BioVAT-HF Fasa 1/2 Mendedapat Bukti Pertama Untuk Pembaikan Jantung Yang Berkesan Dalam Kegagalan Jantung Lanjut

  • Persembahan Late Breaking Clinical Science di Persidangan Sains Persatuan Jantung Amerika di Philadelphia
  • Dos Maksimum Selamat Disahkan dengan pengikutan 12 bulan
  • Bukti untuk remuskularisasi bervaskular ditunjukkan
  • Bukti pertama untuk fungsi yang diperbaiki dan gejala 6-12 bulan selepas penanaman

(SeaPRwire) –   GÖTTINGEN, Jerman, 14 Nov. 2023 — Repairon, syarikat bioteknologi klinikal Jerman yang memberi tumpuan kepada pembangunan rawatan yang mengganggu untuk kegagalan jantung, bersama Pusat Perubatan Universiti Göttingen (UMG) dan Lübeck (UKSH) serta Pusat Penyelidikan Jantung Kardiovaskular Jerman (DZHK), hari ini mengumumkan bahawa Pengasasnya, Profesor Wolfram Zimmermann telah membuat persembahan Terpilih Sains di Persidangan pada 12 November 2023, di Philadelphia, AS.

Persembahan oleh Profesor Wolfram Zimmermann mendedahkan data klinikal terkini dari ujian Fasa 1/2 BioVAT-HF (NCT04396899) menilai keselamatan dan keberkesanan Tisu Bantuan Ventrikul Biologi (BioVAT) yang diperbuat daripada Jaringan Otot Jantung Manusia Terjana iPSC1 dalam Kegagalan Jantung Termaju. Bahagian penentuan dos awal ujian manusia BioVAT-HF menunjukkan bahawa EHM selamat dan ditoleransi pada semua dos ujian.

Kajian ini juga menunjukkan:

  • Dos maksimum selamat daripada penanaman EHM yang dibina daripada 800 juta sel kardiomiosit terjana iPSC dan stromal dengan pengikutan 12 bulan
  • Bukti konsep untuk remuskularisasi bervaskular jantung manusia yang gagal
  • Bukti pertama untuk penebalan berterusan dinding sasaran jantung oleh penanaman EHM
  • Bukti pertama untuk penambahbaikan fungsi jantung (ejection fraction) dan gejala (NYHA dan KCCQ)

“Menambahbaik hasil klinikal pesakit yang menderita kegagalan jantung maju selama ini sangat terhad. Peranti bantuan mekanikal dan transplantasi jantung untuk kebanyakan pesakit yang terjejas adalah pilihan terakhir dan sahaja. Remuskularisasi melalui penanaman kardiomiosit sedang berkembang menjadi alternatif sebenar. Tisu Otot Jantung Manusia Terjana (EHM) milik Repairon mulai menunjukkan tanda-tanda manfaat klinikal yang memberangsangkan selepas aplikasi pembedahan sebagai Tisu Bantuan Ventrikul Biologi (BioVAT). Dapatan kami mungkin menyumbang kepada perubahan paradigma dalam rawatan kegagalan jantung maju.” kata Dr. Lothar Germeroth, Ketua Pegawai Eksekutif Repairon.

Mengenai Repairon
Repairon ialah syarikat bioteknologi klinikal Jerman yang memberi tumpuan kepada pembangunan rawatan untuk kegagalan jantung. Syarikat ini ditubuhkan pada 2014 berdasarkan kerja perintis Profesor Wolfram-Hubertus Zimmermann dan pasukannya, yang telah membangunkan beberapa teknologi kejuruteraan tisu dengan kebolehterapan terbukti dalam pembaikan organ. Produk terapeutik utama Repairon, otot jantung terjana (EHM), sedang dinilai dalam ujian klinikal Fasa 1/2 sebagai Tisu Bantuan Ventrikul Biologi dalam Kegagalan Jantung Termaju (BioVAT-HF). Repairon mengekalkan kerjasama yang kuat dengan Pusat Perubatan Universiti di Göttingen dan Pusat Penyelidikan Jantung Kardiovaskular Jerman (DZHK). Syarikat ini beribu pejabat di Göttingen, Jerman.

Hubungi

Rudolf-Wissell-Str. 28a
37079 Göttingen, Germany
www.repairon.de
Dr. Lothar Germeroth
Ketua Pegawai Eksekutif
germeroth@repairon.de

________________________
1 Sel Induced Pluripotent Stem Cell

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )