XPENG Umumkan Keputusan Penghantaran Kenderaan Bagi April 2024

  • 9,393 kenderaan diserahkan pada bulan April 2024, peningkatan 33% berbanding tahun lepas
  • Penyerahan kumulatif XPENG X9 hampir mencapai 10,000 unit sejak pelancarannya pada Januari

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 1 Mei 2024 — XPENG Inc. (“XPENG” atau “Syarikat”), syarikat kenderaan pintar elektrik (“Smart EV”) terkemuka di China, hari ini mengumumkan keputusan penghantaran kenderaannya untuk bulan April 2024.

Pada bulan April 2024, XPENG menghantar 9,393 Smart EV, mewakili peningkatan 33% berbanding setahun sebelumnya, meningkat 4% berbanding bulan sebelumnya. XPENG X9 mencapai penghantaran bulanan sebanyak 1,959 unit pada bulan April, dengan jumlah penghantaran hampir mencapai 10,000 unit sejak pelancarannya, mengekalkan kedudukannya sebagai MPV sepenuhnya elektrik terlaris di China. Setakat tahun ini, XPENG telah menghantar 31,214 Smart EV, peningkatan 23% berbanding setahun sebelumnya.

Pada bulan April, kadar penembusan pengguna aktif bulanan XNGP dalam skenerio pemanduan bandar mencapai 82%.

Pada bulan yang sama, XPENG berjaya menjalankan ujian untuk fungsi NGPnya di lebuh raya di Jerman, membuat kemajuan yang mantap dalam fasa R & D untuk pelancaran Highway NGP untuk pasaran luar negara.

Di Beijing Auto Show 2024, XPENG mempamerkan inovasi AI terkini, termasuk XOS 5.1.0 atau Tianji OS. XOS terkini mewakili sistem pengendalian operasi dalaman pintar pertama yang mengintegrasikan AI ke dalam kokpit pintar dan pemanduan pintar, akan dilancarkan pada 20 Mei 2024.

Memajukan pengalaman pemanduan pintar, XPENG juga memimpin industri dengan salah satu model pengawalan dan perancangan rangkaian neural terawal – XPlanner, meningkatkan kemampuan manusia XNGP ADAS. Selain itu, XPENG mempra-raikan Pemandu Valet AI, memanfaatkan AI lanjut untuk persepsi visual dan kawalan yang lebih unggul. Ciri ini boleh mengingati dan menyesuaikan sehingga 10 laluan pemanduan 100km setiap satu, memastikan liputan negara yang licin tanpa mengira ketersediaan XNGP.

Selain itu, XPENG mengumumkan jenama baru, MONA (Dibuat Daripada AI Baru), akan diperkenalkan pada Jun 2024.

Tentang XPENG

XPENG adalah syarikat Smart EV terkemuka di China yang mereka, membangun, mengeluarkan dan memasarkan kenderaan pintar elektrik yang menarik perhatian besar dan semakin meningkat pengguna kelas pertengahan yang cergas teknologi. Misi syarikat ini adalah untuk memacu transformasi Smart EV dengan teknologi, membentuk pengalaman mobiliti masa depan. Untuk mengoptimumkan pengalaman mobiliti pelanggannya, XPENG membangunkan sistem teknologi bantuan pemanduan maju sepenuhnya dan sistem pengendalian operasi dalaman berintelligensi, serta sistem asas kenderaan termasuk sistem tenaga dan seni bina elektrik/elektronik. XPENG beribu pejabat di Guangzhou, China, dengan pejabat utama di Beijing, Shanghai, Lembah Silikon, San Diego dan Amsterdam. Kenderaan pintar XPENG terutamanya dihasilkan di loji syarikat di Zhaoqing dan Guangzhou, wilayah Guangdong.

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi pernyataan prospektif. Pernyataan-pernyataan ini dibuat di bawah “selamat lembaran” bagian Akta Reformasi Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Pernyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan pernyataan serupa. Pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan XPENG, adalah pernyataan prospektif. Pernyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian inherent. Sejumlah faktor boleh menyebabkan hasil sebenar berbeza secara material daripada apa yang dinyatakan dalam sebarang pernyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: Misi dan strategi XPENG; Pelan pengembangan XPENG; Pembangunan perniagaan, kewangan dan keputusan operasi masa depan XPENG; Trend dan saiz pasaran EV China; Jangkaan XPENG terhadap permintaan dan penerimaan pasaran terhadap produk dan perkhidmatannya; Jangkaan XPENG terhadap hubungannya dengan pelanggan, pembekal, pembekal perkhidmatan pihak ketiga, rakan strategik dan pemangku kepentingan lain; Keadaan ekonomi dan perniagaan am; dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang disebut di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan XPENG kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam pengumuman ini adalah setakat tarikh pengumuman ini, dan XPENG tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana pernyataan prospektif, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungan:

Untuk Pertanyaan Pelabur:

Jabatan IR

XPeng Inc.

E-mel: ir@xiaopeng.com

Jenny Cai

Piacente Financial Communications

Tel: +1 212 481 2050 / +86 10 6508 0677

E-mel: xpeng@tpg-ir.com

Untuk Pertanyaan Media:

Jabatan PR

XPeng Inc.

E-mel:

Sumber: XPeng Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.