UTStarcom Umum Perubahan kepada Lembaga Pengarahnya

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, 26 Mac 2024 — UTStarcom (“UT” atau “Syarikat”) (NASDAQ: UTSI), pembekal infrastruktur telekomunikasi global, hari ini mengumumkan perubahan kepada Lembaga Pengarah dan melantik Dr. Yong Wang sebagai pengarah bebas baharu Syarikat, berkuat kuasa 21 Mac 2024.

Dr. Jintong Lin meletak jawatan daripada Lembaga Pengarah Syarikat, serta jawatan pengerusi Jawatankuasa Tadbir Urus dan Pemilihan Syarikat, ahli Jawatankuasa Audit dan Jawatankuasa Ganjaran pada 21 Mac 2024, yang dipegangnya sejak September 2019. Dr. Yong Wang dilantik sebagai pengarah bebas Syarikat dan jawatan pelbagai jawatankuasa yang dikosongkan oleh Dr. Lin, berkuat kuasa 21 Mac 2024.

Encik Ning Shan, Pengerusi Lembaga Pengarah UTStarcom, berkata: “Bagi pihak Syarikat dan lembaga pengarah, kami ingin merakamkan penghargaan kepada Dr. Lin atas dedikasi dan sumbangan beliau kepada Syarikat selama ini. Pada masa yang sama, kami gembira dan bersemangat untuk menyambut Dr. Wang menyertai Lembaga Kami. Dengan kepakaran undang-undang dan pengalaman pengurusan risiko beliau yang luas, kami percaya Dr. Wang akan memainkan peranan penting dalam tadbir urus korporat kami dan membantu pembangunan sihat Syarikat.”

Dr. Wang kini merupakan profesor di Sekolah Undang-Undang Komersial, Sivil dan Ekonomi, Universiti Sains Politik dan Undang-Undang China. Beliau merupakan naib presiden Persatuan Penyelidikan Undang-Undang Komersial China dan salah seorang pengasas Beijing Hongfan Jiuzhou Consulting Co., Ltd. Beliau juga menjawat sebagai pengarah bebas Tongding Interconnection Information Co., Ltd. sejak November 2023, dan pengarah bebas Beijing Capital Eco-Environment Protection Group Co., Ltd. sejak Januari 2024. Selain itu, Dr. Wang menjawat sebagai pengerusi lembaga penyelia SPD Silicon Valley Bank Co., Ltd. sejak Mac 2023, dan pengarah bebas Huaneng Guicheng Trust Co., Ltd. Dr. Wang telah mengajar di Universiti Sains Politik dan Undang-Undang China sejak 1999. Encik Wang memperoleh ijazah sarjana muda dalam Pendidikan daripada Universiti Beliau China pada 1990, ijazah sarjana dalam Undang-Undang Ekonomi daripada Universiti Nanjing pada 1996, dan ijazah kedoktoran dalam Undang-Undang Sivil dan Komersial daripada Universiti Sains Politik dan Undang-Undang China pada 1999.

Tentang UTStarcom Holdings Corp.

UTStarcom komited untuk membantu pembekal perkhidmatan komunikasi operator rangkaian menawarkan pelanggan mereka perkhidmatan komunikasi paling inovatif, boleh dipercayai dan kos efektif. UTStarcom menawarkan peralatan canggih prestasi tinggi yang dioptimumkan untuk fungsi rangkaian paling pesat berkembang seperti penghantaran mudah alih, penggabungan metro dan capaian lebar jalur. UTStarcom mempunyai operasi dan pelanggan di seluruh dunia, dengan fokus khusus ke atas Jepun dan India. UTStarcom ditubuhkan pada 1991 dan senarai sahamnya di Pasaran Nasdaq pada 2000 (simbol: UTSI). Untuk maklumat lanjut mengenai UTStarcom, sila lawati .

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

UTStarcom Holdings Corp.
Tel: +86 571 8192 8888
Cik Shelley Jiang, Hubungan Pelabur
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.