TVM Capital Life Science Akan Sertai Sidang Kemuncak LSI USA ’24 Emerging Medtech 2024

(SeaPRwire) –   TVM dan Syarikat Portfolio Menunjukkan Perkongsian Transformasi dan Trend Industri dalam Perbincangan dan Pertunjukan Panel

MUNICH, Jerman dan MONTREAL, 13 Mac 2024 — TVM Capital Life Science (“TVM”), sebuah firma modal usahawan antarabangsa ternama yang memberi tumpuan kepada pelaburan dalam inovasi sains hayat, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat akan menyertai Persidangan Medtech Emerging Keenam tahunan LSI USA ’24 2024, yang menyatukan pemaju terkemuka, pelabur aktif dan strategik yang komited dari industri perubatan untuk bekerjasama dan membina teknologi kesihatan generasi akan datang. Persidangan ini akan berlangsung dari 18 hingga 22 Mac 2024 di Dana Point, California, Amerika Syarikat.

“Inovasi perubatan terus berada di garis hadapan kemajuan kesihatan, memacu perubahan transformasi dalam penjagaan pesakit, kecekapan operasi dan pengurangan kos. Sebagai sebahagian daripada strategi pelaburan kami dalam teknologi perubatan peringkat komersial, TVM mencari penyelesaian yang luar biasa yang selari dengan trend yang muncul dan boleh menetapkan semula piawaian penjagaan. Kami berharap untuk terlibat dengan pemimpin industri lain pada Persidangan Medtech Emerging tahun ini dan untuk menjelajahi peluang baru dengan pengasas inovatif yang boleh memperkaya portfolio kami,” kata Dr. Luc Marengère, Rakan Utama.

TVM mengikuti strategi dua hala yang unik, melabur dalam teknologi perubatan yang berbeza dengan bukti konsep komersial dan terapi klinikal akhir serta membiayai terapi klinikal awal yang inovatif melalui pendekatan syarikat aset tunggal (Syarikat Terfokus Projek, PFC) yang memanfaatkan hubungan strategik TVM dengan syarikat farmasi global, Eli Lilly and Company. Dengan pelaburan medteknologi peringkat akhirnya, Syarikat memberi tumpuan kepada perniagaan inovatif dari Amerika Utara atau EU yang bekerja untuk mengubah amalan perubatan dengan peranti dan teknologi mereka yang revolusioner.

Dr. Sascha Berger, Rakan Utama, menekankan: “Di tengah-tengah keghairahan semasa mengenai kecerdasan buatan, sangat menggalakkan untuk menyertai pelaburan yang menggambarkan potensi benar transformasi AI dalam kesihatan. Teknologi ini mempunyai keupayaan untuk merevolusikan bagaimana penjagaan kesihatan diberikan, membuatnya dapat diakses dan disediakan secara peribadi. Medteknologi dan AI menawarkan peluang menarik bagi pelabur yang bersedia untuk mengemudi landskap ini yang berkembang pesat. Rekod kerjasama kami yang berjaya dalam teknologi perubatan menggariskan komitmen kami untuk menggalakkan perkongsian dan menambah nilai kepada usaha inovatif terkemuka.”

Penyertaan TVM:

  • Dr. Luc Marengère – Akhir Satu Jalan dan Permulaan Yang Lain: Peralihan dari Pra ke Selepas FDA
    20 Mac | 5:10-5:50 petang PST | Lintasan 2
  • Dr. Sascha Berger – Kedatangan AI: Apa Yang Diperlukan Untuk Mendorong Penggunaan Sebenar dalam Aliran Kerja Klinikal?
    20 Mac | 1:30-2:10 petang PST | Lintasan 3

Syarikat-syarikat berikut dari portfolio medteknologi peringkat komersial TVM akan membuat persembahan di persidangan itu:

