Wingie Kini: Panduan Perjalanan untuk 2023

(SeaPRwire) –   Pertumbuhan Tempahan Meningkat Secara Mendadak 95% Tahun ke Tahun, Menurut Data Wingie

DUBAI, Emiriah Arab Bersatu dan RIYADH, Arab Saudi, 28 Dis. 2023 — Apabila kita menutup tahun 2023, , pasaran perjalanan terkemuka, telah melaporkan peningkatan luar biasa 95% dalam tempahan berbanding tahun sebelumnya. Peningkatan memberangsangkan ini menggarisbawahi daya tahan industri perjalanan dan keinginan pelancong yang semakin kuat untuk menjelajah pelbagai destinasi. Pada tahun 2023, pengguna Wingie menjelajah 1089 bandar di 185 negara.

Data dari Wingie menekankan destinasi yang menjadi trend pada tahun itu di rantau MENA: Istanbul mendahului dengan tempahan, diikat rapat oleh London, Zurich, Dubai, dan New York. Laluan perjalanan yang paling kerap termasuk Riyadh ke Istanbul, Dubai ke London, dan Jeddah ke London.

Tawaran Terbaik Tahun Ini: Tiket Penerbangan Rendah Sehingga 14 USD

Pada tahun 2023, Wingie terus mengukuhkan sambungan antara pelancong dan destinasi pilihan mereka, dengan menunjukkan beberapa statistik ketara:

Penerbangan paling murah pada tahun itu hanya 14 USD dari Palma ke Madrid, manakala tiket paling mahal mencapai 12,350 USD untuk perjalanan dari Istanbul ke Santa Cruz de la Sierra.

Nilai purata transaksi berada pada 240 USD.

Pelancong solo mendominasi adegan itu, dengan 74% pelanggan Wingie terbang seorang diri, manakala baki 26% bepergian dalam kumpulan dua orang atau lebih.

Peratusan yang signifikan iaitu 67% tempahan adalah untuk tiket satu hala, berbeza dengan 33% untuk tiket pulang pergi.

Demografi pengguna Wingie mendedahkan agihan jantina 63% lelaki berbanding 37% wanita, dengan 42% keseluruhan pelancong berusia antara 19-35 tahun.

Mengenai Wingie Enuygun Group

Wingie Enuygun Group ialah pasaran perjalanan popular di rantau MENA yang memberi tumpuan terutamanya kepada penerbangan yang beroperasi di bawah domain , , dan . Syarikat itu menawarkan pelbagai produk termasuk penerbangan, tiket bas, hotel, dan kereta sewa. Wingie Enuygun Group telah menjadi salah satu pemain paling inovatif di ruang perjalanan dalam talian MENA, dengan matlamat memperkenalkan pembangunan teknologi dan memimpin transformasi industri perjalanan dengan pendekatan berfikir secara digital. Wingie.com ialah platform tempahan penerbangan terkemuka dengan sertunya dalam pembangunan perantaraan maya untuk penerbangan, menawarkan pelbagai pilihan tiket penerbangan dan kandungan perjalanan lain untuk meningkatkan pengalaman pengguna dengan menyediakan pilihan terbaik.

Wingie.com boleh didapati dalam 6 bahasa, mempunyai lebih 400 kakitangan, dan menerima kira-kira 165 juta pengunjung ke platformnya setiap tahun.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN: Hubungi:
marketing@wingie.com