selectION, Inc. akan Memaparkan Kemajuan Terkini dalam Ujian Klinikal di Persidangan Tahunan J.P. Morgan Healthcare ke-42 di San Francisco, CA, pada 11 Januari 2024

  • Blok Kv1.3 terbaik dalam kelas telah berjaya menyelesaikan ujian fasa 1b pada pesakit dermatitis atopik
  • Molekul saluran telah berjaya menyelesaikan ujian fasa 1b pada pesakit dermatitis atopik

(SeaPRwire) –   San Diego, CA, USA, dan Munich, Jerman – 5 Januari 2024 – syarikat biofarma sedia adiwira klinikal membangunkan rawatan baharu untuk penyakit autoimun bermediasi sel-T, hari ini mengumumkan bahawa pengurusan akan membentangkan di Persidangan Kesihatan Tahunan J.P. Morgan ke-42. Pembentangan akan diadakan Khamis, 11 Januari 2024, 08:00 AM – 08:25 AM PST di Golden Gate (Tingkat 32), The Westin.

si-544 selectION’s, blok Kv1.3 yang sangat berdaya dan selektif, telah menunjukkan profil keselamatan dan kebolehtoleranan yang cemerlang dalam ujian fasa 1b klinikal baru-baru ini pada pesakit dermatitis atopik. Kecapatan imun telah sepenuhnya dipelihara di bawah rawatan. Manfaat klinikal yang signifikan dan berkekalan telah dicapai dengan kitaran rawatan pendek. CEO selectION’s Antonius Schuh akan membincangkan data ini dengan terperinci semasa pembentangan.

Ketergantungan Kv1.3 sangat khusus kepada sel-sel imun berkait penyakit. Memblokir sasaran dengan molekul berafiniti tinggi menyebabkan pengaktifan secara khusus klon sel berkait penyakit dan pengindukan proses imunoregulatori. Oleh itu, si-544 mempersembahkan peluang saluran yang menarik dalam rawatan penyakit autoimun bermediasi sel-T.

# # #

Mengenai selectION, Inc.
selectION, Inc. adalah syarikat biofarma sedia adiwira klinikal membangunkan terapi peptida baharu untuk penyakit autoimun dan penunjukkan kanser tertentu dengan mengetarget sel-T (TEM) autoreaktif, teraktivasi secara kronik.
si-544, calon ubat Syarikat, memblokir Kv1.3, saluran ion tertentu yang terlibat dalam pengaktifan dan perkembangan sel-TEM, dengan keselektifan kelas memimpin. Sel-TEM terletak di akar banyak penunjukkan autoimun seperti dermatitis atopik, psoriasis, artritis reumatoid, atau sklerosis berganda, tetapi juga bagi kanser langka tertentu seperti limfoma.
si-544 telah menunjukkan keberkesanan yang cemerlang dalam model sel-T haiwan dan manusia.
Sebatian itu adalah agen imuno-selektif yang berdaya menangani keperluan perubatan yang signifikan dengan secara berfungsi menghambat dan menghapuskan sel-TEM berkait penyakit secara khusus sambil mengekalkan keseluruhan kebolehdayaan imun.
selectION, Inc. disokong oleh SDL Ventures dan Global Source Ventures. Syarikat itu beribu pejabat di San Diego, CA, USA, dengan anak syarikat R&D klinikal di Munich/Martinsried, Jerman.
Untuk maklumat lanjut, sila lawati


Hubungan

Media:
akampion
Dr. Ludger Wess / Ines-Regina Buth
Rakan Kongsi Utama

T: +49 40 88 16 59 64 /
T: +49 30 23 63 27 68

Pelabur:
selectION, Inc.
Steve Zaniboni
Ketua Pegawai Kewangan

T: +1 858 967 8014

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.