  • , telah membangunkan dan sedang memasarkan saluran vena intravena yang memenangi anugerah yang menangani komplikasi paling biasa dan mahal terapi saluran vena intravena: jangkitan, trombosis, dan flebitis. Direka untuk meniru kimia semula jadi badan, saluran vena Access Vascular direka bentuk untuk mengelak tindak balas badan asing dan komplikasi berkaitan.
  • , telah membangunkan dan sedang memasarkan sistem perlindungan sinaran makmal yang mengurangkan secara dramatik pendedahan sinaran terpantul semasa prosedur angiografik intervensi. Semasa sinar X, sinaran terpantul daripada pesakit dan tersebar kepada sesiapa sahaja dalam bilik, mengakibatkan risiko kanser, kecacatan kromosom dan kerosakan kulit yang lebih tinggi bagi tenaga kesihatan. EGGNESTTM mengurangkan pendedahan sinaran terpantul sebanyak 91% untuk seluruh pasukan tanpa mengganggu aliran kerja.
  • , membangunkan, mengeluarkan dan memasarkan teknologi perubatan yang menyokong pengambilan keputusan masa nyata dalam penjagaan luka, vaskular dan pakar pembedahan dan menjejak proses pemulihan. Syarikat ini menyasarkan pasaran pemuliharaan anggota dan pembedahan rekonstruktif – bidang dengan keperluan tidak terpenuhi jelas, kerana luka yang tidak sembuh adalah beban utama kepada pesakit dan sistem kesihatan.
  • , telah membangunkan dan sedang memasarkan teknologi analisis aritmia berasaskan AI, vMap, yang membolehkan doktor mengenal pasti lokasi sumber dengan pantas dan tepat untuk aritmia fokal dan jenis fibrilasi. Syarikat ini bertujuan untuk meningkatkan hasil ablasi jantung, mengoptimumkan aliran kerja dan meningkatkan kecekapan prosedur.

Mengenai TVM Capital Life Science
TVM adalah firma modal usahawan antarabangsa ternama yang memberi tumpuan kepada pelaburan dalam inovasi sains hayat. Syarikat mempunyai pasukan pelaburan antarabangsa yang sangat berpengalaman dan lebih kurang $900 juta di bawah pengurusan. Portfolio TVM memberi tumpuan kepada terapi dan teknologi perubatan dari Amerika Utara dan EU yang mewakili aset kelas pertama atau terbaik dengan potensi untuk mengubah piawaian penjagaan.

TVM mengikuti strategi dua hala yang unik, membiayai terapi klinikal awal yang inovatif melalui pendekatan syarikat aset tunggal (Syarikat Terfokus Projek, PFC) yang memanfaatkan hubungan strategik TVM dengan syarikat farmasi global, Eli Lilly and Company. TVM juga melabur dalam teknologi perubatan peringkat komersial dan terapi klinikal akhir yang berbeza.

Dengan pelaburan peringkat akhirnya, TVM memberi tumpuan kepada teknologi perubatan dan teknologi kesihatan yang berbeza dengan bukti konsep komersial, serta terapi klinikal akhir yang dijangka segera mencapai tonggak penting dalam pembangunan atau peraturan. Strategi ini telah disahkan melalui beberapa syarikat dalam Dana I dan II dan pengeluaran Colucid Pharmaceuticals.

Pasukan pelaburan TVM telah bekerja bersama selama lebih satu dasawarsa untuk menggunakan pendekatan inovatif ini dengan berkesan untuk memaksimakan pulangan bagi pelabur dan membiayai terapi dan teknologi baru untuk meningkatkan hayat pesakit secara bermakna.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati . Ikuti TVM di .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Hubungi:

TVM Capital Life Science
Dr. Luc Marengère, Rakan Utama
Email:

Hubungan Media:

MC Services AG
Eropah: Anne Hennecke
Tel: +49 211 529 252 22
Email:

Amerika Utara: Laurie Doyle
Tel: +1 339 832 0752