Ivanka Trump, Bill Gates antara tetamu pra-perkahwinan anak lelaki orang terkaya Asia di India

(SeaPRwire) –   Kira-kira 1,200 selebriti dan ahli perniagaan dijemput ke majlis pra-perkahwinan untuk anak lelaki orang terkaya Asia di India

Anak sulung Donald Trump, Ivanka, serta jutawan teknologi Bill Gates dan Mark Zuckerberg menghadiri majlis pra-perkahwinan selama tiga hari untuk Anant Ambani, anak lelaki orang terkaya Asia, Mukesh Ambani.

Ambani yang lebih tua, 66 tahun, ialah pengerusi Reliance Industries, yang berurusan dalam tenaga, petrokimia, runcit, telekomunikasi, media massa, hiburan, dan tekstil. Menurut Indeks Bilionaris Bloomberg, pengusaha India itu ialah orang ke-11 terkaya di dunia dan Nombor 1 di Asia, dengan bernilai bersih dianggarkan sekitar $111 bilion.

Anak lelakinya Anant, 28 tahun, dijadualkan berkahwin dengan Radhika Merchant, anak perempuan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat farmasi dan kesihatan pengguna Encore Healthcare, Viren Merchant, pada Julai ini, menurut laporan media tempatan.

Pada hari Jumaat, majlis pra-perkahwinan yang mewah diadakan di bandar Jamnagar di pantai barat India.

Time magazine melaporkan senarai tetamu merangkumi kira-kira 1,200 selebriti dan ahli perniagaan India dan antarabangsa, termasuk pengasas bersama BlackRock, Larry Fink dan bekas Perdana Menteri Kanada, Stephen Harper. Reuters melaporkan bahawa Ketua Pegawai Eksekutif Disney, Bob Iger juga dijangka antara mereka yang dijemput.

Ivanka Trump menulis di Instagram pada hari Jumaat bahawa beliau mengalami “malam yang ajaib” di Jamnagar. “Mengirim ucapan hangat kepada Anant dan Radhika untuk kebahagiaan dan cinta yang tak terhingga ketika mereka memulakan petualangan yang indah ini bersama,” beliau menulis.

Zuckerberg juga memaparkan gambar dari sambutan itu di halaman Instagram beliau. “Suka perkahwinan India. Tahniah kepada Anant dan Radhika!” Ketua Pegawai Eksekutif Meta menulis.

Tetamu diberi hiburan oleh bintang pop Rihanna pada hari Jumaat, yang mempersembahkan 19 lagu, termasuk hits seperti ‘Umbrella’, ‘Diamonds’, dan ‘Work,’ menurut laman web NME. “Persembahan itu yang terbaik,” penyanyi dari Barbados itu memberitahu wartawan, menambah bahawa ini kali pertama dalam lapan tahun beliau melakukan set penuh di atas pentas. India Today melaporkan bahawa Rihanna dibayar $8-9 juta untuk persembahan itu.

Majlis pra-perkahwinan dihadiri oleh jamuan komuniti untuk penduduk Jamnagar yang dihoskan oleh bakal pengantin lelaki dan perempuan. Menurut outlet Hindu, kira-kira 51,000 orang menghadiri.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.