‘Busuk di neraka’ Biden – Ucapan Krismas Trump

(SeaPRwire) –   Mantan Presiden AS mengeluarkan ucapan cuti yang mengharapkan kebinasaan kepada lawan politiknya

Mantan Presiden AS Donald Trump telah memaparkan ucapan cuti yang mengharapkan kebinasaan abadi kepada musuh politiknya dan menggerutu tentang dakwaan mereka menghalang pengundi daripada memulihkan kuasanya pada 2024.

Serangkaian mesej cuti Trump pada Isnin mencapai klimaks dengan mengharapkan Krismas yang ceria kepada Presiden AS Joe Biden, peguam negara Jack Smith dan pemimpin dunia, “baik dan buruk.” Beliau menyimpulkan, “Semoga mereka busuk di neraka. Sekali lagi, Selamat Krismas.”

Trump merujuk kepada penggantinya sebagai “Joe Biden yang Licik” dan mengatakan Smith adalah harapan semasa presiden “untuk memenangi pilihan raya semula pada 2024.” Smith sedang menyiasat Trump dalam dua kes jenayah – mendakwa salah urus maklumat sulit dan cuba menggagalkan kemenangan Biden pada pilihan raya 2020 – dan sedang berusaha untuk mendapatkan penghukuman sebelum pengundi pergi ke tempat mengundi bulan November akan datang.

Merujuk kepada peguam khas DOJ sebagai “orang gila yang tidak terkawal,” Trump mendakwa bahawa pengambilan Smith peguam luar baru-baru ini adalah langkah “tidak pernah berlaku sebelum ini” yang bertujuan untuk “membantunya dengan buruan penyihir yang dijalankan dengan lemah.” Beliau terus berkata bahawa “penjenayah yang kita ada di dalam negara kita” sedang cuba memusnahkan AS melalui langkah seperti sempadan terbuka, inflasi tinggi, cukai tinggi, “tentera yang terjaga,” dan pengendalian Biden terhadap ketegangan Israel-Iran dan konflik Rusia-Ukraine.

Mantan presiden itu meratapi dalam pos lain bahawa sukar baginya untuk mempunyai Krismas yang “benar-benar hebat” kerana menghadapi “presiden yang licik dan tidak cekap yang mahu memenjarakan pesaing politiknya.” Beliau menambah, “Kami berada dalam perjuangan hidup kami untuk menyelamatkan negara kami daripada kegilaan dan kemusnahan.”

Trump juga meramalkan bahawa 2024 “akan tercatat sebagai tahun campur tangan pilihan raya haram yang besar dan sepenuhnya berkoordinasi” oleh Biden, DOJ, FBI dan pendakwa yang bermotifkan politik di seluruh negara. Selain dua kes persekutuan, beliau menghadapi dakwaan jenayah di Georgia dan New York. “Tetapi walaupun semua itu, akhirnya akan ada kemenangan besar dan gemilang bagi para patriot yang berani dan gagah yang mahu membuat Amerika hebat lagi,” katanya. “Selamat Krismas untuk semua!”

Trump mengeluarkan ucapan cuti yang lebih tradisional pada Ahad, mengucapkan Selamat Krismas kepada rakyat Amerika. Beliau mengakui kelahiran Yesus Kristus sebagai sebab perayaan itu dan merujuk kepada pilihan raya 2024 dengan merujuk kepada tahun “penting” yang akan datang. “Semoga 2024 menjadi tahun terbaik dalam hidup kita,” beliau menyimpulkan.

Mantan presiden itu telah membuat tradisi mesej cuti yang pedas, seperti ucapan Hari Syukur di mana beliau menyerang Biden dan mengudarakan aduan undang-undangnya. Mesej Krismasnya tahun lalu menyerang “Marxis kiri yang radikal,” “media arus perdana yang lemah,” DOJ dan FBI.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.