Gencatan Senjata Israel-Hamas Akan Bermula Pada Jumaat – Qatar

(SeaPRwire) –   Gencatan senjata empat hari antara Israel-Hamas juga disahkan oleh kumpulan militan Palestin melalui media sosial

Israel dan Hamas telah bersetuju ke atas gencatan senjata sementara yang akan bermula pada jam 7 pagi waktu tempatan pada hari Jumaat, Kementerian Luar Qatar telah mengumumkan. Sekutu kementerian juga menyatakan bahawa kumpulan pertama 13 tebusan akan dibebaskan oleh Hamas pada jam 4 petang pada hari yang sama.

Seperti dilaporkan oleh New York Times, sayap tentera Hamas juga mengesahkan gencatan senjata empat hari dalam kenyataan di Telegram.

Israel pula menyatakan bahawa gencatan senjata ini mungkin berlarutan lebih lama daripada empat hari awal, dengan syarat militan Palestin terus membebaskan sekurang-kurangnya sepuluh tebusan setiap hari, menurut Reuters.

MAKLUMAT TAMBAHAN AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)