Tata Technologies Akan Membuka Saham Awam Pada 22 November

Tata Technologies
Tata Technologies

(SeaPRwire) –  

Mumbai, Maharashtra Nov 13, 2023  – Tata Technologies, anak syarikat Tata Motors merancang untuk melancarkan penawaran awam permulaan (IPO) mereka. Mereka menawarkan 60,850,278 saham ekuiti kepada orang awam. IPO akan tersedia dari 22 November hingga 24 November 2023. Selepas hampir 20 tahun, Kumpulan Tata akan melancarkan penawaran awam permulaan (IPO) di pasaran primer. Ini akan menjadi IPO pertama sejak mereka dengan berjaya melancarkan Tata Consultancy Services (TCS) pada tahun 2004.

Pada 13 November, syarikat memberi maklumat kepada semua orang dalam penyata pertukaran bahawa mereka berhasrat untuk melakukannya. Ia menyatakan, “Kami kini ingin memaklumkan kepada anda bahawa Syarikat telah dimaklumkan oleh Tata Technologies Limited bahawa ia telah memfailkan hari ini, RHP bertarikh Isnin, 13 November 2023, dengan Pendaftar Syarikat, Maharashtra di Pune.”

Ia menambah lagi, “IPO ini adalah Tawaran Untuk Jualan (“Tawaran”) sehingga 60,850,278 saham ekuiti untuk wang tunai (“Saham Ekuiti”), terdiri daripada tawaran untuk (a) sehingga 46,275,000 Saham Ekuiti oleh Syarikat; (b) sehingga 9,716,853 Saham Ekuiti oleh Alpha TC Holdings Pte. Ltd.; dan (c) sehingga 4,858,425 Saham Ekuiti oleh Tata Capital Growth Fund I, masing-masing mewakili sehingga 11.41%, 2.40%, dan 1.20% berturut-turut modal saham dibayar Syarikat Tata Technologies Limited.”

Tata Technologies telah memfailkan draf rancangan merah hering (“DRHP”) dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa India (SEBI) untuk penawaran awam permulaan (“IPO”) bertarikh 9 Mac 2023. IPO ini memberi pemeliharaan sehingga 6,085,027 Saham Ekuiti untuk pemegang saham yang layak dari TML. 6,085,027 Saham Ekuiti adalah bersamaan 9.9% daripada syarikat. Pemegang saham yang layak adalah individu dan HUFs yang merupakan pemegang saham ekuiti awam sebagai pada tarikh penjualan penfailan RHP, yang adalah Isnin, 13 November 2023.

Pada 2 November, Tata Motors melaporkan keuntungan bersih konsolidasi sebanyak 3,783 krore untuk suku September bersama-sama prestasi yang kuat oleh lengan British Jaguar Land Rover. Ini akan menjadi suku keempat berturut-turut keuntungan positif bagi gergasi automotif tempatan ini. Pembuat kereta tempatan ini mencatat kerugian bersih sebanyak Rs 945 krore pada suku yang sama tahun lalu.

Media Contact

Daniel Martin

Sumber :Daniel Martin

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )