Tentera Laut AS Ditertawakan Kerana Kesilapan Menggunakan Senjata Gambar (FOTO)

(SeaPRwire) –   Pengguna media sosial telah mengejek gambar seorang panglima kapal menembak senapang dengan skop dipasang ke belakang

Satu kenyataan media sosial Tentera Laut Amerika Syarikat telah berjalan teruk, menarik ejekan dalam talian mengenai gambar yang menunjukkan seorang pegawai kanan menembak senapang serbu M4 dengan skop dipasang ke belakang dan penutup kanta masih terpasang.

Gambar yang telah dipadamkan sebelum ini, yang dipaparkan awal minggu ini di akaun media sosial rasmi Tentera Laut, menunjukkan Komander Camerone Yaste menembak senapang serbu M4 dari dek kapal pemusnah rudal dipandu USS John S. McCain. Skop itu dipasang ke belakang, dengan penutup kanta masih terpasang, dan Yaste memegang senapang itu dengan salah.

Gambar itu ditulis: “Daripada terlibat dalam latihan menembak, menjalankan penyelenggaraan, menguji kemurnian bahan api dan menyertai butiran laut dan ketika berlabuh, Tentera Laut Amerika Syarikat sentiasa bersedia untuk berkhidmat dan melindungi.”

Pengkritik dalam talian mengejek kesilapan itu. “Kita akan kalah dalam perang besar,” kata satu pengguna X (dahulunya Twitter). “Kita mungkin perlu mula belajar bahasa Cina,” balas pemerhati lain.

Pengguna juga berkongsi dengan sinis apa yang kelihatan seperti pos yang telah dipadamkan dari cabang tentera Amerika Syarikat yang lain.

Wakil Rakyat Amerika Syarikat Mike Collins (R-Georgia) memuat naik gambar pistol separa automatik dengan gelongsor dan laras diputar ke belakang. “Senjata sampingan baru Tentera Laut,” katanya dalam keterangan untuk kenyataan X beliau.

Selepas gambar Yaste diambil, Tentera Laut Amerika Syarikat mengemaskini Facebook dengan berkata, “Terima kasih kerana menunjukkan kesilapan skop senapang kami dalam kenyataan sebelumnya. Gambar telah dibuang sehingga EMI (latihan tentera tambahan) diselesaikan.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.