TEMBETULAN – Fat Projects Acquisition Corp Mengumumkan Penangguhan Perdagangan Sementara Saham Biasa Awam Kelas A

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 22 November 2023 — Fat Projects Acquisition Corp (NASDAQ: FATPU, FATP, FATPW) (“FATP” atau “Syarikat”) telah mengumumkan bahawa kenyataan akhbarnya bertarikh 17 November 2023 telah menyatakan dengan salah bahawa, “Bermula penutupan urusan pada 15 November 2023, Saham Awam akan dianggap dibatalkan dan hanya mewakili hak untuk menerima Jumlah Penebusan.” Saham Awam Syarikat ( “Saham Awam”) belum dibatalkan, bagaimanapun Pasaran Saham Nasdaq telah meletakkan penangguhan perdagangan ke atas Saham Awam. Penangguhan perdagangan akan kekal berkuat kuasa sehingga Syarikat menetapkan tarikh penebusan untuk Saham Awam, di mana perdagangan Saham Awam akan disambung sehingga tarikh penebusan berlaku.

Kenyataan Masa Depan

Kenyataan akhbar ini termasuk “kenyataan masa depan” dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang diubah suai, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang diubah suai. Apabila istilah “boleh”, “harus”, “akan”, “mungkin”, “percaya”, “menjangka”, “bertujuan”, “menganggarkan”, “projek”, istilah negatif sedemikian dan ungkapan serupa digunakan dalam kenyataan akhbar ini, ia bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan masa depan, walaupun tidak semua kenyataan masa depan mengandungi perkataan pengenalan sedemikian. Kenyataan masa depan sedemikian berdasarkan maklumat dan jangkaan, ramalan dan anggapan semasa, dan melibatkan beberapa pertimbangan, risiko dan ketidakpastian. Oleh itu, kenyataan masa depan tidak seharusnya dijadikan sebagai mewakili pandangan Syarikat pada tarikh seterusnya, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini kenyataan masa depan untuk memantulkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh mereka dibuat, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau sebaliknya, kecuali jika diperlukan di bawah undang-undang sekuriti yang berkenaan. Anda tidak seharusnya meletakkan keyakinan berlebihan terhadap kenyataan masa depan ini. Disebabkan beberapa risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui, keputusan sebenar atau prestasi mungkin berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau disangka oleh kenyataan masa depan ini. Anda harus mempertimbangkan dengan teliti risiko dan ketidakpastian yang dinyatakan dalam bahagian “Faktor Risiko” dan di tempat lain dalam permohonan pendaftaran Syarikat di Borang S-1 (No. Pendaftaran 333-257126), sebagaimana yang diubah suai pada awalnya difailkan dengan Suruhanjaya pada 16 Jun 2021, berkaitan dengan penawaran awam awalnya, Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 10-K untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan dengan SEC pada 13 Mac 2023, Laporan Suku Tahunan Syarikat pada Borang 10-Q untuk suku tahun berakhir 30 Jun 2023, yang difailkan dengan SEC pada 21 Ogos 2023, dan dokumen lain yang difailkan oleh Syarikat dari semasa ke semasa dengan SEC. Penyenaraian ini mengenal pasti dan menangani risiko dan ketidakpastian penting lain yang boleh menyebabkan peristiwa dan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dinyatakan dalam kenyataan masa depan. Kenyataan masa depan hanya berlaku pada tarikh ia dibuat. Pembaca tidak seharusnya meletakkan keyakinan berlebihan terhadap kenyataan masa depan, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan dan tidak berniat untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan masa depan ini, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Hubungan:

investor@fatprojects.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )