Maryanne Trump Barry, Adik Donald Trump, Meninggal Dunia pada Usia 86 Tahun

Maryanne Trump Barry Obit

(SeaPRwire) –   NEW YORK — , seorang hakim federal bersara dan kakak sulung bekas presiden , telah meninggal dunia pada usia 86 tahun di rumahnya di New York.

Sehingga persaraannya pada tahun 2019, Barry adalah hakim kanan di Mahkamah Rayuan Amerika Syarikat Wilayah 3, satu peringkat di bawah Mahkamah Agung.

NYPD mengesahkan bahawa pegawai-pegawai telah dihantar ke rumah Barry di Manhattan sedikit sebelum 4.30 pagi dan mendapati seorang wanita berusia 86 tahun yang telah meninggal dunia. Punca kematian belum jelas. Kematiannya disahkan oleh pegawai kehakiman yang berbual atas syarat anonimiti kerana kematian Barry belum diumumkan secara rasmi sama ada oleh mahkamah atau keluarga Trump.

Kempen Trump tidak segera menanggapi permintaan untuk komen.

Sebelum menjadi hakim, Barry menjadi Penolong Jaksa Umum Amerika Syarikat pada tahun 1974 dan dinominasikan ke mahkamah persekutuan di New Jersey oleh bekas Presiden Ronald Reagan. Beliau kemudian dinaikkan pangkat ke Mahkamah Rayuan Amerika Syarikat oleh bekas Presiden Bill Clinton. Beliau bersara pada tahun 2019 ketika siasatan ke atas amalan cukai keluarganya.

Barry kekal sangat jarang dilihat semasa presiden adiknya, tetapi menjadi tajuk berita selepas kemenakannya, Mary Trump, mendedahkan bahawa beliau telah merakamkan ketika mempromosikan buku yang mengutuk bekas presiden. Dalam rakaman itu, Barry boleh didengar mengkritik adiknya dengan teruk, pada satu ketika menyatakan bekas presiden “tidak mempunyai prinsip” dan “kejam.”

Adik lelaki bekas presiden yang lebih muda, Robert Trump, , dan Trump mengadakan perkhidmatan di Rumah Putih untuk menghormatinya. Abangnya yang lebih tua, Fred Trump Jr., meninggal dunia akibat serangan jantung pada usia 42 tahun.

Mantan isteri Donald Trump, Ivana Trump, .

Berita kematian Barry pertama kali dilaporkan oleh Daily Voice di Nassau County.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)