HERE Technologies melantik Mike Nefkens sebagai CEO baharu untuk memandu platform lokasi terkemuka di dunia

Amsterdam – HERE, platform data dan teknologi lokasi terkemuka, gembira mengumumkan pelantikan Mike Nefkens sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) barunya berkuat kuasa 2 Januari 2024.

Encik Nefkens membawa kepakaran kepimpinan dan lebih tiga dekad pengalaman merentasi teknologi, IT, perisian, perkhidmatan awan, IOT, dan automotif. Beliau ialah bekas Presiden dan CEO Resideo Technologies, syarikat awam (pemisahan Honeywell), dan eksekutif lama Hewlett-Packard. Encik Nefkens berkhidmat sebagai Presiden Perkhidmatan Perniagaan HP, bertanggungjawab terhadap P&L $20 bilion dan 110,000 pekerja.

Dengan rekod terbukti meningkatkan kepuasan pelanggan, pertumbuhan komersial B2B dan budaya pasukan, Encik Nefkens bersedia memimpin HERE ke babak inovasi dan kepimpinan pasaran berikutnya merentasi bidang peta digital, data lokasi dan teknologi.

HERE disokong kumpulan pemegang saham kelas dunia termasuk Audi AG, BMW Group, Mercedes-Benz AG, Intel Corp., Mitsubishi Corp., Nippon Telegraph and Telephone Corp. (NTT), Robert Bosch GmbH, Continental AG, dan Pioneer Corp.

“Saya terhormat menyertai HERE Technologies dan bekerja bersama pasukan pakar kartografi digital dan data geospatial yang cemerlang,” kata Mike Nefkens. “Teknologi lokasi digunakan asas aplikasi perniagaan merentasi industri, membimbing pergerakan manusia dan barang secara cekap, sementara asas kepada inovasi seperti pembangunan kenderaan elektrik dan automatik, bandar pintar, dan ketelusan rantaian bekalan. Komitmen saya adalah menyokong dan membolehkan pelanggan, rakan kongsi dan pembangun kami, menawarkan mereka alat yang diperlukan untuk membina dan berjaya di dunia hari ini.”

Berbual bagi pihak Lembaga Penyelia HERE, Pengerusi Pekka Ala-Pietilä berkata: “Lembaga Penyelia di HERE yakin Mike Nefkens ialah pemimpin yang tepat untuk memimpin syarikat melalui fasa pertumbuhan berikutnya. Pengalaman teknologi, visi strategik, kemahiran kepimpinan, dan pemahaman apa yang diperlukan untuk membina aplikasi taraf perusahaan beliau, akan menyumbang kejayaan berterusan syarikat.”

Pelanggan HERE termasuk hampir setiap pembuat kereta global, pemimpin dalam e-dagang, pengangkutan dan logistik, dan agensi sektor awam di seluruh dunia. HERE ialah pemimpin pasaran global untuk peta berkelayakan automotif direka untuk menggerakkan navigasi, bantuan pemanduan lanjut, sistem EV dan pemanduan automatik.

Encik Nefkens kini bertindak sebagai Penasihat Kanan dan Jurulatih CEO di Boston Consulting Group, dan akan berpindah ke Amsterdam untuk peranan baru ini dengan HERE. Beliau memegang Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari Universiti Duke dan Ijazah Sarjana Muda dalam Kewangan dari Universiti Kristian Texas.

Media Hubungan
Jordan Stark
+1 312 316 4537
jordan.stark@here.com

Dr. Sebastian Kurme
+49 173 515 3549
sebastian.kurme@here.com

Tentang HERE Technologies
HERE telah menjadi perintis dalam pemetaan dan teknologi lokasi selama hampir 40 tahun. Hari ini, platform lokasi HERE diiktiraf sebagai paling lengkap dalam industri, menggerakkan produk, perkhidmatan dan peta khas berasaskan lokasi untuk organisasi dan perusahaan di seluruh dunia. Daripada pemanduan automatik dan logistik licin ke pengalaman mobiliti baharu, HERE membenarkan rakan kongsi dan pelanggannya untuk berinovasi sambil mengekalkan kawalan terhadap data mereka dan melindungi privasi. Temui bagaimana HERE memacu dunia ke hadapan di here.com.

Lampiran

  • The HERE Technologies booth at CES in Las Vegas
  • Mike Nefkens