Protes Pro-Palestin di kolej-kolej AS: Kemaskini langsung

(SeaPRwire) –   Demonstrasi pro-Palestin di kolej-kolej AS: Kemaskini langsung

Pelajar telah mendirikan kem protes di lebih 40 buah kolej di seluruh AS sejak pertengahan April, meminta kedua-dua Washington dan universiti mereka memutuskan hubungan dengan Israel dan menghentikan keganasan di Gaza.

Demonstrasi-demonstrasi itu, yang beribu-ribu orang mengambil bahagian, bermula dengan aman, tetapi berlaku pergaduhan di sesetengah kolej apabila polis bergerak untuk membubarkan perhimpunan yang telah diisytiharkan haram. Beratus-ratus orang telah ditahan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.