Dr. Hartmut Tintrup menyertai Cellbox Solutions GmbH sebagai CEO baharu

– Profesional pembangunan perniagaan berpengalaman menyertai dari Lonza

PELEPASAN AKHBAR. Cologne, Jerman — 1 November 2023 – Cellbox Solutions GmbH, pembekal penyelesaian logistik sel hidup terkemuka untuk penyelidikan, pembangunan dan penghantaran terapi berasaskan sel dan diagnostik selular, hari ini mengumumkan bahawa Dr. Hartmut Tintrup telah menyertai Cellbox Solutions GmbH sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Hartmut menyertai pasukan Cellbox dari Lonza, di mana beliau berkhidmat sebagai Ketua Pembangunan Perniagaan Global dalam Unit Perniagaan Teknologi Sel & Gen. Beliau membawa lebih daripada 20 tahun pengalaman perniagaan antarabangsa dalam organisasi sains hidup di seluruh Amerika Syarikat dan Eropah, termasuk jawatan kepimpinan di Exelixis, Inc. dan CEVEC Pharmaceuticals GmbH. Hartmut menerima ijazah kedoktoran dalam Neurokimia dari Universiti Goethe Frankfurt.

“Kami mengalu-alukan Hartmut dengan hangat dalam peranannya yang baru di Cellbox Solutions dan sangat gembira mempunyainya di atas kapal pada fasa penting perluasan ke sektor klinikal. Dengan lebih daripada 22 tahun pengalaman industri bioteknologi yang relevan dalam fungsi R & D dan komersial kanan, beliau membawa kekayaan kepakaran ke pasukan kami. Saya bersemangat untuk bekerja rapat bersama Hartmut,” komen Prof. Kathrin Adlkofer, PhD, Pengasas Cellbox Solutions GmbH. “Pada masa yang sama, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Ketua Eksekutif terdahulu kami Wolfgang Kintzel atas sumbangannya yang penting untuk memacu Syarikat ke peringkat semasa, dan doaku bersamanya untuk usaha berikutnya.”

“Saya sangat bersemangat untuk menyertai Cellbox Solutions pada fasa penting ini di mana teknologi Cellbox semakin digunakan oleh pelanggan untuk membolehkan dan menyokong ujian klinikal terapi sel. Jawatan saya sebelum ini dan pengalaman dalam pasaran CGT sepadan dengan keperluan Cellbox Solutions dalam fasa pertumbuhan kritikal ini. Saya yakin bahawa teknologi Cellbox akan membolehkan pemain CGT di pasaran untuk membawa lebih banyak rawatan kepada pesakit,” komen Dr. Hartmut Tintrup.

###

Mengenai Cellbox Solutions GmbH
Diasaskan pada tahun 2017, Cellbox Solutions GmbH menyediakan penyelesaian logistik inovatif untuk industri kesihatan global untuk mengangkut bahan biologi sensitif dan terapi yang mengalami pembekuan semasa penghantaran tetapi memerlukan keadaan fisiologi yang optimum apabila diangkut. Peralatan inkubator CO2 mudah alih Syarikat, Cellbox, menyediakan persekitaran terkawal dan optimum untuk pengangkutan sel hidup, organoid, tisu, dan bahan biologi sensitif lain. Suhu dan tahap CO2 boleh disesuaikan untuk memastikan keadaan inkubasi optimum. Untuk maklumat lanjut, sila lawati https://cellbox-solutions.com/

Hubungi Cellbox Solutions GmbH
Prof. Dr. Kathrin Adlkofer
COO dan Pengasas
office@cellbox-solutions.com
+49 40 226 316 450

Perhubungan Media
akampion
Dr. Ludger Wess / Ines-Regina Buth
Rakan Kongsi Utama
info@akampion.com
Tel. +49 40 88 16 59 64 /Tel. +49 30 23 63 27 68