Puyi Inc. Mengumumkan Penangguhan Mesyuarat Agung Luar Biasa

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 20 Februari 2024 — Puyi Inc. (NASDAQ: PUYI) (“Puyi” atau “Syarikat”) penyedia perkhidmatan pengurusan harta ketiga terkemuka di China, hari ini mengumumkan penangguhan mesyuarat agung luar biasa (“EGM”) yang dijadualkan pada pukul 10:00 pagi pada 22 Februari 2024 (waktu Beijing) kepada pukul 10:00 pagi pada 13 Mac 2024 (waktu Beijing) (“Mesyuarat Mac”) dan nama Inggeris yang dicadangkan telah dikemaskini daripada Huapu Inc. kepada Highest Performances Holdings Inc. dalam notis mesyuarat Mac baru daripada notis asal EGM bertarikh 5 Februari 2024.

Penangguhan EGM ini telah dibuat oleh pengarah-pengarah Syarikat dengan budi bicara dan perubahan nama Inggeris yang dicadangkan adalah bertujuan untuk mencerminkan arah tujuan perniagaan semasa Syarikat komited untuk menjadi penyedia perkhidmatan pengurusan harta ketiga terkemuka, dan untuk menyediakan pelanggan kami dengan produk dan perkhidmatan kewangan berkualiti tinggi dan pelbagai serta menyediakan platform sokongan satu penghujung untuk para penasihat kewangan.

Salinan notis Mesyuarat Mac dan borang proxy boleh didapati di bahagian Hubungan Pelabur laman web Syarikat di https://ir.puyiwm.com/. Pemegang saham depositori American (“ADSs”) Syarikat yang ingin menggunakan hak mengundi mereka untuk saham biasa yang diwakili oleh ADSs mesti bertindak melalui depositari Syarikat, Deutsche Bank Trust Company Americas.

Tentang Puyi

Ditubuhkan pada 2010 dan disenaraikan di Nasdaq pada 2019, Puyi merupakan kumpulan perkhidmatan teknologi kewangan komprehensif berdasarkan pada pengalokasian aset kewangan keluarga. Ia memberi tumpuan kepada penyediaan perkhidmatan pengurusan harta yang peribadi untuk keluarga kelas pertengahan dan kaya, perkhidmatan sokongan komprehensif untuk penasihat kewangan, dan perkhidmatan kewangan pelbagai untuk pelanggan institusi.

Puyi Fund Sales Co., Ltd., entiti PRC dikawal secara kontrak oleh Puyi, memegang lesen bagi kedua-dua perniagaan sekuriti dan komoditi serta pengedaran dana. Puyi telah membangunkan platform teknologi digital terkemuka industri, yang menyokong urus niaga end-to-end untuk lebih 9,000 produk dana yang ditawarkan oleh lebih 110 syarikat dana serata negara, serta portfolio milik sendiri produk dana awam yang dikumpulkan secara awam berdasarkan asas kos purata dolar. Selain itu, Puyi menawarkan ekosistem perkhidmatan komprehensif yang disediakan untuk pelanggan berpendapatan tinggi, termasuk perkhidmatan broker insurans, perundingan percukaian, perundingan percukaian, nasihat undang-undang, serta pengalokasian aset luar negara dan pendidikan perundingan.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Tuntutan Sivil Persendirian 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian asas dan kenyataan lain yang bukan merupakan kenyataan fakta sejarah. Apabila Puyi menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “berhasrat”, “harus”, “percaya”, “menjangka”, “menganggarkan”, “projek”, “menganggar” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif tidak menjamin prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Puyi berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: Sasaran dan strategi Puyi; Pembangunan perniagaan masa depan Puyi; permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan; perubahan teknologi; keadaan ekonomi; pertumbuhan industri pengurusan harta ketiga di China; reputasi dan jenama; kesan persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; perubahan dalam keadaan ekonomi dan perniagaan umum di China dan pasaran antarabangsa yang diservi Puyi serta andaian di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas dan risiko lain yang dinyatakan dalam laporan Puyi kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak menumpukan terlalu banyak keyakinan kepada mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan berita ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam penyataan Puyi kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, yang boleh dikaji di www.sec.gov. Puyi tidak berkewajipan untuk secara awam mengkaji semula kenyataan prospektif ini untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan yang timbul selepas tarikh ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN: Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Puyi Inc.
Tel: +86-20-28866499
Email: ir@puyiwm.com