Teroka, Sambung, Kongsi! GYMD Membawakan Penyelesaian Revolusioner di Hannover Messe

Pada 22 April, Hannover Messe, pameran industri terbesar di Jerman, secara rasmi dibuka. Sebagai penyedia solusi industri terkemuka dari China, GYMD Digital Technology Co., Ltd membuat penampilan di Booth G09 di Hall 15, memamerkan platform perkhidmatan digital miliknya untuk industri—Geega Industrial Internet Platform. Berpusat di sekitar “pengilangan bijak hijau,” platform ini memaparkan pencapaian teknologi digital yang memungkinkan dan pengalaman berjaya, menarik perhatian penonton global pada hari pembukaan.

Pameran tahun ini, bertemakan “Menyuntik Kekuatan ke dalam Pembangunan Industri yang Mampan,” menumpukan kepada trend terkini dalam Industri 4.0, kecerdasan buatan, dan bekalan tenaga. GYMD mempersembahkan siri penyelesaian berasaskan kembar digital yang merangkumi bidang kunci seperti R&D reka bentuk, rantaian bekalan digital, pengilangan bijak, pengoptimuman penggunaan tenaga, dan pengurusan karbon. Dibangunkan atas perisian industri proprietari, perkhidmatan ini menyokong seluruh kitar hidup transformasi digital bagi perusahaan, mempercepatkan pembangunan daya produktif baru yang mendorong pertumbuhan industri yang mampan.

Asas Digital Membangkitkan Transformasi Pengilangan Bijak di Pelbagai Industri

Mengangkat falsafah digital asli, GYMD telah membangunkan asas digital yang bersatu dan satu set produk perisian industri bersama dengan sistem penilaian nilai korporat, membolehkan adaptabiliti umum lintas industri dan keupayaan penyesuaian fleksibel untuk industri diskrit dan proses.

Inovasi suite produk ini terletak pada revolusi dalam senibina kilang digital tradisional dengan menggunakan data besar dan kecerdasan buatan. Ia mengubah banyak sistem digital tradisional menjadi modul berfungsi yang diperlukan untuk penutupan perniagaan yang cepat, menampilkan kit pemasangan plug-and-play dan automatik yang membantu perusahaan memulakan pengeluaran dengan cepat dan memperoleh kelebihan pertama.

Selain itu, syarikat telah mengembangkan perisian industri proprietari yang menyerap model mekanistik dan algoritma pengoptimuman, memenuhi keperluan pelanggan yang pelbagai dalam skenario perniagaan utama seperti pengoptimuman proses dan analisis kualiti. Perisian ini mengurangkan kos berlebihan, meningkatkan kualiti produk, dan mengukuhkan daya saing inti, secara keseluruhan membantu perusahaan dalam menyampaikan produk dengan lebih cepat dan kualiti yang lebih tinggi.

  • Membangkitkan Industri Diskrit

Dalam industri diskrit, GYMD telah memberi kuasa kepada keseluruhan industri pembuatan kenderaan, melayani pemimpin seperti Geely, LYNK& CO, Zeekr, dan Dongfeng di lebih dari 40 pangkalan pengeluaran. Ia juga mendorong transformasi digital “rantaian” besar, sederhana, dan kecil di sepanjang rantaian industri, merangkumi hampir 1000 perusahaan rantaian dalam bidang-bidang termasuk bateri tenaga baru, cetakan, pembentukan panas, pembentukan dan penyambungan, dan instrumen. Pemberdayaan berfokus pada R&D reka bentuk, pengurusan rantaian bekalan, kawalan proses dan kualiti, penjimatan tenaga, dan pengurangan pencemaran.

Mengambil contoh kilang automobil LYNK& CO di Chengdu, dengan bantuan GYMD, kilang tersebut telah mencapai pengurangan sebanyak 15% dalam kitaran penghantaran pesanan, penurunan sebanyak CNY 3 juta dalam kos inventori setahun, pengurangan sebanyak 80% dalam kadar cacat dimensi, dan peningkatan sebanyak 30% dalam kecekapan penyelesaian masalah penyambungan titik. Kilang tersebut telah dianugerahkan “Pengilangan Model Kematangan Kebolehpasaran Tahap 4,” menjadi satu-satunya perusahaan pembuatan kenderaan di wilayah barat dengan pensijilan sedemikian, dan salah satu daripada tiga kilang enjin utama di seluruh negara yang dipilih.

  • Membangkitkan Industri Proses

Dalam industri proses, GYMD memberdayakan sektor-sektor yang menggunakan tenaga tinggi seperti aluminium elektrolisis, kokas batubara, dan industri kimia fosfor dengan penyelesaian yang memberi tumpuan kepada penjimatan tenaga, pengurangan karbon, pengeluaran intensif, dan peningkatan kualiti dan kos. Ia terus mencipta penanda aras untuk transformasi hijau dan rendah karbon, dengan “Penyelesaian Terpadu Batu Arang, Elektrik, dan Aluminium” memimpin jalan bagi industri aluminium elektrolisis dan menubuhkan kilang model “Hijau Rendah-Karbon” peringkat kebangsaan. Ia juga melayani beberapa syarikat industri kimia utama dengan penyelesaian pengilangan bijak “Rantaian Industri Batu Arang” dan “Rantaian Industri Kimia Fosfor,” yang telah dimasukkan dalam senarai tunjuk demontrasi Kementerian Industri dan Teknologi Maklumat negara.

Mengambil contoh Kilang Aluminium Debao Kumpulan BaiKuang, GYMD memberi tumpuan kepada penggunaan batu arang di kilang pembangkit tenaga dan kepada pengeluaran, penggunaan tenaga, penggunaan bahan, dan keadaan sel di kilang aluminium. Ia mencapai ketelusan dalam proses pengeluaran, kawalan proses bersatu, dan keputusan pengurusan saintifik, meningkatkan kecekapan pengurusan keseluruhan sebanyak 25% dan mengurangkan pelepasan karbon lebih daripada 100,000 tan setiap tahun, mencapai faedah ekonomi lebih daripada CNY 80 juta dalam penjimatan tenaga dan pengurangan pelepasan karbon saja.

Dari pasaran domestik ke pasaran antarabangsa, perkhidmatan digital industri GYMD juga telah mendapat pengiktirafan dari rakan-rakan antarabangsa yang banyak, memberdayakan pelanggan global di Malaysia, Singapura, Serbia, dan negara-negara lain, merangkumi industri seperti pembuatan kenderaan lengkap, logistik pelabuhan, dan penjanaan tenaga terma. Di Hannover Messe, GYMD juga akan melancarkan “Inisiatif Rakan Ekologi Global” pada 23 April, menyeru perusahaan, pakar, dan pembangun dalam bidang digitalisasi industri global untuk berganding tangan dalam mencipta lebih banyak penyelesaian dan penanda aras terkemuka, serta membina ekosistem inovasi kecerdasan industri global.