Charissa Thompson Membicara Tentang Pernyataan Membuat Laporan Sisi Lapangan. Ini Yang Perlu Anda Ketahui

(SeaPRwire) –   Penyampai berita Charissa Thompson telah menanggapi kritikan selepas beliau berkata dalam satu podcast yang dikeluarkan awal minggu ini bahawa beliau kadang kala akan “buat laporan tepi padang” semasa permainan NFL awal dalam kerjayanya.

Pada hari Jumaat, Thompson, bekas pelapor tepi padang, telah mengeluarkan satu kenyataan di menjelaskan kenyataan terdahulunya. “Saya tidak pernah berbohong tentang apa-apa atau tidak beretika semasa zaman saya sebagai penyampai sukan,” beliau menulis.

Beliau terus berkata: “Dalam ketiadaan jurulatih memberikan apa-apa maklumat yang boleh melengkapkan laporan saya, saya akan gunakan maklumat yang saya pelajari dan lihat semasa separuh masa pertama untuk mencipta laporan saya. Sebagai contoh, jika sesuatu pasukan gagal dalam 7 cubaan ketiga, ia jelas merupakan satu bidang yang perlu diperbaiki dalam separuh masa kedua,” tambah beliau tidak pernah menyandarkan apa-apa kepada pemain atau jurulatih.

Thompson kata beliau “akan buat laporan”

Thompson, 41, telah muncul dalam “Pardon My Take”, satu podcast Barstool Sports yang dihoskan oleh Dan “Big Cat” Katz dan Eric Sollenberger, dikenali dalam podcast itu sebagai “PFT Commenter”, dalam satu episod yang dimuatnaik awal minggu ini dan membuat satu kenyataan tentang zamannya sebagai pelapor tepi padang untuk Fox.

“Saya telah katakan ini sebelum ini, jadi saya belum dipecat kerana mengatakannya, tetapi saya akan katakan sekali lagi. Saya akan buat laporan kadang kala,” kata Thompson semasa podcast itu, “kerana, A, jurulatih tidak akan keluar pada separuh masa, atau ia terlalu lewat dan… saya tidak mahu mengacau laporan saya, jadi saya akan buat sahaja.”

Thompson terus menerangkan bahawa beliau menganggap jurulatih tidak akan mempunyai masalah jika beliau menunjukkan perkara yang nampaknya jelas. “Pertama sekali, tiada jurulatih akan marah jika saya kata, ‘Hey, kita perlu berhenti memudaratkan diri kita sendiri, kita perlu lebih baik pada ketiga bawah, kita perlu berhenti melepaskan bola… dan lebih baik lagi menyingkirkan medan.’ Seperti, mereka tidak akan betulkan saya tentang itu.”

Thompson sebelum ini telah mengakui membuat laporan tepi padang dalam tahun 2022, semasa satu episod podcast beliau bersama pelapor tepi padang NFL, Erin Andrews, “Calm Down” dengan Erin dan Charissa. Andrews turut menambah beliau juga terlibat dalam amalan itu, dengan berkata, “Saya juga pernah buat begitu, untuk jurulatih yang saya tidak mahu lemparkan di bawah basikal kerana beliau memberi semua maklumat salah kepada saya!”

Tindak balas industri

Komentar pelapor itu mendapat kecaman cepat daripada rakan sekerja dalam industri. Pelapor siaran ESPN Molly McGrath menyatakan tindakan Thompson “tidak normal atau beretika” dalam satu tweet di X. “Jurulatih dan pemain mempercayai kami dengan maklumat sensitif, dan jika mereka tahu anda tidak jujur dan tidak ambil peranan anda serius, anda telah hilang kepercayaan dan kredibiliti sepenuhnya.”

Pelapor Tepi Padang Utama CBS Sports Tracy Wolfson juga berkata amalan itu sama sekali bukan piawaian industri. “Ini sama sekali tidak kena, bukan norma dan membangkitkan kemarahan pada banyak peringkat,” katanya dalam satu tweet di X.

Dalam kenyataannya, Thompson menjelaskan bahawa huraian tindakannya kurang tepat.“Bekerja dalam media saya faham betapa pentingnya perkataan dan saya memilih perkataan salah untuk menjelaskan situasi itu,” beliau menulis. “Saya minta maaf.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)