TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2024 akan Bermula di Chengdu

(SeaPRwire) –   Jawatankuasa Penganjur Kejohanan Badminton Terbuka Thomas & Uber Piala TotalEnergies 2024

CHENGDU, China, 25 April 2024 — Antara 27 April hingga 5 Mei, para peminat badminton di seluruh dunia akan memfokuskan perhatian mereka kepada bandaraya Cina Chengdu, tuan rumah salah satu pertandingan badminton berpasukan paling berprestij di dunia – Kejohanan Badminton Terbuka Thomas & Uber Piala TotalEnergies 2024. Acara ini dijadualkan akan berlangsung di dalam Dewan Sukan Zon Teknologi Tinggi Chengdu.

Menurut jawatankuasa penganjur pertandingan, ini kali pertama untuk China Barat menjadi tuan rumah acara badminton peringkat dunia. Sepanjang masa Kejohanan Thomas & Uber, 32 pasukan dari 20 negara dan rantau akan tiba di Chengdu untuk berlawan bagi piala yang sangat dicari itu.

Di bandar tuan rumah Chengdu, badminton adalah sukan yang sangat popular dengan ikutan besar dan salah satu kadar penyertaan tertinggi di kalangan rakyat. Data yang dikeluarkan oleh Persatuan Badminton Chengdu menunjukkan lebih daripada 500,000 orang di Chengdu biasanya bermain badminton, dan bandar ini merupakan rumah kepada lebih daripada 440 tempat yang dilengkapi dengan empat atau lebih padang badminton. Daripada segi perbelanjaan pendidikan dan latihan sukan, perbelanjaan untuk badminton menduduki tangga pertama.

Keseronokan bermain badminton hanyalah satu aspek daripada keseronokan seluruh bandar untuk sukan. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Chengdu telah menyumbang usaha besar dalam meletakkan dirinya sebagai bandar sukan terkenal di dunia, dengan menjadi tuan rumah siri acara sukan antarabangsa tertinggi seperti Sukan Universiti Sedunia Ke-31 dan Kejohanan Berpasukan Dunia ITTF. Usaha-usaha ini telah menggalakkan peningkatan sepenuhnya kemudahan-kemudahan infrastruktur sukan di seluruh bandar, dan merangsang populariti senaman di kalangan rakyat Chengdu, dengan semakin ramai rakyat Chengdu menyertai sukan termasuk badminton, dan menghayati kesihatan dan kegembiraan yang dibawa oleh senaman fizikal.

Penganjuran Kejohanan Thomas & Uber di ibu negara wilayah Sichuan akan memperkukuh lagi hubungan antara Chengdu dengan dunia sukan. Pada masa hadapan, bandar ini juga akan menjadi tuan rumah lebih daripada 50 acara sukan antarabangsa dan kebangsaan tertinggi seperti Piala Dunia Berpasukan Campuran ITTF, Festival Seni Tarian Dunia (WDSF) China dan Maraton Chengdu, yang akan terus menguatkan gen sukan bandar.

Sumber: Jawatankuasa Penganjur Kejohanan Badminton Terbuka Thomas & Uber Piala TotalEnergies 2024

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Nama Perhubungan: Cik Hou
Tel: 86-10-63074558