Ejen Rahsia Melindungi Cucu Biden Membuka Api Apabila 3 Orang Cuba Memasuki SUV

Secret Service Shooting

(SeaPRwire) –   WASHINGTON – Agen-agen Rahsia menjaga cucu Presiden Joe Biden telah membuka tembakan selepas tiga orang cuba memecah masuk ke dalam kenderaan tidak bertanda di ibu negara, berkata seorang pegawai penguatkuasa undang-undang kepada Associated Press.

Agen-agen itu, yang ditugaskan untuk melindungi, sedang bersamanya di kawasan Georgetown pada malam Ahad lalu apabila mereka melihat tiga orang memecahkan tingkap SUV yang diparkir dan tidak diduduki itu, kata pegawai itu. Pegawai itu tidak boleh membincangkan butiran siasatan secara terbuka dan berbual dengan AP pada Isnin atas syarat anonim.

Salah seorang agen membuka tembakan, tetapi tiada seorang pun yang terkena tembakan, kata Rahsia dalam kenyataan. Tiga orang itu dilihat melarikan diri dalam kereta merah dan Rahsia berkata ia mengeluarkan notis serantau kepada Polis Metropolitan untuk mengawasi kereta itu.

Washington telah menyaksikan peningkatan ketara dalam bilangan pencuri kereta dan pencurian kenderaan tahun ini. Polis melaporkan lebih 750 kes pencuri kereta dan lebih 6,000 laporan kenderaan curi di daerah itu. Ahli Kongres AS Henry Cuellar dari Texas baru-baru ini dirampas oleh tiga penyerang bersenjata, yang mencuri keretanya tetapi tidak mencederakannya secara fizikal.

Jenayah keganasan di Washington juga meningkat lebih 40% berbanding tahun lalu. Pada Februari, Ahli Kongres AS Angie Craig dari Minnesota telah dirampas, mengalami lebam ketika melarikan diri daripada kecederaan serius.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)