“Usahawan Berjaya Serhat Akpinar Menyertai Syarikat IKAR Holdings”

Serhat Akpnar

IKAR Holdings, London, mengumumkan hari ini perlantikan Serhat Akpinar sebagai ahli lembaga pengarah bebas.

London, United Kingdom Nov 5, 2023  – Encik Akpinar adalah seorang usahawan berjaya dan terkenal dalam industri pendidikan global.

Beliau memulakan usaha pertamanya pada usia 22 tahun apabila menubuhkan Girne American University (GAU), di mana beliau masih terus berkhidmat sebagai Pengasas dan Canselor.

Sepanjang tahun beliau menubuhkan terutamanya American University of Cyprus (AUC), American University of Moldova (AUM), dan mengendalikan hari ini pelbagai kampus di seluruh dunia.

Selain aktivitinya dalam sektor pendidikan, beliau mempunyai pemilikan dalam Kumpulan Hotel, akhbar, industri penerbangan dan bidang perniagaan lain. Beliau juga merupakan ahli parlimen di Cyprus Utara.

“Saya terkesan dengan kisah kejayaan Encik Akpinar. Apa yang dicapainya sepanjang kerjayanya adalah luar biasa. Pengetahuan, pengalaman dan minda usahawan beliau akan menjadi aset besar untuk mencapai matlamat kami terutamanya dalam sektor pendidikan. Apabila kami dalam proses operasi untuk menubuhkan ekosistem pendidikan global, melalui IKONIC Education Holding kami, saya yakin Encik Akpinar akan memainkan peranan penting dalam IKAR membantu kami memindahkan aktiviti perniagaan kami ke tahap kejayaan besar”, kata Mario Diel, Pengerusi Kumpulan dan CEO, IKAR Holdings, London.

Serhat Akpinar, Pengasas dan Canselor Girne American University menambah: “Saya gembira menyertai IKAR Holdings dalam jawatan penting ini. Apabila saya melihat pendekatan perniagaan dan strategik IKAR Holdings, dan khususnya dalam entiti pendidikan mereka, saya segera menyedari bahawa ini akan menjadi perubahan besar dalam industri. Saya lebih terhormat untuk menyertai kumpulan dan akan memberikan sebarang sokongan yang perlu untuk melaksanakan visi IKAR Holdings”.

“Encik Akpinar telah mencapai kerjaya yang menakjubkan dan masih secara aktif memperluaskan kumpulannya. Bagi kami sebagai Humicorn pertama dunia dalam perniagaan, modal insan adalah aset paling penting dalam kumpulan kami. Mempunyai salah seorang usahawan pendidikan yang paling dihormati di dunia dalam lembaga kami membuat saya bangga dan gembira. Saya tidak sabar untuk bekerjasama jangka panjang dan berjaya dengan pemimpin perniagaan seperti ini”, kata Sertan Aycicek, Presiden Kumpulan, IKAR Holdings, London.

IKAR Holdings adalah kumpulan syarikat berlapis dengan lebih daripada 40 syarikat, berpangkalan di London, beroperasi dalam 14 sektor berbeza, terutamanya tenaga, penerbangan, pembinaan, pelancongan, teknologi, pendidikan dan kesihatan.

Media Contact

IKAR

*****@ikarholdings.com

home

Sumber :IKAR