Wemade akan menyokong pertumbuhan ekosistem permainan blockchain di Dubai dan UAE melalui kerjasama dengan Dubai Chambers

(SeaPRwire) –   Henry Chang, CEO Wemade bertemu dengan H.E. Mohammad Ali Rashed Lootah, Presiden dan CEO Dubai Chambers, untuk membincangkan skop kerjasama yang lebih luas di masa hadapan.

Dubai, UAE, 28 Nov. 2023 — Henry Chang, CEO syarikat permainan gergasi terkemuka Wemade berpangkalan di Korea Selatan bertemu dengan H.E. Mohammad Ali Rashed Lootah, Presiden dan CEO Dubai Chambers, untuk membincangkan skop kerjasama yang lebih luas di masa hadapan. Wemade merupakan pembangun permainan terbesar Korea yang pertama untuk menubuhkan perbincangan rasmi untuk kerjasama bersama dengan Dubai Chambers. Pertemuan antara CEO Chang dan Presiden dan CEO Dubai Chambers H.E. Lootah menandakan fasa seterusnya usaha Wemade untuk menyokong dan memperkasakan ekosistem permainan blok rantai di Dubai dan Emiriah Arab Bersatu.

CEO Wemade Henry Chang (kiri) bertemu dengan Mohammad Ali Rashed Lootah, Presiden dan CEO Dubai Chambers (kanan)

  • Wemade merupakan pembangun permainan terbesar Korea pertama untuk menubuhkan perbincangan rasmi untuk kerjasama bersama dengan Dubai Chambers
  • Perbincangan menandakan fasa seterusnya usaha Wemade untuk menyokong pertumbuhan ekosistem permainan blok rantai di Dubai dan Emiriah Arab Bersatu

Sebagai penyokong kepentingan komuniti perniagaan Dubai, Dubai Chambers berfungsi sebagai jambatan yang menghubungkan komuniti perniagaan tempatan dengan kerajaan dinamik Dubai dan berdedikasi untuk memastikan persekitaran yang makmur bagi perniagaan untuk berkembang maju. Majlis ini berusaha untuk memudahkan dan memperbaiki kemudahan berbisnes di emirat serta memajukan kedudukan Dubai sebagai pusat perdagangan komersial global yang sangat kompetitif.

“Emiriah Arab Bersatu merupakan antara kawasan paling dinamik yang membangunkan generasi permainan dan bakat industri permainan yang berikutnya dengan Dubai dan pemangku kepentingan utama termasuk Dubai Chambers memainkan peranan penting,” kata Henry Chang, CEO, Wemade. “Wemade akan memberi tumpuan untuk bekerjasama dengan Dubai Chambers untuk meneliti bagaimana kami boleh menyumbangkan kepakaran dan teknologi kami untuk menyokong inisiatif utama termasuk Program Permainan Dubai 2033.”

H.E. Mohammad Ali Rashed Lootah, Presiden dan CEO Dubai Chambers, berkomen: “Kami gembira untuk memulakan kerjasama ini dengan Wemade, yang akan menyumbang kepada pemacuan inovasi dalam ekosistem digital yang sedang berkembang pesat di Emiriah Arab Bersatu. Pengaruh Dubai yang semakin meningkat dalam arena permainan global dan blok rantai mencerminkan dedikasi kami untuk memupuk ekosistem yang kaya dengan kepakaran teknologi. Kami terus komited untuk mengukuhkan lagi kedudukan emirat sebagai hab perdagangan digital terkemuka di dunia.”

Baru-baru ini dilancarkan oleh KDYMM Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Putera Mahkota Dubai, Pengerusi Majlis Eksekutif Dubai dan Pengerusi Lembaga Amanah Yayasan Masa Depan Dubai (DFF), Program Permainan Dubai 2033 telah menetapkan matlamat utama industri. Ini termasuk: meletakkan Dubai di kalangan 10 bandar teratas dalam industri permainan global; menjana 30,000 pekerjaan baru dalam sektor permainan; meningkatkan sumbangan sektor kepada pertumbuhan ekonomi digital Dubai secara mendadak; dan meningkatkan KDNK kira-kira AS$1 bilion menjelang 2033.

Tentang WEMADE
Sebuah pemimpin industri dan pembuat inovasi yang terkenal dalam pembangunan permainan, Wemade kini memimpin peralihan generasi sekali dalam industri permainan global yang beralih ke teknologi blok rantai. Melalui anak syarikatnya WEMIX, Wemade sedang membangunkan ekosistem mega yang berorientasikan pengalaman, didorong platform dan berorientasikan perkhidmatan untuk menawarkan spektrum perkhidmatan Web3 yang intuitif, mudah dan mudah digunakan. Ini termasuk WEMIX PLAY, platform permainan blok rantai terbesar di dunia yang boleh mengubah permainan semua genre ke permainan blok rantai. .

Tentang Dubai Chambers
Dubai Chambers merupakan entiti awam tidak untung yang menyokong visi Dubai sebagai pemain global dengan memberdayakan perniagaan, menyediakan perkhidmatan bernilai tambah inovatif dan akses kepada rangkaian berpengaruh. Pada bulan Mac 2021, KDYMM Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Naib Presiden dan Perdana Menteri Emiriah Arab Bersatu serta Pemerintah Dubai, mengumumkan penyusunan semula Dubai Chamber dan pembentukan tiga majlis untuk emirat itu, iaitu Dubai Chamber of Commerce, Dubai International Chamber dan Dubai Chamber of Digital Economy, yang kini beroperasi di bawah Dubai Chambers. Untuk maklumat lanjut, sila lawati:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Asia: Japan, Korea, Australia, Arab; Greater China: Hong Kong, Taiwan, PRC China; Southeast Asia: Singapore, Vietnam, Thailand, Malaysia, Indonesia, Philippines; Europe: Germany, France, Spain, Italy, Russia, UK; America: US, Canada, Mexico, Brazil) 

HUBUNGI: Kevin Foo
Wemix
Pr-at-wemix.com