PTV Logistics umum pelancaran PTV Developer OptiFlow API untuk membantu pelanggan mengurangkan kos dan pelepasan

(SeaPRwire) –   Pelanggan kini boleh mengoptimumkan sehingga 100,000 lokasi, mengurangkan kos dan menjimatkan CO2

KARLSRUHE, Jerman, 12 Mac 2024 — PTV Logistics mengumumkan pelancaran rasmi PTV Developer OptiFlow API. API ini yang merupakan terbaru kini boleh didapati, menawarkan perniagaan algoritma daya kuat untuk mengoptimumkan laluan dengan sehingga 100,000 lokasi. Pengoptimuman ini dapat meningkatkan kecekapan dan menyederhanakan proses pengangkutan dengan berkesan.

PTV Developer OptiFlow API dengan mudahnya boleh disatukan dengan operasi logistik, menawarkan pelanggan dan rakan kongsi pelbagai pilihan yang tidak terhad dan fleksibel dalam membina penyelesaian pengoptimuman laluan mengikut spesifikasi tepat mereka.

Ia memanfaatkan algoritma terbukti dari produk OptiFlow SaaS yang berjaya, terkenal dengan pengoptimuman laluan berdasarkan awan yang kukuh. Algoritma pengoptimuman ini dengan cekap menangani cabaran logistik yang kompleks, menangani masalah besar tanpa menjejaskan kualiti. Ia beroperasi atas prinsip bahawa mengoptimumkan seluruh rancangan sekaligus lebih berkesan daripada memecahkan masalah secara manual, memastikan penyelesaian yang menyeluruh dan praktikal.

“API ini menandakan kemajuan utama dalam teknologi pengoptimuman laluan,” kata Dr An de Wispelaere, Ketua Pegawai Produk, PTV Logistics. “Pelanggan boleh mengharapkan penjimatan kos pengangkutan dua digit, walaupun sudah menggunakan sistem perancangan. Bukan saha ini akan membantu pelanggan kami beroperasi dengan lebih cekap, mengurangkan impak alam sekitar, dan meningkatkan kepuasan pelanggan – ia juga menyumbang kepada pengurangan ketara dalam pelepasan CO2. Pencapaian ini menggariskan komitmen kami kepada pelanggan dan peranan kami dalam mempromosikan penyelesaian mampan untuk masa depan.”

“Peralihan ke OptiFlow telah membolehkan kami memanfaatkan algoritma berprestasi tinggi yang tidak saha meminimakan kos pengangkutan tetapi juga menyokong inisiatif logistik hijau kami. ID Logistics komited sepenuhnya kepada logistik mampan dan kilometer yang ketara dikurangkan memberi sumbangan kepada matlamat CSR kami, terima kasih kepada OptiFlow,” kata Armand Schuffelers, Pengarah Operasi, ID Logistics.

“Pembangunan komponen digital boleh guna dan mudah disatukan merupakan sebahagian penting daripada strategi IT kami,” kata Jan Rick, Naib Presiden Kanan Tadbiran IT Global (L.LCG) Schenker AG. “Dalam kerjasama dengan PTV Logistics, kami berjaya menambah komponen utama ke dalam katalog kami. Kami berharap untuk melihat bagaimana perkembangannya akan berlanjut dan bekerjasama dengan PTV Logistics – kini dan masa hadapan.”

Untuk maklumat lanjut mengenai Route Optimization OptiFlow API dan keupayaannya, sila lawati:

Mengenai PTV Logistics:

PTV Logistics merupakan pembekal utama penyelesaian logistik canggih, komited untuk memberdayakan perniagaan dengan teknologi terkini untuk mengoptimumkan proses pengangkutan dan rantaian bekalan mereka. Dengan fokus kepada kecekapan, kemampanan, dan kepuasan pelanggan, PTV Logistics terus memacu kemajuan dalam industri logistik.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Hubungi
press@ptvlogistics.com