BUSINESSNEXT melancarkan platform pinjaman digital bersepadu generasi terbaru

(SeaPRwire) –   Membolehkan proses pinjaman end-to-end, daripada perjalanan pelanggan kepada pengeluaran pinjaman pintar dan penyaluran dengan 175+ Pemangkin Ekosistem

JAKARTA, Indonesia, 16 November 2023 — BUSINESSNEXT, alam semesta penyelesaian perniagaan komposit untuk sektor kewangan, mengumumkan pelancaran Platform Pinjaman Digital Bersatu, platform pinjaman penuh tangga yang sangat boleh konfigurasi, berpaksikan API pertama, dan sangat skalabel. Penyelesaian pinjaman moden ini mempunyai Pengurusan Data Utama (MDM) berparameter dan menawarkan sistem pengeluaran pinjaman (LOS) dan Pengurusan Hubungan Pelanggan (CRM) yang bertujuan untuk mengubah perniagaan pinjaman.

Platform direka untuk meningkatkan sektor kewangan sebagai rakan yang dipercayai dalam proses pinjaman dan menjanjikan hasil cemerlang seperti berikut.

 • Peningkatan 10 kali ganda dalam pasaran yang boleh ditangani
 • 6 kali lebih cepat masa untuk memasuki pasaran dengan produk baharu
 • Pengurangan 90% dalam masa pemprosesan
 • Peningkatan 75% dalam Indeks Pengalaman Pelanggan​
 • Penjimatan 40% dalam Kos Pemprosesan Pinjaman
 • Peningkatan 3 kali ganda dalam kadar penukaran

Dalam kata-kata Sushil Tyagi, Pengarah, BUSINESSNEXT, “Pada zaman memuaskan serta-merta, proses pinjaman masih merumitkan, merosakkan, dan memakan masa untuk pemberi pinjaman dan peminjam. Platform Pinjaman Digital Bersatu mengubah dinamik ini dengan meletakkan pelanggan di pusat perjalanan pinjaman, membolehkan pemberi pinjaman menyediakan perkhidmatan peribadi yang mengambil kira keperluan dan gaya hidup pelanggan dalam masa terpendek, sambil meningkatkan pengalaman pelanggan di setiap sentuhan.”

Platform moden berdomain asli ini memperkenalkan beberapa ciri seperti berikut.

 • Go-Live lebih cepat dengan perjalanan dan proses terkonfigurasi
 • Mesin aturan perniagaan berparameter oleh MDM sepanjang perjalanan pengguna
 • Kekonfigurasian yang luar biasa kerana seni bina perkhidmatan mikro
 • Alir kerja yang sangat boleh diubah suai
 • Analisis kewangan secara automatik
 • Membuat keputusan kredit serta-merta disokong oleh skor kad pintar dan boleh diubah suai​
 • Konstruk kod rendah/tiada kod untuk menyokong Perbankan Islam, KYC tempatan dan penyesuaian kewangan dan strategi digital, AI & Mobile Pertama
 • Antaramuka ramah pengguna dan mudah
 • 175+ Pemangkin Ekosistem
 • Skalabiliti tak terhingga dengan rangka kerja boleh komposit dan strategi awan

Platform ini, peningkatan terhadap Platform Pinjaman Digital 3.0, mengdigitalisasikan proses pinjaman lengkap, sama ada dimulakan oleh bank atau pelanggan, secara atas talian atau tidak, daripada permohonan kepada pengesahan kepada penyaluran, untuk pelanggan bank sedia ada atau baharu meningkatkan penglibatan pelanggan. Set tangga peraturan perniagaan berparameter mudah diubah suai melalui antaramuka ramah pengguna dengan menghapuskan keperluan mengakses Pangkalan Data Utama, dengan itu mengurangkan masa pemprosesan dan mempercepatkan pelancaran produk baharu. Peraturan penyimpangan pintar membantu mengurus pengecualian dan bertindak balas terhadap pembetulan pada kadar cepat, menjadikan proses skalabel dan bersedia untuk perubahan. Teras asli berasaskan awan digabungkan dengan komposabiliti meningkatkan kecekapan operasi dan keselamatan secara drastik.

Mengenai BUSINESSNEXT:

BUSINESSNEXT ialah alam semesta penyelesaian perniagaan komposit dengan fokus ke atas bank dan perkhidmatan kewangan di seluruh dunia. Diiktiraf sebagai Wawasan oleh penganalisis industri terkemuka, ia memanfaatkan teknologi, inovasi, dan pengalaman untuk terus menyampaikan pengalaman luar biasa, unik, dan manusiawi, mengatasi persekitaran perniagaan yang meruncing dan kompleks. Platform BUSINESSNEXT iaitu CRMNEXT, CUSTOMERNEXT & DATANEXT adalah platform berasaskan awan yang boleh konfigurasi, berteraskan AI dan ML yang didedikasikan untuk membolehkan transformasi digital. Ia terdiri daripada portfolio kaya penyelesaian modul SaaS hiper yang berresponsif, boleh sambung dan main secara mudah, dan mempunyai keupayaan integrasi yang hebat dengan ekosistem. BUSINESSNEXT hari ini menyokong 1 juta+ pengguna di seluruh 65,000 cawangan dan pusat panggilan, menguruskan 1 bilion pelanggan akhir di seluruh dunia. BUSINESSNEXT mempunyai ibu pejabat Amerika Syarikat di Raleigh, North Carolina dan ibu pejabat antarabangsa di Noida, India. Ia mempunyai jejak di seluruh 5 benua dan pejabat langsung di 14 negara di seluruh Amerika Syarikat, Timur Tengah dan Asia Pasifik. Untuk maklumat lanjut, lawati

Maklumat Hubungan:
Sherwin S. Lumintaintang
+62 821-3310-0053

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )