WiMi Applied Bitcoin Algorithm DHT Technology untuk Membina Sistem Penyimpanan Fail dan Perkongsian yang Teragih

(SeaPRwire) –   Kuala Lumpur, 26 Dis. 2023 — WiMi Hologram Cloud Inc. (NASDAQ: WIMI) (“WiMi” atau “Syarikat”) penyedia teknologi Hologram Augmented Reality (“AR”) terkemuka di dunia hari ini mengumumkan bahawa sistem penyimpanan fail dan perkongsian teragih telah dibina dengan menggunakan teknologi jadual hash teragih (DHT) algoritma bitcoin.

Jaringan Bitcoin terdiri daripada banyak nod tanpa kawalan pusat yang dominan. WiMi menggunakan idea teragih ini untuk membina jaringan penyimpanan dan perkongsian fail yang terdiri daripada pelbagai nod. Setiap nod memiliki ruang storan tertentu dan saling berhubung dengan nod lain. Penyimpanan teragih ini menghapuskan ketergantungan kepada pusat data tunggal dan meningkatkan keselamatan data dan ketahanan ralat.

DHT ialah algoritma asas untuk jaringan teragih yang memetakan hash fail ke alamat nod yang menyimpan fail melalui jadual hash fail yang besar. Algoritma bitcoin boleh digunakan untuk membina sistem DHT sedemikian untuk penyimpanan dan perkongsian fail teragih. Algoritma bitcoin memberikan sokongan teknikal yang kuat untuk penyimpanan teragih dengan desentralisasi, keselamatan dan ketakterubahannya. DHT ialah mekanisme teragih untuk menyimpan dan mendapatkan semula data. Dalam sistem WiMi, DHT digunakan untuk memecahkan fail kepada kepingan kecil dan menyimpan kepingan ini tersebar di pelbagai nod. Melalui fungsi hash DHT, sistem boleh menentukan lokasi penyimpanan fail dan merealisasikan pengambilan data yang cekap. Apabila pengguna memuat naik fail, sistem akan memecahkannya kepada kepingan kecil dan menyimpannya pada nod lain yang layak; apabila pengguna memuat turun fail, sistem akan mengambil semula data kepingan dari nod yang sepadan dan menyusun semula mereka kepada fail lengkap.

Dalam sistem ini, fail dibahagikan kepada kepingan kecil dan hash dikira menggunakan algoritma hash bitcoin. Hash setiap blok fail digunakan sebagai indeks untuk memetakannya ke alamat nod di mana blok fail disimpan. Dengan cara ini, apabila pengguna perlu mengakses atau berkongsi fail, mereka hanya perlu memberikan hash blok fail dan sistem akan dapat mengesan alamat nod yang menyimpan blok fail dari DHT dan memindahkan blok fail kepada pengguna.

Teknologi terdesentralisasi meningkatkan kebolehpercayaan sistem dan mengurangkan risiko kegagalan titik tunggal dengan nod dalam jaringan bekerja sama untuk mengekalkan dan menguruskan penyimpanan dan perkongsian fail. Algoritma hash dan teknologi blockchain bitcoin memastikan integriti fail dan kekebalan terhadap penipuan dengan mengesahkan hash blok fail untuk melindungi integriti fail terhadap pengubahsuaian dan kerosakan. Teknologi DHT membolehkan blok fail teragih di seluruh nod dalam jaringan, membolehkan penyimpanan dan perkongsian fail yang selari dan teragih, meningkatkan prestasi sistem, dan mempercepatkan pemindahan fail. Selain itu, algoritma bitcoin membolehkan penyimpanan dan perkongsian fail secara tanpa nama, membolehkan pengguna memuat naik dan memuat turun fail menggunakan identiti tanpa nama untuk melindungi privasi mereka.

Dengan menggunakan algoritma hash dan teknologi blockchain bitcoin, integriti dan kekebalan terhadap penipuan fail dilindungi dengan berkesan. Sistem mengesahkan hash blok fail untuk memastikan integriti fail dan mencegah pengubahsuaian dan kerosakan. Selain itu, teknologi DHT membolehkan blok fail teragih di seluruh nod dalam jaringan, dengan itu merealisasikan penyimpanan dan perkongsian yang selari dan teragih, meningkatkan prestasi sistem secara besar, serta mempercepatkan pemindahan fail.

Selain penyimpanan dan perkongsian fail yang cekap dan selamat, algoritma bitcoin menyediakan sistem dengan tanpa nama. Pengguna boleh memuat naik dan memuat turun fail menggunakan identiti tanpa nama untuk melindungi privasi mereka. Ciri tanpa nama ini meningkatkan kepercayaan pengguna terhadap sistem dan kenyamanan dalam menggunakannya dan lebih memenuhi keperluan mereka untuk keselamatan data dan perlindungan privasi.

Sistem penyimpanan dan perkongsian fail teragih yang dibina oleh WiMi yang menggunakan teknologi DHT algoritma bitcoin, tidak sahaja meningkatkan keselamatan data dan kebolehpercayaan tetapi juga menggabungkan kecekapan dan tanpa nama. Aplikasi teknologi ini sangat penting dalam memenuhi permintaan yang meningkat untuk penyimpanan dan perkongsian fail serta menggalakkan pembangunan Internet.

Mengenai WIMI Hologram Cloud
WIMI Hologram Cloud, Inc. (NASDAQ: WIMI) ialah penyedia penyelesaian teknikal hologram komprehensif yang memberi tumpuan kepada bidang profesional termasuk perisian HUD automotif hologram AR, LiDAR puls 3D hologram, peralatan medan cahaya hologram yang dipasang di kepala, semikonduktor hologram, perisian awan hologram, navigasi kereta hologram, dan lain-lain. Perkhidmatan dan teknologi AR hologramnya termasuk aplikasi automotif AR hologram, teknologi LiDAR puls 3D hologram, teknologi semikonduktor visi hologram, pembangunan perisian hologram, teknologi iklan AR hologram, teknologi hiburan AR hologram, pembayaran ARSDK, komunikasi interaktif hologram dan teknologi AR hologram lain.

Kenyataan Selamat
Kenyataan ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, dan persamaan. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan tentang kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Antara lain, gambaran perniagaan dan petikan pengurusan dalam kenyataan akhbar ini dan rancangan operasi dan strategik Syarikat mengandungi kenyataan prospektif. Syarikat juga boleh membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”) dalam Borang 20-F dan 6-K, laporan tahunan kepada pemegang saham, rilis akhbar, dan bahan bertulis lain, dan pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga.

Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian tertentu. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan masa depan Syarikat; pertumbuhan yang dijangka bagi industri AR hologram; dan jangkaan Syarikat terhadap permintaan dan penerimaan pasaran terhadap produk dan perkhidmatannya.

Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini dan lain-lain termasuk dalam laporan tahunan Syarikat pada Borang 20-F dan laporan semasa pada Borang 6-K dan dokumen lain yang difailkan dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini apa-apa kenyataan prospektif kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Hubungan
WIMI Hologram Cloud Inc.
E-mel: pr@wimiar.com
TEL: 010-53384913

ICR, LLC
Robin Yang
Tel: +1 (646) 975-9495
E-mel: wimi@icrinc.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.