YY Group Umumkan Penyertaan Strategik ke Dalam Pasaran Buruh Vietnam Yang Sedang Mendatang Itu Dalam Industri Hospitaliti Yang Dinamik

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 2 Mei 2024 — YY Group Holding Limited (NASDAQ: YYGH) (“YY Group”, “YYGH”, atau “Syarikat”), syarikat data dan teknologi yang mengkhususkan diri dalam mencipta perkhidmatan pemadanan buruh pintar berteraskan perniagaan dan penyelesaian pembersihan pintar, dengan sukacitanya mengumumkan penglibatannya di dalam industri hospitaliti Vietnam yang sedang berkembang pesat, yang bernilai USD $5.16 bilion pada tahun 2024. Ini menggambarkan komitmen YY Group untuk menyediakan tenaga kerja mahir untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat dari sektor hospitaliti dinamik Vietnam.

Berikutan kejayaannya memasuki pasaran Malaysia tahun lalu, YY Group memanfaatkan teknologi canggih dan platform digital berskala untuk menembusi sektor hospitaliti yang sedang berkembang pesat di Vietnam. Dengan kehadiran yang kukuh di Singapura, YYGH kini menyediakan tenaga kerja mahir kepada hotel-hotel utama seperti Ritz-Carlton, Hilton, dan Shangri-La Hotels and Resorts. Berlandaskan kejayaan ini, YYGH bertujuan menggunakan pendekatan inovatif yang sama di Vietnam, memanfaatkan permintaan yang semakin meningkat untuk staf hospitaliti berkualiti tinggi di rantau ini.

Aplikasi Super YY Circle (Aplikasi YY) merupakan platform outsourcing tenaga kerja pintar segala-galanya yang menyederhanakan dan menyatukan proses stafing untuk pelanggan merentasi pelbagai industri, termasuk hotel-hotel mewah, outlet makanan dan minuman, kelab, dan outlet runcit. Aplikasi YY, sebagai pasaran daring untuk outsourcing tenaga kerja telah mencatat kira-kira 400,000 muat turun dan 150,000 pengguna aktif keseluruhan menjelang 30 Jun 2024. Aplikasi YY telah membuktikan keberkesanannya dalam menghubungkan perniagaan dengan bakat-bakat berkelayakan.

Vietnam, terkenal dengan industri pelancongan yang dinamik dan sektor hospitaliti yang sibuk, mewakili peluang pertumbuhan yang besar bagi YYGH. Jabatan Pelancongan Kebangsaan Vietnam meramalkan bahawa menjelang 2025, bilangan pelancong antarabangsa akan meningkat ke 32 juta dan pelancong domestik akan mencapai 110 juta. Menurut Mordor Intelligence, saiz pasaran industri hospitaliti di Vietnam dijangka mencapai USD $9.91 bilion menjelang 2029, dengan kadar pertumbuhan tahunan purata sebanyak 13.94% daripada USD $5.16 bilion pada tahun 2024. Dengan pasaran sasaran yang besar dan CAGR yang kukuh, Vietnam menawarkan potensi yang besar bagi YY Group untuk menubuhkan kehadiran yang kukuh dan menyediakan penyelesaian tenaga kerja inovatif yang diselaraskan dengan keperluan industri hospitaliti.

“Kami gembira membawa penyelesaian inovatif YYGH ke pasaran hospitaliti yang dinamik di Vietnam. Dengan rekod terbukti dan teknologi maju kami, kami yakin dalam keupayaan kami untuk memacu perubahan positif dan menyediakan nilai dan bakat-bakat berkualiti yang luar biasa kepada pelanggan kami di Vietnam dan seterusnya,” kata Mike Fu, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif YY Group.

Mengenai YY Group Holding Limited

YY Group Holding Limited ialah syarikat berpangkalan di Singapura yang didedikasikan untuk mendefinisi semula interaksi digital dan mencipta sambungan yang memberi impak dalam landskap digital yang sentiasa berubah. Berkorban kepada inovasi dan komitmen terhadap pengalaman berpusatkan pengguna, YY Circle memanfaatkan teknologi canggih untuk memperkasakan penglibatan, kolaborasi, dan pembinaan komuniti.

Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, sila log masuk ke .

Nota Berkautan Mengenai Pernyataan Masa Depan

Kenyataan media ini mengandungi pernyataan masa depan yang tertakluk kepada pelbagai risiko dan ketidakpastian. Kenyataan sedemikian termasuk kenyataan mengenai keupayaan Syarikat untuk membesarkan perniagaannya dan kenyataan lain yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan yang mungkin disertai dengan perkataan “berhasrat”, “mungkin”, “akan”, “merancang”, “menjangka”, “meramalkan”, “menganggarkan”, “bercita-cita”, “berharap”, “berpotensi” atau perkataan serupa. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang digambarkan dalam pernyataan masa depan ini disebabkan oleh beberapa faktor, termasuk keupayaan Syarikat untuk mencapai operasi yang menguntungkan, penerimaan produk baru oleh pelanggan, kesan penularan Coronavirus (COVID-19) dan langkah-langkah masa depan yang diambil oleh pihak berkuasa di negara-negara di mana Syarikat mempunyai rakan pembekal rantaian bekalan, permintaan produk Syarikat dan keadaan ekonomi pelanggan Syarikat, impak produk bersaing dan harga, pengurusan yang berjaya, dan keadaan ekonomi amnya serta faktor risiko lain yang terperinci dalam penyataan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC). Pernyataan masa depan yang terkandung dalam kenyataan media ini dibuat pada tarikh kenyataan media ini, dan Syarikat tidak mengambil tanggungjawab untuk mengemaskini pernyataan masa depan dalam pelepasan ini, kecuali mengikut undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Hubungan Pelabur Singapura
Phua Zhi Yong, Ketua Pegawai Kewangan
YY Group

Hubungan Pelabur AS
Jack Perkins
KCSA Strategic Communications

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.