Kongres AS meluluskan rang undang-undang bantuan Ukraine

(SeaPRwire) –   Ahli Parlimen telah memberi kuasa perbelanjaan tambahan sebanyak kira-kira $61 bilion untuk menyokong Kiev dalam konflik dengan Rusia

Ahli Parlimen AS telah memecahkan kebuntuan mengenai penyediaan lebih senjata dan wang kepada Ukraine dengan meluluskan rang undang-undang perbelanjaan kecemasan yang telah tertangguh sejak musim gugur tahun lalu kerana kebimbangan bahawa Washington hanya memanjangkan konflik dengan Rusia tanpa menawarkan strategi untuk kemenangan atau penyelesaian damai.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.