderaan bertenaga lanjutan julat di China. Syarikat memulakan pengeluaran volume pada November 2019. Senarai model semasa termasuk Li MEGA, MPV bendera keluarga teknologi tinggi, Li L9, SUV bendera keluarga enam tempat duduk, dan Li L8, SUV mewah keluarga enam tempat duduk, serta Li L7, SUV bendera keluarga lima tempat duduk. Syarikat menggunakan teknologi untuk mencipta nilai kepada penggunanya. Ia memfokuskan usaha pembangunan dalaman pada sistem lanjutan julat miliknya, teknologi kenderaan tenaga baharu generasi seterusnya dan penyelesaian kenderaan pintar sambil memperluaskan barisan produknya dengan membangunkan BEV dan EREV baharu untuk menyasarkan asas pengguna yang lebih luas.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://ir.lixiang.com.

Kenyataan Selamat

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan yang mungkin dianggap sebagai “kenyataan prospektif” mengikut “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “sasaran” dan ungkapan serupa. Li Auto juga mungkin membuat kenyataan prospektif bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Saham Amerika Syarikat (SEC) dan Bursa Saham Hong Kong (HKEX), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain, dan dalam kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau kakitangan kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan Li Auto, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi, pembangunan perniagaan masa depan dan kewangan serta prestasi operasi Li Auto; pengalaman terhad Li Auto; risiko berkaitan kenderaan bertenaga lanjutan julat; keupayaan Li Auto untuk membangunkan, mengeluarkan dan menghantar kenderaan berkualiti tinggi dan menarik minat pelanggan; keupayaan Li Auto untuk menjana aliran tunai positif dan keuntungan; kerosakan produk atau kegagalan kenderaan untuk berprestasi seperti dijangka; keupayaan Li Auto untuk bersaing dengan berjaya; keupayaan Li Auto untuk membina jenama dan menangani publisiti negatif; pembatalan pesanan untuk kenderaan Li Auto; keupayaan Li Auto untuk membangunkan kenderaan baharu; dan perubahan dalam permintaan pengguna dan insentif kerajaan, subsidi, atau dasar kerajaan yang menguntungkan lain. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan Li Auto kepada SEC dan HKEX. Semua maklumat dalam kenyataan berita ini adalah pada tarikh kenyataan berita ini, dan Li Auto tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Li Auto Inc.
Hubungan Pelabur
Emel: ir@lixiang.com

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
+86-10-6508-0677
Emel: Li@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )