UP Fintech Holding Limited Anak Syarikat Hong Kong Menerima Kelulusan SFC untuk Lesen Jenis 9 bagi Menyediakan Perkhidmatan Pengurusan Aset

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 27 Mac 2024 – UP Fintech Holding Limited (NASDAQ: TIGR) (“UP Fintech” atau “Syarikat”), syarikat broker dalam talian tumpuan kepada pelabur global, hari ini mengumumkan bahawa Suruhanjaya Sekuriti dan Komoditi Hong Kong (SFC) telah secara rasmi memberi lesen Jenis 9 kepada Tiger Brokers (HK) Global Limited (“TBHK”), memberi kuasa kepada TBHK untuk menyediakan perkhidmatan pengurusan aset, termasuk akaun diskresionari kepada pelanggan runcit dan pelabur profesional serta perkhidmatan pengurusan aset kepada skim pelaburan kolektif yang ditawarkan kepada pelabur profesional sahaja.

Dalam tahun lepas sejak memasuki pasaran Hong Kong, TBHK telah mendapat populariti di kalangan pengguna Hong Kong dengan penawaran produknya yang dipertingkatkan dan salah satu harga yang paling kompetitif. Kami mengenakan tiada yuran komisen dan platform untuk perdagangan saham Hong Kong, dan melancarkan Tiger Vault, produk pengurusan kekayaan kami, di pasaran Hong Kong, yang menawarkan dana pasaran wang ringgit USD dan HKD, serta perkhidmatan perdagangan Obligasi Kerajaan AS untuk membantu pengguna kami menguruskan likuiditi. Daripada segi infrastruktur, kami telah mencapai penyelesaian sepenuhnya untuk saham tunai AS dan Hong Kong serta pilihan AS, yang mengurangkan jumlah perbelanjaan penyelesaian kami ke tahap industri yang sangat rendah.

Mengenai UP Fintech Holding Limited

UP Fintech Holding Limited adalah syarikat broker dalam talian tumpuan kepada pelabur global. Platform perdagangan mudah alih dan dalam talian eksklusifnya membolehkan pelabur untuk berdagang dalam saham dan instrumen kewangan lain di pelbagai pertukaran di seluruh dunia. Syarikat menawarkan produk dan perkhidmatan inovatif serta pengalaman pengguna yang unggul kepada pelanggan melalui strategi “pertama mobail”nya, yang membolehkannya untuk terus memberikan perkhidmatan dan mengekalkan pelanggan semasa serta menarik pelanggan baru. Syarikat menawarkan perkhidmatan broker dan bernilai tambah kepada pelanggan, termasuk penempatan dan pelaksanaan perintah perdagangan, pembiayaan margin, langganan IPO, pengurusan ESOP, pendidikan pelabur, perbincangan masyarakat dan sokongan pelanggan.

Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, sila lawati: .

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Penyataan ini mengandungi pandangan ke depan. Penyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Undang-Undang Pelaburan Swasta AS 1995. Penyataan pandangan ke depan ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “mungkin”, “berkemungkinan”, “bertujuan”, “kemungkinan”, “akan”, “dijangka”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan penyataan atau ungkapan serupa. Antara penyataan lain, rancangan Syarikat mengenai aplikasinya, pematuhan terhadap keperluan peraturan, dan perkhidmatan masa depannya mengandungi pandangan ke depan. Syarikat juga boleh membuat penyataan pandangan ke depan secara lisan atau bertulis dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam siaran akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga, termasuk sesi panggilan pendapatan.

Untuk pertanyaan pelabur dan media sila hubungi:

Hubungan Pelabur

UP Fintech Holding Limited
Emel: ir@itiger.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.