Super Hi Mengumumkan Penetapan Harga Penawaran Awal Saham Awam di Amerika Syarikat

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 16 Mei 2024 — SUPER HI INTERNATIONAL HOLDING LTD. (“Super Hi”) (HKEx: 9658), jenama restoran masakan Cina terkemuka yang mengendalikan restoran sup panas Haidilao di pasaran antarabangsa, hari ini mengumumkan penetapan harga penawaran awam permulaannya di Amerika Syarikat bagi 2,692,700 Saham Biasa Amerika (“ADS”), pada harga AS$19.56 setiap ADS, untuk jumlah penawaran keseluruhan sebanyak AS$52.7 juta, sebelum menolak potongan agen pengurus dan yuran lain yang perlu dibayar oleh Super Hi. Selain itu, Super Hi telah memberi agen pengurus pilihan, boleh dilaksanakan dalam tempoh 30 hari dari tarikh prospektus akhir, untuk membeli sehingga jumlah gabungan 403,900 ADS tambahan pada harga penawaran awal awam, kurang potongan agen pengurus dan yuran. Setiap ADS mewakili sepuluh (10) saham biasa Super Hi.

Saham Biasa Amerika ini telah diluluskan untuk senarai dan dijangka akan mula diperdagangkan di Pasaran Global Nasdaq di bawah tanda dagangan “HDL” pada 17 Mei 2024. Penawaran dijangka ditutup pada 21 Mei 2024, tertakluk kepada syarat penutupan biasa.

Morgan Stanley Asia Limited dan Huatai Securities (USA), Inc. bertindak sebagai pengendali buku utama untuk penawaran itu.

Pendaftaran berkaitan dengan sekuriti ini telah difailkan dengan, dan diluluskan oleh, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Penawaran ini hanya dibuat melalui prospektus sahaja yang membentuk sebahagian daripada pendaftaran berkesan. Salinan prospektus akhir berkaitan dengan penawaran boleh diperolehi, apabila tersedia, daripada: Morgan Stanley Asia Limited, c/o Morgan Stanley & Co. LLC, 180 Varick Street, 2nd Floor, New York, NY 10014, Amerika Syarikat, atau melalui telefon di +1-866-718-1649 atau melalui e-mel ; dan Huatai Securities (USA), Inc. di 280 Park Ave, 21 E, New York, NY 10017 atau melalui telefon di +1-212-763-8160 atau melalui e-mel .

Kenyataan akhbar ini tidak akan membentuk tawaran untuk menjual atau permintaan untuk membeli, dan tidak akan ada jualan sekuriti ini di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang di mana tawaran, permintaan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelulusan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang tersebut. Kenyataan akhbar ini tidak membentuk prospektus (termasuk seperti yang ditakrifkan di bawah undang-undang Hong Kong).

Tentang Super Hi

Super Hi ialah jenama restoran masakan Cina terkemuka, mengendalikan restoran sup panas Haidilao di pasaran antarabangsa. Berakar umbi di Sichuan sejak 1994, Haidilao telah menjadi salah satu jenama masakan Cina yang paling popular dan terbesar di dunia. Dengan hampir 30 tahun sejarah jenama, Haidilao sangat dicintai oleh pelanggan untuk pengalaman makan yang unik — perkhidmatan yang hangat dan perhatian, suasana yang baik dan makanan yang sedap, menonjol di kalangan rantai restoran global, yang telah mengubah restoran Haidilao menjadi fenomena kebudayaan di seluruh dunia. Setakat 31 Mac 2024, Super Hi mempunyai 119 restoran milik sendiri di 13 negara di empat benua, menjadikannya jenama restoran masakan Cina terbesar dari segi bilangan negara yang diliputi oleh restoran milik sendiri.

Pernyataan Prospektif

Kenyataan akhbar ini termasuk beberapa pendedahan yang mengandungi “pernyataan prospektif”, termasuk, tanpa had, jangkaan Super Hi berkenaan permulaan perdagangan sahamnya di Pasaran Global Nasdaq, penyiapan dan masa penutupan penawaran awam dan jumlah kasar yang dijangka daripada penawaran.

Untuk pertanyaan media dan pelabur, sila hubungi:

SUPER HI INTERNATIONAL HOLDING LTD.

Hubungan Awam
E-mel:

Hubungan Pelabur
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.