Whampoa Digital dan Wemade dalam perkongsian strategik untuk Dana Web3 AS$100 juta dan inisiatif aset digital di Timur Tengah

(SeaPRwire) –   Whampoa Digital akan menjadi rakan ekosistem kepada Pusat Permainan WEMIX Wemade di Pusat Inovasi Dubai International Financial Centre (DIFC Innovation Hub) serta kepada Dana Web3 Wemade.

Seoul, Korea Selatan, 22 Dis 2023 — Whampoa Digital berpangkalan di Singapura dan Wemade, syarikat permainan terkemuka Korea, telah memasuki perkongsian strategik untuk bekerjasama dalam Dana Web3 AS$100 juta yang akan ditubuhkan oleh Wemade (“Dana Web3 Wemade“) serta inisiatif aset digital di Timur Tengah.

Sebagai sebahagian daripada kolaborasi ini, Whampoa Digital akan menjadi rakan ekosistem kepada Pusat Permainan WEMIX Wemade di Pusat Inovasi Dubai International Financial Centre (DIFC Innovation Hub) serta kepada Dana Web3 Wemade. Kedua-dua pihak akan terlibat dalam rujukan perjanjian dan projek yang saling, terutamanya dalam industri Web3, dan berpotensi bersekutu pelaburan dalam projek yang menjanjikan.

Di bawah memorandum tidak mengikat yang ditandatangani hari ini, Whampoa Digital dan Wemade juga akan memanfaatkan pengetahuan teknikal dan operasi masing-masing untuk membangunkan infrastruktur blockchain dan penyelesaian untuk industri permainan dan Web3. Penyelesaian yang dibangunkan akan digunakan dan disatukan dengan institusi kewangan yang menyokong industri ini untuk mempromosikan penggunaan aset digital secara licin di seluruh dunia.

Wemade mengendalikan WEMIX PLAY, platform permainan Web3 global yang mapan dengan lebih daripada 250,000 pemain serentak. Ia telah membangunkan pakej penyelesaian blockchain dan mempunyai rekod yang mapan dalam pelaburan dalam studio permainan, terutamanya dalam Lionheart Studio, Shift Up dan MADNGINE, pembangun di sebalik permainan mudah alih dan PC yang sangat berjaya NIGHT CROWS.

Wemade juga sedang membangunkan Pusat Permainan WEMIX di Pusat Inovasi DIFC. Dana Web3 Wemade AS$100 juta ditujukan kepada studio permainan dan projek blockchain yang menjanjikan yang berniat untuk menubuhkan pejabat di Pusat Permainan WEMIX. Pusat Inovasi DIFC dan Pusat Permainan WEMIX akan menyediakan kemudahan terkini dan sokongan pembiayaan kepada syarikat pelaburan Dana Web3 Wemade.

Pusat Inovasi DIFC adalah komuniti inovasi terbesar di rantau MENA, dan rumah kepada lebih daripada 700 syarikat pertumbuhan teknologi, syarikat inovasi yang ditubuhkan, makmal digital, firma modal ventura, pengawalselia, dan entiti pendidikan.

Whampoa Digital adalah sayap pelaburan teknologi Kumpulan Whampoa, syarikat pelaburan persendirian yang dimiliki oleh beberapa keluarga yang mapan di Asia. Ia merupakan pelabur awal dalam aset digital dan usaha Web3, bekerja dengan pemikir Web2 dan Web3 untuk memacu inovasi dan memacu penggunaan meluas teknologi blockchain. Ia juga sedang menubuhkan Bank Singapura Teluk, bank digital di Bahrain yang akan menyediakan perbankan digital kepada pelabur, inovator dan institusi global yang menyertai ekonomi digital.

Rakan Kompeni Kanan Whampoa Group, Aureole Foong berkata, “Kami gembira untuk bergabung tenaga dengan Wemade, kuasa besar dalam ruang permainan. Perkongsian ini akan membolehkan kami membuka cakrawala baharu dalam industri aset digital yang melampaui sektor yang telah ditubuhkan, serta menggalakkan inovasi di Timur Tengah, salah satu rantau paling pesat pertumbuhan dalam ruang Web3 di dunia.”

“Melalui perkongsian kami dengan Whampoa Digital, firma pelaburan terkemuka di Singapura, kami berazam untuk berkongsi pandangan berharga yang berkaitan dengan teknologi blockchain, setiap pihak membawa kepakaran unik kepada perkongsian,” kata CEO Wemade, Henry Chang. “Kami komited untuk terus memperluas kolaborasi dengan rakan global cemerlang.”

Perkongsian ini menunjukkan keupayaan Wemade yang semakin meningkat sebagai pembekal penyelesaian dan teknikal blockchain yang meluas daripada permainan dan selari dengan komitmen Wemade yang kukuh untuk meluaskan jangkauannya di rantau Timur Tengah dan Afrika Utara.

Tentang WEMADE

Sebuah pemimpin industri dan inovator terkemuka dalam pembangunan permainan, Wemade kini memimpin perubahan sekali generasi apabila industri permainan global beralih kepada teknologi blockchain. Melalui anak syarikat WEMIX, Wemade sedang membina ekosistem berasaskan pengalaman, bersifat platform dan berorientasikan perkhidmatan untuk menawarkan spektrum yang luas daripada perkhidmatan Web3 yang intuitif, mudah, dan senang digunakan. Ini termasuk WEMIX PLAY, platform permainan blockchain terbesar di dunia yang boleh mengubah permainan semua genre kepada permainan blockchain. www.wemix.com/communication

Tentang Whampoa Digital

Whampoa Digital adalah sayap pelaburan teknologi Kumpulan Whampoa, kumpulan pelaburan persendirian berpangkalan di Singapura. Ia diasaskan oleh beberapa keluarga Asia yang komited untuk menggalakkan usaha dan inovasi. Keluarga pengasas juga merupakan pemilik beberapa perniagaan terbesar dan paling mapan di Asia, dalam komoditi, perbankan, insurans dan hartanah, dan juga telah melabur dalam banyak syarikat pertumbuhan hiper seperti automatik, tenaga baharu, fintech, dan bidang baru seperti Web3, blockchain dan aset digital.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Kevin Fooo
Pr-at-wemix.com