Shineco Announces 1-for-10 Reverse Stock Split to Regain Compliance with Nasdaq Minimum Bid Requirement

(SeaPRwire) –   BEIJING, 14 Februari 2024 — Shineco, Inc. (“Shineco” atau “Syarikat”; NASDAQ: SISI), pembekal produk dan perkhidmatan kesihatan teknologi maju, hari ini mengumumkan bahawa Lembaga Pengarah Syarikat telah meluluskan pecahan saham biasa terbalik pada nisbah 1 bagi 10 saham biasa terbitan dan berada dalam edaran Syarikat, nilai nominal $0.001 setiap saham (”Saham Biasa”). Syarikat melaksanakan pecahan saham terbalik untuk mematuhi keperluan minimum harga tawaran $1.00 yang diperlukan untuk kekal tersenarai di Pasaran Saham Modal Nasdaq di bawah Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2).

Pecahan saham terbalik dijangka berkuat kuasa pada 16 Februari 2024 (“Tarikh Kuat Kuasa”), dan saham dijangka mula diperdagangkan berdasarkan pecahan saham tersebut di Bursa Saham Nasdaq (“Nasdaq”) di bawah simbol perdagangan Syarikat “SISI” pada waktu pembukaan pasaran pada 16 Februari 2024. Nombor CUSIP baru untuk saham biasa Syarikat adalah 824567408.

Pada Tarikh Kuat Kuasa, setiap 10 saham biasa Syarikat yang diterbitkan dan berada dalam edaran akan ditukar secara automatik kepada satu saham biasa Syarikat tanpa perubahan nilai nominal sesaham.

Secara serta-merta selepas pecahan saham terbalik, peratusan pemilikan saham dan kuasa undian pemegang saham akan kekal tidak berubah, kecuali perubahan dan penyesuaian kecil yang akan berlaku daripada pembulatan saham pecahan kepada bilangan penuh saham seterusnya. Hak dan keistimewaan pemegang saham Saham Biasa akan tidak banyak terjejas oleh pecahan saham terbalik.

Transhare Corporation bertindak sebagai ejen pemindahan dan pertukaran untuk pecahan saham terbalik. Pemegang saham berdaftar yang memegang saham Biasa tidak perlu mengambil sebarang tindakan untuk menerima saham selepas pecahan saham terbalik. Pemegang saham yang memegang saham melalui akaun broker atau secara “nama jalanan” akan mempunyai kedudukan mereka disesuaikan secara automatik untuk mencerminkan pecahan saham terbalik, tertakluk kepada proses setiap broker, dan tidak perlu mengambil sebarang tindakan berkaitan dengan pecahan saham terbalik.

Tentang Shineco, Inc.

Shineco Inc. (“Shineco” atau “Syarikat”) bertujuan untuk ‘menjaga kehidupan sihat dan meningkatkan kualiti kehidupan’, dengan menyediakan produk dan perkhidmatan kesihatan dan perubatan yang selamat, cekap dan berkualiti tinggi kepada masyarakat. Shineco, melalui anak syarikatnya, telah menyelidik dan membangunkan 33 reagen diagnosis in vitro dan peralatan perubatan berkaitan sehingga kini, dan Syarikat juga menghasilkan dan menjual makanan sihat dan berkhasiat. Untuk maklumat lanjut mengenai Shineco, sila lawati .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan berita ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934, sebagaimana yang dipinda. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “mungkin”, “akan”, “harus”, “boleh”, “bertujuan”, “merancang”, “anggaran”, “menjangka”, “percaya”, “menganggarkan”, “berpotensi”, “menilai” atau istilah serupa. Kenyataan prospektif tidak harus dipercayai kerana ia bukan fakta sejarah atau jaminan prestasi masa depan. Sebaliknya, ia hanya berdasarkan kepercayaan, jangkaan dan anggapan semasa kami mengenai masa depan perniagaan kami, rancangan dan strategi masa depan, projeksi, peristiwa dan tren yang dijangka, ekonomi dan keadaan masa depan yang lain. Contoh kenyataan prospektif termasuk, antara lain, kenyataan yang kami buat mengenai kecanggihan dan kedudukan pasaran produk dan perkhidmatan kami, kekuatan persaingan kami, dan jangkaan bahawa Ujian Jantung 5-minit akan menjadi salah satu produk terkemuka dalam bidang ini untuk memenuhi permintaan mendapatkan keputusan ujian segera selepas tiba. Anda diberi amaran untuk tidak bergantung kepada sebarang kenyataan prospektif. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil sejarah atau yang ditunjukkan oleh kenyataan prospektif disebabkan pelbagai faktor termasuk, tetapi tidak terhad kepada, risiko dan ketidakpastian berkaitan dengan keupayaan Syarikat untuk meningkatkan pembiayaan tambahan, keupayaannya untuk mengekalkan dan memperluaskan perniagaannya, kebolehubahan hasil operasi, keupayaannya untuk mengekalkan dan meningkatkan brandnya, pembangunan dan pengenalan produk dan perkhidmatan baru, keupayaan untuk memperoleh semua kelulusan peraturan yang diperlukan di bidang kuasa di mana ia bercadang untuk memasarkan dan menjual produknya penyepaduan syarikat, teknologi dan aset yang diperoleh ke dalam portfolio produk dan perkhidmatannya, persaingan dalam industri, peraturan kerajaan am, keadaan ekonomi, kesan wabak COVID-19, ketergantungan kepada kakitangan kunci, keupayaannya untuk menarik, mengambil dan mengekalkan kakitangan yang mempunyai kemahiran teknikal dan pengalaman yang diperlukan untuk memenuhi keperluan pelanggannya, dan keupayaannya untuk melindungi harta inteleknya. Shineco menggalakkan anda mempertimbangkan faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya dalam penyataan yang dikemukakan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran. Kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini hanya berdasarkan maklumat yang tersedia buat masa ini dan bertitik tolak hanya pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Shineco menganggap tiada obligasi untuk mengemas kini sebarang kenyataan prospektif kecuali yang diperlukan oleh peraturan dan undang-undang yang terpakai.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Shineco,Inc.

Telefon Bimbit: +86-010-68130220

Precept Investor Relations LLC
David J. Rudnick

Telefon Bimbit: +1-646-694-8538

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.