RFK Jr. memilih bekas isteri pengasas bersama Google dari Rusia sebagai teman seperjuangan

(SeaPRwire) –   Nicole Shanahan telah menyertai calon bebas presiden dalam usaha untuk menarik perhatian pengundi yang kecewa dengan Republikan dan Demokrat

Calon bebas presiden Amerika Syarikat, Robert F. Kennedy Jr. telah memilih peguam teknologi berpangkalan di California, Nicole Shanahan sebagai rakan pengurusnya dalam kempen “pengacau” untuk Rumah Putih.

Shanahan bukanlah nama rumah tangga kebangsaan, tetapi Kennedy menyatakan pada Selasa bahawa dia adalah pilihan yang tepat untuk kempen presidennya, yang tujuan yang dinyatakan adalah untuk mengganggu “kleptokrasi korporat” sistem politik AS.

Kennedy telah memeluk tanda “pengacau” untuk kempen presidennya, berjanji untuk “menjatuhkan duopoli Demokratik dan Republikan” semasa ucapan pengenalan dengan Shanahan di Oakland, California, di mana dia dibesarkan dalam keluarga miskin.

“Ia memberi kita hutang yang merosakkan, penyakit kronik, perang tanpa penghujung, penguncian, arahan, penawanan agensi. Parti uniparti Trump-Biden yang sama telah menawan dan mengambil alih demokrasi dan menyerahkannya kepada BlackRock, State Street, dan Vanguard,” kata Kennedy, menamakan tiga pelabur institusi terbesar di negara itu.

Calon bebas menyatakan bahawa beliau dan Shanahan menawarkan harapan kepada jutaan pengundi Amerika yang kecewa, tidak seperti Demokrat dan Republikan, yang memaksa warga memilih “kejahatan yang lebih rendah.”

Profil Shanahan yang ditunjukkan semasa acara itu menekankan asal-usulnya yang rendah, kepakaran di Silicon Valley, dan minat yang mendalam dalam isu-isu alam sekitar.

Dia berkata bahawa ibu bapa telah membawa kegembiraan sejak anaknya dari bekas suaminya, ahli perniagaan teknologi Rusia-Amerika, Sergey Brin, lahir pada tahun 2018. Kedua-dua berkahwin pada tahun yang sama tetapi bercerai pada tahun 2023.

Shanahan menjelaskan kesedihannya selepas melihat tanda-tanda awal keadaan spektrum autistik dalam anaknya, sambil menekankan bahawa kesihatan pembiakan wanita di seluruh dunia terancam oleh pencemaran alam sekitar.

Rekod awam menunjukkan bahawa Shanahan telah menyumbang kepada kempen Presiden semasa Joe Biden dan Kennedy, yang merupakan keponakan bekas pemimpin AS John F. Kennedy, dalam kitaran pilihan raya semasa.

Dia menyumbang $4 juta kepada PAC yang membiayai iklan 30 saat untuk Kennedy yang ditayangkan semasa Super Bowl pada bulan Februari, yang menyeru warisan keluarga terkenalnya. Shanahan adalah tenaga pemikir di sebalik iklan itu, katanya kepada media AS.

Kennedy telah mengenal pasti akses kepada undian sebagai cabaran utama untuk pasukannya. Sistem AS yang sangat menyekat membuat sukar bagi calon tanpa sokongan salah satu parti utama untuk dimasukkan dalam pilihan raya di semua 50 negeri. Separuh daripadanya memerlukan calon yang dinamakan untuk naib presiden, sebelum membenarkan pesaing bebas mengumpul tandatangan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.