Kebakaran di Pejabat Bernie Sanders Disiasat Sebagai Pembakaran Dilakukan Sengaja

(SeaPRwire) –   Penjenayah masih bebas, polis Vermont berkata

Polis sedang menyiasat kebakaran di pejabat Senator AS Bernie Sanders sebagai pembakaran. Insiden itu berlaku di negeri asal veteran politik itu, Vermont.

Bomber telah dipanggil pada Jumaat, mendapati sistem pancutan telah diaktifkan kerana kebakaran di lobi antara lif dan pintu masuk, Jabatan Bom Burlington berkata. Tiada kecederaan.

“Pintu pejabat Senator itu mengalami kerosakan api sederhana, dan tingkat tiga dan tingkat di bawah mengalami kerosakan air yang banyak,” kata jabatan bom itu.

Polis telah mengeluarkan kenyataan pada Sabtu, mengatakan bahawa seorang lelaki penjenayah tidak dikenali telah menyemburkan bahan mudah terbakar, menyalakannya dan meninggalkan bangunan itu.

“Api besar telah melalap pintu dan sebahagian vestibul, menghalang keluar masuk ahli staf yang sedang bekerja di pejabat itu dan membahayakan nyawa mereka,” kata polis itu. Tiada motif telah ditubuhkan dan tiada tangkapan telah dibuat setakat ini. Jabatan Marsem Bom Burlington menambah bahawa api itu ditakrifkan sebagai “berunsur pembakaran.”

Tiada staf yang cedera, pasukan Senator memberitahu media. “Kami berasa lega kerana tiada seorang pun dalam pasukan kami dan, sejauh pemahaman kami, tiada seorang pun dalam bangunan yang cedera,” kata Kathryn Van Haste, pengarah negeri untuk Sanders, kepada media

Seorang bebas kiri, Sanders pernah menjadi datuk bandar Burlington pada tahun 1980-an dan dipilih ke Kongres pada tahun 1987. Beliau telah menjadi senator sejak 2007.

Sanders berjuang untuk pencalonan Parti Demokrat semasa pilihan raya presiden 2016 dan 2020, kalah kepada Hillary Clinton dan Joe Biden, masing-masing.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.