Rentschler Biopharma menyumbang hampir 25% produk biofarmaseutikal yang diluluskan FDA pada tahun 2023

  • Kemahiran luar biasa dalam membimbing terapi dari peringkat pembangunan awal sehingga ke pasaran berdasarkan lebih 50 tahun pengalaman biotek

(SeaPRwire) –   LAUPHEIM, Jerman dan MILFORD, Mass. dan STEVENAGE, United Kingdom, 6 Mac 2024 — Pada tahun 2023, Pusat Penilaian Dadah FDA (CDER) meluluskan 55 ubat baru, di mana 17 daripadanya adalah biofarmaseutikal. Rentschler Biopharma SE, sebuah organisasi pembangunan dan pembuatan kontrak (CDMO) terkemuka untuk biofarmaseutikal, termasuk produk ubat terapi perubatan maju (ATMPs), menyumbang kepada empat, yang bersamaan dengan hampir 25%, biofarmaseutikal ini.

Federico Pollano, Naib Presiden Kanan Pembangunan Perniagaan di Rentschler Biopharma, berkomen: “Memandu terapi yang menjanjikan daripada ujian klinikal awal sehingga komersialisasi adalah satu usaha yang menuntut yang melibatkan banyak tahun usaha pembangunan. Kami menyediakan penyelesaian kelas dunia kepada pelanggan sepanjang rantaian nilai biofarmaseutikal daripada pembangunan bioproses sehingga pembuatan dan sokongan peraturan. Kelulusan baru-baru ini menggambarkan keupayaan kami untuk menyokong rakan kongsi pelanggan kami melalui proses yang panjang dan mencabar ini, menekankan pentingnya kepakaran dan fleksibiliti kami untuk menyesuaikan keperluan unik pelanggan.”

Pada masa ini, Rentschler Biopharma sedang menghasilkan sebanyak lapan biofarmaseutikal yang diluluskan pasaran untuk pelanggannya, termasuk format kompleks seperti antibodi berspesifik ganda, serta enzim rekombinan. Involvmen Rentschler Biopharma dalam berjaya membawa rawatan-rawatan ini ke pasaran menyokong peranan strategik syarikat dalam membangunkan rawatan inovatif untuk pesakit yang menghidap kanser, gangguan autoimun, serta penyakit langka.

Benedikt von Braunmühl, CEO Rentschler Biopharma, berkata: “Di Rentschler Biopharma, kami berusaha untuk mencipta nilai secara lestari, bersama rakan kongsi pelanggan kami, untuk pesakit dengan penyakit serius dan langka di seluruh dunia. Produk yang diluluskan pasaran benar-benar memberi manfaat kepada pesakit dan penjaga mereka dengan menyediakan pilihan terapi baharu. Saya sangat bersyukur dan bangga bahawa syarikat kami terus memberikan sumbangan penting dalam pembangunan dan pembuatan biofarmaseutikal inovatif serta merealisasikan idea rakan kongsi pelanggan kami. Ucapan terima kasih tulus saya kepada pasukan lintas tapak kami atas sumbangan integral mereka kepada tonggak penting ini dan dedikasi mereka, yang tercermin dalam setiap aspek kerja kami.”

Kehadiran Rentschler Biopharma di DCAT:

Benedikt von Braunmühl, CEO, dan Federico Pollano, SVP BD, akan menghadiri DCAT Week di New York dari 18 hingga 21 Mac 2024 dan berharap dapat membincangkan dengan lebih terperinci bagaimana syarikat menyokong pelanggan daripada konsep sehingga pasaran.

Tentang Rentschler Biopharma SE

Rentschler Biopharma adalah sebuah organisasi pembangunan dan pembuatan kontrak (CDMO) terfokus sepenuhnya kepada projek pelanggan. Syarikat menawarkan pembangunan proses dan pembuatan biofarmaseutikal, termasuk virus penghantar adenovirus berkaitan (AAV) terapi gen, serta aktiviti perundingan berkaitan, pengurusan projek dan sokongan peraturan. Kualiti tinggi Rentschler Biopharma dibuktikan melalui pengalaman berpanjangan dan kecemerlangannya sebagai rakan penyelesaian untuk pelanggannya. Sistem pengurusan kualiti yang tinggi, falsafah kecemerlangan operasi yang telah ditetapkan dan teknologi maju memastikan kualiti produk dan produktiviti pada setiap langkah pembangunan dan pembuatan. Rentschler Biopharma adalah syarikat milik keluarga dengan kira-kira 1,400 pekerja, beribu pejabat di Laupheim, Jerman, dengan tapak kedua di Milford, MA, Amerika Syarikat. Rentschler ATMP Ltd., terletak di Stevenage, UK, didedikasikan untuk sel dan terapi gen.

Hubungan:

Rentschler Biopharma SE
Dr. Latika Bhonsle-Deeng
Pengarah Kanan Komunikasi Korporat
Telefon: +49-7392-701-874

Permintaan media:

MC Services AG
Eva Bauer
Telefon: +49-89-210228-0

A.S.
Laurie Doyle
Telefon: +1-339-832-0752

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.